De jury is groot fan van de pepperkaka van Jurian. De Zweedse variant van gingerbread. De vulling is licht en daardoor is deze draaimolentaart goed in balans.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakvorm 24 centimeter
- Bakvorm 20 centimeter
- Ring van 18 centimeter
- Rietjes
- Paletmes
- Bakplaat met opstaande rand
- Plasticfolie
- Groot knikpaletmes
- Klein rond spuitmondje
Spongecake
- Verwarm de oven tot 175 graden.
- Rasp de citroen en wrijf het door de suiker.
- Klop de citroensuiker samen met de boter luchtig.
- Voeg de eieren toe en meng door.
- Voeg de melk en de olie toe.
- Voeg de bloem, zout en bakpoeder in twee delen toe en meng door met een spatel.
- Bak in 45 minuten gaar.
Verveinesiroop
- Kook 500 milliliter water en schenk het over de verveine.
- Laat 24 uur staan.
- Zeef het vocht en breng aan de kook samen met het citroensap en de suiker.
Banketbakkersroom
- Verwarm de melk samen met de verveinesiroop.
- Meng de eidooiers, suiker, maïzena en zout.
- Meng de verveine melk met de eieren.
- Breng het mengsel al roerend aan de kook tot het gaat binden.
- Laat nog 1 minuut doorkoken.
- Stort op een diep bord en dek af met plasticfolie.
- Laat afkoelen.
Botercrème
- Klop de boter samen met de poedersuiker luchtig.
- Klop in delen de banketbakkersroom door de boter.
- Laat afkoelen in de koelkast.
Lemon curd
- Smelt de boter samen met de suiker en citroenrasp au bain-marie.
- Voeg het sap toe en roer door met een garde.
- Voeg nu de geklutste eieren toe.
- Roer tot yoghurtdikte.
- Laat afkoelen.
Pepperkaka (gingerbread)
- Meng de bruine suiker, honing en 75 milliliter water in een steelpan en breng aan de kook.
- Voeg de boter en specerijen toe.
- Laat een beetje afkoelen.
- Voeg de bloem en baking soda toe.
- Leg koel weg.
- Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en steek uit in de juiste vorm.
- Bak in 6 tot 8 minuten goudbruin.
Royal icing
- Meng het eiwitpoeder met 30 milliliter water en poedersuiker.
- Versier het op de uitgestoken koekjes.
Opbouw van de draaimolentaart
- Snijd beide taarten in tweeën.
- Spuit aan de rand van de taart een ring van botercrème.
- Vul met opgeklopte slagroom en stukjes verse aardbei./li>
- Strijk de taarten af met botercrème.
- Bouw de draaimolen op en versier het dak met royal icing.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.