E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kattenrad van fortuin

Een draaimolentaart voor alle kattenfans. En voor fans van de smaken koffie, sinaasappel, chocolade en Amerikaanse rice crispies.

Roos

Recept van
Roos

Taart
Koekjes
(0) reviews

Ingrediënten

Sinaasappelbiscuit

  • 560 gram boter
  • 850 gram fijne kristalsuiker
  • 825 gram bloem
  • 10 eieren
  • 30 gram bakpoeder
  • 4 gram zout
  • 55 gram vanillepasta 
  • 5 sinaasappels voor rasp
  • 600 milliliter gecondenseerde melk

Chocoladeganache

  • 680 gram pure chocolade
  • 820 gram slagroom 

Sinaasappelcrème

  • 2 blaadjes gelatine
  • 75 gram suiker
  • 2 sinaasappels (rasp + sap nodig)
  • 350 gram mascarpone
  • 150 gram slagroom 40% vet

Rice crispy

  • 25 gram boter
  • 100 gram marshmallows
  • 75 gram gepofte rijst

Koffie-koekjesdeeg

  • 58 gram bloem
  • 9 gram cacaopoeder
  • 20 gram poedersuiker
  • 3,5 gram instant koffiepoeder
  • 30 gram gezouten boter
  • 10 gram ei (2 theelepels geklutst ei)
  • 2 gram water

Sinaasappel-koekjesdeeg

 

  • 155 gram bloem
  • 78 gram poedersuiker
  • Snufje bakpoeder 
  • 78 gram gezouten boter
  • 31 gram eigeel (±2 eidooiers)
  • 8 gram water
  • 1,3 gram vanillepasta 
  • Rasp van 1 sinaasappel

Garnering

  • 500 gram marsepein
  • 5 gram goud poeder
  • 59 gram poedersuiker
  • 20 milliliter neutrale alcohol

Bereidingswijze

Roos scoort niet alleen punten voor het uiterlijk van deze draaimolentaart, maar ook vanwege de krachtige vulling en de combinatie van koffie en sinaasappel.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Vershoudfolie
  • Spuitzakken
  • Paletmes
  • Twee springvormen van 15 centimeter
  • Springvorm van 20 centimeter
  • Verfkwastje
  • Freezespray
  • Stevige gouden cake stokjes (dowels)
  • Cake board 15 centimeter

Sinaasappelbiscuit

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Klop de boter met de suiker luchtig.
  • Weeg de overige droge ingrediënten in een andere kom.
  • Voeg de eieren toe.
  • Voeg de droge ingrediënten toe, afwisselend met de gecondenseerde melk.
  • Verdeel over het bakblik van 20 centimeter en twee van 15 centimeter.
  • Bak in 35-40 minuten gaar.

Chocoladeganache

  • Verwarm de slagroom tot net onder het kookpunt.
  • Schenk dit over de fijngehakte chocolade en laat even staan.
  • Meng door tot een gladde ganache.

Sinaasappelcrème

  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Verwarm de suiker in een pannetje samen met het sinaasappelsap en de rasp.
  • Voeg de gelatine toe en laat afkoelen.
  • Klop de mascarpone glad met de mixer.
  • Giet hier de sinaasappelsiroop bij.
  • Schenk de slagroom erbij en meng.
  • Vul in een spuitzak en zet koud.

Rice crispy

  • Smelt de boter.
  • Voeg de marshmallows toe, samen met de gepofte rijst.

Koffie-koekjesdeeg

  • Meng de droge en natte ingrediënten door elkaar en voeg 2 gram water toe.
  • Pak in met vershoudfolie en leg een uur in de koelkast.

Sinaasappel-koekjesdeeg

  • Meng de droge en natte ingrediënten door elkaar en voeg 8 gram water toe samen met de oranje kleurstof.
  • Pak in met vershoudfolie en leg een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven tot 165 graden.
  • Rol beiden deegjes uit.
  • Steek hier de katjes en halve maantjes uit.
  • Bak in 10 minuten gaar.

Opbouw draaimolentaart

  • Meng de helft van het goud poeder met de poedersuiker en alcohol tot een gouden crème.
  • Meng de marsepein met de andere helft van het goud poeder.
  • Bestrijk iedere laag cake met de ganache en crème.
  • Zet even koel weg.
  • Smeer de taart af met de ganache.
  • Bekleed en versier de 15 centimeter taart met de marsepein.
  • Zet koel weg.
  • Smeer de gouden crème af op de zijkanten van de taart en maak een swirl effect.
  • Zet het midden in elkaar door alles vast te plakken met ganache en freezespray.
  • Plak de koekjes aan de gouden stokjes vast.
  • Verstevig de onderste cake met de stokjes.
  • Plaats de tweede laag cake op het taartplateau.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.