Roos scoort niet alleen punten voor het uiterlijk van deze draaimolentaart, maar ook vanwege de krachtige vulling en de combinatie van koffie en sinaasappel. 
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Vershoudfolie
- Spuitzakken
- Paletmes
- Twee springvormen van 15 centimeter
- Springvorm van 20 centimeter
- Verfkwastje
- Freezespray
- Stevige gouden cake stokjes (dowels)
- Cake board 15 centimeter
Sinaasappelbiscuit
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Klop de boter met de suiker luchtig.
- Weeg de overige droge ingrediënten in een andere kom.
- Voeg de eieren toe.
- Voeg de droge ingrediënten toe, afwisselend met de gecondenseerde melk.
- Verdeel over het bakblik van 20 centimeter en twee van 15 centimeter.
- Bak in 35-40 minuten gaar.
Chocoladeganache
- Verwarm de slagroom tot net onder het kookpunt.
- Schenk dit over de fijngehakte chocolade en laat even staan.
- Meng door tot een gladde ganache.
Sinaasappelcrème
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Verwarm de suiker in een pannetje samen met het sinaasappelsap en de rasp.
- Voeg de gelatine toe en laat afkoelen.
- Klop de mascarpone glad met de mixer.
- Giet hier de sinaasappelsiroop bij.
- Schenk de slagroom erbij en meng.
- Vul in een spuitzak en zet koud.
Rice crispy
- Smelt de boter.
- Voeg de marshmallows toe, samen met de gepofte rijst.
Koffie-koekjesdeeg
- Meng de droge en natte ingrediënten door elkaar en voeg 2 gram water toe.
- Pak in met vershoudfolie en leg een uur in de koelkast.
Sinaasappel-koekjesdeeg
- Meng de droge en natte ingrediënten door elkaar en voeg 8 gram water toe samen met de oranje kleurstof.
- Pak in met vershoudfolie en leg een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven tot 165 graden.
- Rol beiden deegjes uit.
- Steek hier de katjes en halve maantjes uit.
- Bak in 10 minuten gaar.
Opbouw draaimolentaart
- Meng de helft van het goud poeder met de poedersuiker en alcohol tot een gouden crème.
- Meng de marsepein met de andere helft van het goud poeder.
- Bestrijk iedere laag cake met de ganache en crème.
- Zet even koel weg.
- Smeer de taart af met de ganache.
- Bekleed en versier de 15 centimeter taart met de marsepein.
- Zet koel weg.
- Smeer de gouden crème af op de zijkanten van de taart en maak een swirl effect.
- Zet het midden in elkaar door alles vast te plakken met ganache en freezespray.
- Plak de koekjes aan de gouden stokjes vast.
- Verstevig de onderste cake met de stokjes.
- Plaats de tweede laag cake op het taartplateau.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.