De jury is niet verbaasd dat Bianca een roze draaimolentaart heeft gemaakt, ze is dol op de kleur. Ook de binnenkant van de taart valt goed in de smaak. De curd van passievrucht is goed van smaak en de aardbeien-passievruchtmousse fluweelzacht. Robèrt is onder de indruk van de roze marsepein. 
Bakbenodigdheden
- Uitsteker eenhoorn
- Uitsteker bloem
- Deegroller
- Staafmixer
- Garde
- 3 bakvormen van 20 centimeter
- Siliconen mousse vorm
- Staande mixer met toebehoren
- Paletmes
- Acetaatfolie
Moskovisch beslag
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Splits de eieren.
- Verwarm de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie tot de suiker opgelost is.
- Klop deze op in de machine tot het lichter van kleur wordt.
- Klop de eiwitten in een aparte kom met de rest van de suiker tot stijve pieken.
- Smelt de boter.
- Roer de gesmolten boter en de bloem door het eimengsel.
- Verdeel over de bakvormen en een bakplaat.
- 40 minuten af tot gaar en goudbruin.
Aardbeien-passievruchtmousse
- Laat de gelatine weken in ruim koud water.
- Pureer de aardbeien en haal door een zeef.
- Pureer de passievruchten en zeef 75 gram af.
- Meng het fruitpuree met het citroensap.
- Doe de slagroom met suiker in een kom.
- Klop de slagroom lobbig.
- Verwarm 3 eetlepels van de puree en los de gelatine hierin op.
- Meng met de slagroom.
- Giet een deel in de siliconenvorm en de rest in een kom.
- Zet in de vriezer.
Passievrucht curd
- Laat de gelatine weken in ruim koud water.
- Doe de boter, suiker, het vruchtvlees van de passievruchten en het citroensap in een pan en roer door elkaar.
- Verwarm het mengsel op laag vuur tot de boter gesmolten is.
- Klop intussen de eidooiers los in een kom.
- Giet de helft van het passievruchtmengsel bij de eidooiers.
- Meng door elkaar en schenk vervolgens alles terug in de pan.
- Verhit het mengsel op laag vuur en blijf roeren tot het dikker begint te worden. Een curd is klaar bij ongeveer 82 graden.
- Meng de gelatine erdoor en laat afkoelen.
Peperkoek
- Verwarm de oven tot 180 graden.
- Meng bloem, baking soda, zout en koekkruiden.
- Meng in een andere kom de boter en basterdsuiker en klop op.
- Klop dan het ei, de honing en 2 eetlepels water erdoor./li>
- Doe op lage snelheid de bloem erbij en meng tot een deeg.
- Verdeel het deeg in twee dikke plakken en wikkel in plasticfolie en zet in de vriezer.
- Rol uit op een met bloem bestuiven werkblad tot ½ centimeter.
- Bak af voor ongeveer 12 minuten.
Zwitserse meringue botercrème
- Splits de eieren.
- Doe het eiwit met het suiker in een schaal en verwarm au bain-marie tot 70 graden.
- Klop op met de mixer tot het afgekoeld is.
- Doe dan lepel voor lepel de roomboter en erbij en tot slot de passievrucht curd.
Slagroom
- Meng de slagroom met de suiker.
Karamel
- Verwarm de suiker met 20 milliliter water tot een goudbruine karamel.
Opbouw draaimolentaart
- Leg een cakeplak op de bodem van de taartring en leg daar de bevroren mousse op.
- Spuit er botercrème omheen.
- Leg er nog een cakeplak op.
- Smeer er wat van de curd op en smeer er slagroom op.
- Leg de laatste cakeplak erop en smeer af met botercrème.
- Zet in de vriezer
- Maak een smallere taart op dezelfde manier door deze met een kleiner rondje uit te steken.
- Meng de marsepein met de kleurstoffen.
- Rol de marsepein uit op poedersuiker.
- Smeer de taart verder af met botercrème en verdeel de marsepein er omheen.
- Leg de smalle taart erboven en doe hetzelfde.
- Versier de taart met marsepein en botercrème.
- Zet de rietjes erop en plak met de karamel de paardjes vast.
- Zet het dak erop en versier met marsepein.
- Spuit af met botercrème.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.