Dit is een echte kermisdraaimolen, aldus de Jury. De taart van Anneke bevat veel zoete elementen, maar de kersenvulling in de vlaai zorgt voor een goede, zurige tegenhanger. 
Bakbenodigdheden
- Springvorm van 26 centimeter
- Vlaaivorm van 20 centimeter
- Elektrische handmixer
- Staande mixer met toebehoren
- Sateprikker
- Rasp
- Thermometer
- Opbouwspullen voor de draaimolen
- Spuitzakken
- Spuitmondjes meerdere modellen
Harde wenerdeeg
- Meng de roomboter met de fijne kristalsuiker.
- Zeef de bloem met een snuf zout boven het botermengsel en voeg het ei toe.
- Kneed tot een soepel deeg.
- Laat afgedekt minimaal 15 minuten rusten in de koelkast.
- Rol 2/3 deel van het deeg uit en bekleed de 26 centimeter springvorm hiermee.
- Verdeel wat paneermeel over de bodem en prik de bodem in.
- Zet de springvorm in de koelkast om verder te rusten.
Frangipane
- Meng amandelmeel en suiker door elkaar in een kom.
- Voeg het ei toe en mix op een lage stand tot deze zijn opgenomen.
- Doe hetzelfde met de boter.
- Voeg de citroenrasp en bloem toe en meng dit tot een smeuïge en egale massa.
- Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de frangipane over de bodem.
Appelvulling
- Verwarm de oven tot 170 graden.
- Meng alle ingrediënten voor de appelvulling in een grote kom.
- Verdeel de appelvulling op de fragipane en druk deze stevig aan.
- Maak van het resterende deeg een rond dak voor de taart.
- Maak een paar gaatjes in de bovenkant, zodat het stoom er uit kan.
- Bestrijk de bovenzijde met een losgeklopt ei en maak er met een vork een mooi patroon in.
- Bak in 80 minuten af tot stevig en goudbruin. Laat afkoelen.
Vlaaibodem
- Verwarm boter en melk kort in een pannetje.
- Voeg de verse gist toe.
- Doe de bloem en vruchtenbroodpoeder in een kom.
- Maak een kuil in het midden en schenk hier het warme melkmengsel in.
- Kluts het ei, voeg de suiker en de helft van het ei toe.
- Verdeel het zout over de rand.
- Kneed dit goed door tot een samenhangend deeg.
- Doe het deeg in een kom en laat onder een schone theedoek ongeveer 30 minuten rijzen.
Vlaaivulling
- Zeef de kersen en vang het kersensap op.
- Verwarm het kersensap in een pannetje op het vuur en bewaar een klein scheutje over.
- Meng het scheutje kersensap met de maïzena en voeg dit toe aan het pannetje.
- Breng aan de kook.
- Voeg de kersen toe en roer goed door.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vet de vlaaivorm in.
- Rol het deeg uit en bekleed de vorm hiermee.
- Laat het deeg in de vorm nog ongeveer 5 minuten rijzen.
- Verdeel de kersenvulling over de bodem.
- Bak de vlaai in 25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen.
Appel-kaneel botercrème
- Mix de boter in 10 minuten romig.
- Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe en klop tot de crème licht en glad is.
- Voeg de appelstroop, kaneel, citroensap en een snuf zout toe.
- Klop dit nog 2-3 minuten stevig door tot alles goed is opgenomen.
- Schep dit in een spuitzak.
Gingerbread
- Verwarm de oven tot 160 graden.
- Meng de boter suiker en honing tot een romig mengsel
- Voeg het ei en een eidooier toe en roer goed door tot alles gemend is.
- Meng de bloem, baking soda, het zout en de kruiden in een aparte kom door elkaar.
- Voeg dit bij het mengsel en kneed tot een homogeen deegje.
- Maak van het deeg een platte plak en verpak dit in plasticfolie. Laat een halfuur koelen in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 millimeter en steek hier de paardjes en de dakdelen uit.
- Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten af.
Slagroom
- Klop de slagroom met suiker mooi stijf en schep in een spuitzak.
- Opbouw draaimolentaart
- Versier de koekjes met het glaceerfondant en maak ze met de eetbare lijm vast op de zuurstokken.
- Steek de zuurstokken in de appeltaart en versier met toefjes botercrème.
- Maak een dak van de vlaai.
- Spuit met de slagroom mooie toeven om het dak heen.
- Versier verder met eetbare goudverf, vlaggetjes, bloemen en gekleurde rolfondant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.