Terug

Drie notentaart

Dit taartje is geen harde noot om te kraken én ook nog eens veganistisch!

Ahmed

Recept van
Ahmed

Goed te doen
(8) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 140 gram bloem
  • 40 gram amandelpoeder
  • 100 gram margarine
  • 73 gram fijne rietsuiker
  • 0.25 vanillestokje (merg)
  • 2 mespuntjes zout

Vulling

  • 100 gram walnoten
  • 60 gram kokoscrème
  • 200 gram fijne rietsuiker
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Garnering

  • 660 milliliter blikken kokosmelk (zonder emulgator)
  • 0.25 vanillestokje
  • 20 gram suiker
  • 20 stuks hazelnoten
  • 200 gram fijne rietsuiker
  • 50 gram glucose

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met garden
  • Deegroller
  • Spatel
  • Keukenpapier
  • Spuitzak met spuitmond
  • Taartring 24 ø (met opstaande rand van 1-2 centimeter)
  • Huishoudfolie
  • Bakpapier
  • Bakbonen
  • Satéprikkers
  • Pannen (3 stuks)
  • Liniaal

Voorbereidingen

  • Plaats de margarine een dag van te voren in de vriezer en plaats de kokosmelk een dag van te voren in de koelkast.
  • Verwarm de oven (elektrisch) voor op 200 graden.

Bodem

  • Voeg de koude margarine met suiker, vanillemerg en zout aan de keukenmachine met garden toe en meng kort.
  • Zeef de bloem en voeg samen met amandelpoeder door het botermengsel en meng nogmaals kort.
  • Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed tot een bal.
  • Rol het deeg vervolgens uit met de deegroller en plaats het in de deegring. Laat het deeg, indien mogelijk, 4 uur rusten in de koelkast.
  • Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem van het deeg, verdeel de bakbonen over de bodem en plaats de taartring in de voorverwarmde oven. Draai de temperatuur terug naar 180 graden en bak 15 minuten blind.
  • Haal de bakbonen uit de taartring en bak de bodem nogmaals 15 minuten.

Vulling

  • Verhit de suiker samen met de ahornsiroop in een steelpan, laat karamelliseren en probeer in de tussentijd zo min mogelijk in de pan te roeren.
  • Verwarm ondertussen de kokosmelk samen met 60 gram water in de andere pan.
  • Schenk vervolgens het kokoscrème-mengsel bij de gekaramelliseerde suiker en voeg walnoten toe. Roer goed en verdeel over de taartbodem.

Garnering

  • Haal de bovenste (vaste) laag uit de blikken kokosmelk, voeg toe aan de keukenmachine en klop op tot een romige massa.
  • Voeg naar smaak suiker en vanillemerg toe en spatel door. Schep de kokosroom aan de spuitzak met spuitmond toe en spuit gelijke toefjes op de taart.
  • Verhit tot slot de suiker met glucose en laat karamelliseren. Haal de pan van het vuur en laat het suikermengsel iets afkoelen.
  • Prik ondertussen de satéprikkers in de hazelnoten en haal de hazelnoten 1 voor 1 door de karamel. Laat de karamel aan de hazelnoten opstijven door de prikkers net iets over de rand van het aanrecht te plaatsen, met gewicht op de achterkant.
  • Zodra de karamel is uitgehard, mogen de prikkers verwijderd worden.
  • Plaats de karamelregendruppels op de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.