Er wordt een taart met goeie looks en frisse smaken voor de jury neergezet. Over de roomkaascrème met camille is Janny zeer te spreken: “Heel lekker en lekker fris,” zegt ze. Robèrt vindt de koekjes erg bijzonder, door de grapefruit die erin is verwerkt.
Bakbenodigdheden
- 2x bakvorm 20 centimeter
- 2x bakvorm 18 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- Rasper
- Garde
- 5 boba rietjes (eventueel)
- Spuitzakken
- Bakpapier
- Citrusrasp
- Zeef
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
Grapefruitcurd
- Meng het grapefruitsap met de suiker in een pannetje op het vuur.
- Doe een klein beetje water met de maïzena in een bakje en roer even door, zodat het een dik papje wordt.
- Voeg het maïzenamengsel toe aan het grapefruitsap wanneer de suiker is opgelost.
- Kook het dik.
- Scheid de eierdooiers van het eiwit.
- Giet het grapefruitmengsel voorzichtig op de eidooiers en roer het ondertussen goed door met een garde.
- Voeg nu de boter toe.
- Dek het af met folie, zodra alles goed gemixt is.
- Zet het in de koelkast.
Cake
-
Klop de boter en de suiker samen tot het mengsel lichtgeel en romig is.
-
Voeg de eieren één voor één toe. Wacht steeds tot elk ei volledig is opgenomen voordat je het volgende toevoegt.
-
Meng de yoghurt erdoor zodra alle eieren goed zijn opgenomen.
-
Roer in een aparte kom alle droge ingrediënten goed door elkaar.
-
Voeg de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en meng tot een egaal beslag.
- Voeg nu de vanilla bean paste en de grapefruitrasp toe.
- Als laatste voeg je de maanzaad toe aan het beslag.
-
Verdeel het beslag over vier ingevette bakvormen.
Koekjes
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Klop de boter en roomkaas samen tot een luchtig mengsel.
-
Voeg de suiker, het vanille-extract en de eieren toe, en meng tot alles goed is opgenomen.
-
Voeg daarna de droge ingrediënten toe, met uitzondering van de poedersuiker, en meng tot een samenhangend deeg.
-
Rol kleine balletjes van ongeveer 4 centimeter van het deeg.
-
Bestrooi de deegballetjes met poedersuiker.
-
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Druk met je duim of pink een duidelijke deuk in het midden van elk balletje.
- Bak de koekjes voor 10-12 minuten af. Goed in de gaten houden, want de koekjes moeten niet te hard worden.
- Laat de koekjes even afkoelen.
-
Doe de curd in een spuitzak en vul de deukjes met een klein toefje curd.
Camillevulling
-
Klop de koude mascarpone samen met de poedersuiker (naar smaak) tot een luchtig geheel.
-
Verwarm een klein beetje camille slagroom in een pannetje en los hierin de gelatineblaadjes op.
-
Laat het gelatinemengsel afkoelen tot het lauw is.
-
Voeg vervolgens de mascarpone toe aan het afgekoelde gelatinemengsel en roer goed door.
-
Schenk langzaam de koude camille slagroom erbij terwijl je blijft mixen.
-
Klop het geheel tot een glad en stevig mengsel.
-
Zet het mengsel in de koelkast om goed op te stijven.
Opbouw van de taart
-
Vul de taart door op elke laag afwisselend de camillevulling en de curd aan te brengen, in een cirkelvormig patroon.
-
Steek eventueel een paar boba-rietjes in de taart om extra stevigheid te geven.
-
Smeer de buitenkant van de taart strak af met een laag whip.
-
Plaats de afgekoelde koekjes in de ‘fault line’-rand van de taart.
-
Spuit vervolgens nog een extra laag camillevulling over de taart.
-
Strijk de camillevulling glad met een benchscraper voor een nette, egale afwerking.
Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.