Het frisse fruit en de warme smaken maken deze taart bijzonder spannend. De jury was al onder de indruk van de buitenkant, maar Robèrt nog meer van de zachte, mooie binnenkant. “Volgens mij is dit een taart die je zo in productie kunt nemen – écht een hele goeie taart,” concludeert Janny.
Bakbenodigdheden
- 2 springvormen van 20 centimeter doorsnede
- Bakpapier
- Mixer
- Zeef
- Bakplaat
- Uitstekers
- Koekjesstempel (eventueel)
- Fijn penseeltje
- Paletmes of deegschraper
- Thermometer
- Spuitzakken
- Garde
Amandelcake
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
-
Klop de boter en suiker luchtig.
-
Voeg de eieren één voor één toe en klop goed door.
-
Spatel de bloem, het amandelmeel, bakpoeder, zout en amandelextract voorzichtig door het beslag.
-
Verdeel het beslag over 2 bakvormen om dunnere lagen te krijgen.
- Bak de cake voor 25 minuten.
Barfi-koekjes
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Kneed de bloem, boter, poedersuiker, amandelmeel, kardemom, het zout en het rozenwater tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit en steek de koekjes uit.
- Druk er eventueel nog een motief in met een koekjesstempel.
- Bak de koekjes voor 12-15 minuten op 170 graden.
Mango-limoencrèmeux
- Verwarm de mangopuree, het limoensap, de suiker en de eidooiers tot 85 graden in een steelpannetje.
- Voeg nu de gelatine toe en meng de koude boter door het mengsel.
- Laat de crèmeux opstijven in de vriezer.
Saffraan-kardemommousse
- Verwarm 200 milliliter slagroom met de saffraan en kardemom en giet dit vervolgens over de witte chocolade.
- Voeg daarna de gelatine toe en meng tot een gladde ganache.
- Klop de andere 200 milliliter slagroom lobbig.
- Spatel de lobbige slagroom door het mengsel.
Franse botercrème
-
Klop de eieren los.
-
Verwarm de suiker met 2 eetlepels water tot 115 graden.
-
Giet de suikersiroop langzaam bij de kloppende eieren.
-
Klop het mengsel tot kamertemperatuur en voeg de boter in delen toe.
-
Voeg saffraan of kleurstof toe om een mooie gele tint te krijgen.
Opbouw van de taart
- Snijd de cakes allebei dwars doormidden, zodat je 4 plakken cake hebt.
- Leg het eerste plak cake op een plateau.
- Spuit een rand van saffraan-kardemommouse en vul de binnenkant met de mango-limoencrèmeux.
- Plaats nu een tweede laag cake en herhaal de vulling van mousse en crèmeux.
- Plaats nu een derde laag cake en herhaal de vulling van mousse en crèmeux.
- Leg nu de vierde laag cake erop en druk zachtjes aan.
- Laat de taart even opstijven in de koelkast.
- Smeer de taart daarna strak af met de Franse botercrème en laat een horizontale strook vrij voor de fault line.
- Druk de barfi-koekjes in de fault line strook.
- Laat kort afkoelen voor de stevigheid.
- Spuit met de royal icing witte henna-motieven op de koekjes of de rand van de taart.
- Laat even drogen en schilder de fault line met goudpoeder.
- Werk de taart af met eetbare bloemen, gedroogde mango en gouden parels.
Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.