Janny is dol op de kaasvulling in de taartjes van Shai. Robèrt is groot fan van de vulling in de kaneelknopen. 
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Taartvormpjes van 8–9 centimeter doorsnede.
- Financiervormpjes
Voorbereiding voor het fika spektakel
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de financiervormpjes en taartvormpjes in.
- Rasp de citrusvruchten.
Kaneelknopen deeg
- Meng de bloem, suiker, gist, kardemom, zout en sinaasappelrasp in een kom.
- Voeg melk en ei toe, meng en begin te kneden.
- Voeg vervolgens de zachte boter toe, kneed in 8–10 minuten tot glad en elastisch deeg.
- Laat 45 minuten rijzen afgedekt op een warme plek.
Kaneelknopen vulling
- Meng alle ingrediënten voor de vulling.
- Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 35×45 centimeter.
- Besmeer het deeg met de vulling.
- Vouw het deeg dubbel en snijd het in 12 stroken.
- Twist en vorm de stroken tot knopen.
- Leg ze vervolgens op de bakplaat en laat ze 15 minuten narijzen.
- Bestrijk de kaneelknopen met een mengsel van ei en melk.
- Bestrooi ze met parelsuiker.
- Bak de knopen in ongeveer 15 tot 18 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Laat ze afkoelen op het rooster.
- Bestrijk eventueel met siroop om de broodjes een glans te geven.
Financiers
- Verwarm de oven tot 180 graden.
- Smelt de boter op laag vuur tot het lichtbruin van kleur wordt en nootachtig ruikt (beurre noisette).
- Meng de amandelmeel, poedersuiker, bloem, zout en citroenrasp in een kom.
- Roer de eiwitten los en voeg dit toe aan het meelmengsel.
- Voeg vervolgens de boter toe en meng goed tot een egaal beslag.
- Vul de financier vormpjes tot 2/3, duw in elk cakeje 2–3 blauwe bessen.
- Bak in 18–20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat de financiers afkoelen.
Glazuur
- Meng het poedersuiker met het citroensap.
- Drizzle dit over de financiers.
Västerbottenkaastaart deeg
- Verwarm de oven tot 180 graden.
- Snijd de boter in de bloem.
- Voeg het zout, de eidooier en twee eetlepels koud water toe, vorm kort tot deeg.
- Bekleed de taartvormpjes met het deeg.
- Prik gaatjes in de bodem.
- Zet 10 minuten koud.
- Blindbak de kaastaartjes voor 10 minuten op 180 graden.
Västerbottenkaastaart vulling
- Klop de eieren los met de slagroom.
- Voeg hier de kaas, ui, dille, nootmuskaat en peper en zout aan toe.
- Schenk de vulling over de taartbodems.
- Bak nog eens 15–20 minuten tot goudbruin.
Garnering
- Versier de Västerbottenkaastaart met dille en een toefje zure room.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.