E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Gevulde bolussen

Robèrt legt je uit hoe je deze bolussen maakt. Hij maakt ze extra speciaal door ze te vullen met niets minder dan banketbakkersroom!

Brood
Goed te doen
(28) reviews

Ingrediënten

Bolussuiker

  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram kaneel

Bereidingswijze

  • 500 gram tarwebloem
  • 500 gram banketbakkersroom
  • 50 gram ei
  • 10 gram zout
  • 25 gram boter
  • 25 gram margarine
  • 15 gram basterdsuiker
  • 30 gram gist
  • 280 milliliter melk

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 240 °C.

Bolussuiker

  • Maak bolussuiker door alle suiker en kanaal met elkaar te mengen.

Bereidingswijze

  • Kneed alle ingrediënten behalve de banketbakkersroom tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in stukjes van 60 gram.
  • Bol deze op en laat 10 minuten rusten.
  • Leg een vochtige theedoek op je werkbank en strooi hierop de bolussuiker.
  • Maak rollen van de deegbolletjes.
  • Begin met één hand en gebruik vervolgens twee handen, die je op de uiteinden van de rol legt.
  • Door je handen steeds iets verder uit elkaar te bewegen wordt de rol langer.
  • Rol het deeg, terwijl je dit doet, steeds door de suiker.
  • Maak de rolletjes in etappes: eerst rolletjes van 10-15 cm, daarna steeds 5 cm erbij tot de rolletjes 25 cm lang zijn.
  • Leg alle deegrolletjes dicht bij elkaar en strooi er de rest van de suiker overheen, zodat ze als het ware verdwijnen in een berg van suiker.
  • Na een minuut of 10 gaat het deeg een beetje ‘zweten’.
  • Hussel de deegrollen nogmaals door de suiker.
  • Breng de rollen in het door jou gewenste model, bijvoorbeeld een krakeling, een knoop of een spiraal.
  • Stop de uiteinden van de deegrollen onder het deeg.
  • Leg de bolussen op de bakplaat en laat ze 50 minuten narijzen.
  • Bak de bolussen op 240 °C, 7-8 minuten.
  • Trek het bakpapier met bolussen en al direct na het bakken van de bakplaat en laat ze afkoelen voordat je ze opensnijdt en royaal vult met banketbakkersroom.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.