E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hibis-kus

Deze hazelnootschuim schnitt is gevuld met hibiscus-frambozencompote en een beurre noisette-crème met witte chocoladeganache.

Roos

Recept van
Roos

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Hazelnootschuimplakken

  • 150 gram hazelnoten
  • 5 eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker

Hibiscus-frambozencompote

  • 150 gram frambozen
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 theelepels gedroogde hibiscusbloemen
  • 3 gram maïzena
  • 2 blaadjes gelatine

Witte chocoladeganache

  • 75 gram witte chocolade
  • 75 milliliter slagroom

Beurre noisette crème

  • 225 gram gezouten roomboter
  • 110 milliliter koude slagroom

Hazelnootkrokant

  • 100 gram hazelnoten (licht roosteren)
  • Snuf grof zeezout

Bereidingswijze

“Kijk eens hoe mooi”, zegt Robèrt wanneer hij de taart opensnijdt. De lagen zijn goed gelukt, maar hoe zal die smaken? “Ik vind je frambozenjam heel erg lekker,” zegt Janny.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Vershoudfolie
  • Siliconen bakmat
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Foodprocessor
  • Spuitzakken
  • Gekarteld spuitmondje
  • Rond spuitmondje

Voorbereiding hazelnootschuim schnitt

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Teken 5 rechthoeken van 20 x 8 centimeter op een vel bakpapier.
  • Leg een siliconen bakmat op een bakrooster en leg het bakpapier daarop.

Hazelnootschuimplakken

  • Rooster de hazelnoten 5 minuten in de oven. Laat iets afkoelen.
  • Maal fijn in een hakmolentje.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten met de suiker op tot stijve pieken.
  • Zeef de poedersuiker over het eiwit en voeg de fijngemalen hazelnoten ook toe.
  • Vouw met een spatel door elkaar en doe daarna in een spuitzak.
  • Spuit de 5 plakken en zet het bakrooster 20-25 minuten in de oven.

Hibiscus-frambozencompote

  • Week de gelatine in een kom met koud water.
  • Breng de frambozen met de suiker en het citroensap langzaam aan de kook en laat inkoken.
  • Trek thee van de hibiscusbloemen met 75 milliliter kokend water.
  • Zeef de thee en voeg toe aan de frambozen.
  • Meng de maïzena met een scheutje water en roer door de frambozen.
  • Laat de compote inkoken en voeg de gelatine toe.
  • Doe in een lage kom en laat afkoelen in de koelkast.

Witte chocoladeganache

  • Hak de witte chocolade fijn en doe in een hittebestendige kom.
  • Verwarm de slagroom tot net onder het kookpunt.
  • Giet de warme slagroom over de chocolade, laat 1 minuut staan en roer tot een gladde ganache.
  • Laat de witte chocolade ganache afkoelen.

Beurre noisette crème

  • Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur tot deze donker goudbruin is en nootachtig ruikt.
  • Laat de boter 15 minuten koelen in de koelkast.
  • Klop de afgekoelde beurre noisette luchtig.
  • Voeg beetje bij beetje de koude slagroom toe terwijl je blijft kloppen.
  • Meng naar smaak een deel van de witte chocoladeganache door de crème.
  • Verdeel de crème over twee spuitzakken: één met brede gekartelde spuitmond en één met een ronde spuitmond.

Hazelnootkrokant

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Rooster de hazelnoten 5 minuten in de oven.
  • Laat iets afkoelen en maal grof.

Opbouw van de hazelnootschuim schnitt

  • Leg een hazelnootschuimplaat neer en spuit langs de rand een dijkje van crème.
  • Vul het midden met de hibiscus-frambozencompote. Leg er een nieuwe plaat op.
  • Herhaal dit tot alle platen gebruikt zijn.
  • Kantel de schnitt, zodat de schuimplaten verticaal liggen.
  • Koel de schnitt kort, zodat de lagen steviger worden.
  • Bestrijk de bovenkant en zijkanten met crème.
  • Druk de grove hazelnoten met een snuf zeezout tegen de zijkanten.
  • Spuit bovenop een lange swirl met de gekartelde spuitmond.
  • Spuit drie dotjes met de ronde spuitmond en duw een klein kuiltje in elke dot.
  • Vul de kuiltjes met wat compote.
  • Werk af met frambozen en enkele hibiscusblaadjes.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.