E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Heerlijk genoten

Deze hazelnootschuim schnitt is gevuld met een honingkaramel botercrème en bekleed met nougatine.

Bianca

Recept van
Bianca

Taart
(14) reviews

Ingrediënten

Hazelnootschuimplakken

  • 128 gram blanke hazelnoten
  • 4 eiwitten
  • 0,25 theelepel zout
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 15 gram maïzena

Banketbakkersroom

  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eidooiers
  • 45 gram maïzena
  • 500 milliliter melk

Honingkaramel

  • 300 gram honing
  • 0,5 theelepel citroensap
  • 4 eetlepels slagroom
  • Snufje zeezoutvlokken

Nougatine

  • 90 gram hazelnoten
  • 87 gram kristalsuiker

Honeycomb

  • 30 gram honing
  • 125 gram kristalsuiker
  • 0,75 theelepel bakingsoda

Botercrème

  • 300 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 30 gram poedersuiker
  • Banketbakkersroom (zelfgemaakt)
  • Honingkaramel (zelfgemaakt)

Bereidingswijze

Deze hazelnootschuim snijdt precies zo aan zoals Robèrt dat graag heeft. “In het begin bros en aan het einde chewy, daar hou ik van”, zegt hij. Janny vindt de honing een goede combinatie bij deze taart. “Het is een goed te eten taart”, concludeert Janny.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • 3 ovenbakplaten
  • Taartvorm rechthoek
  • Foodprocessor
  • Spuitzak
  • Spuitmondjes
  • Acetaatfolie
  • Garde
  • Bubbeltjesplastic

Voorbereiding hazelnootschuim schnitt

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

Hazelnootschuimplakken

  • Rooster de hazelnoten ongeveer 8 minuten op een bakplaat.
  • Haal de hazelnoten uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 135 graden.
  • Maal de noten fijn.
  • Doe de eiwitten met het zout in een kom en klop op.
  • Voeg al kloppend lepel voor lepel de suiker toe aan het eiwit.
  • Spatel daarna de poedersuiker, de hazelnoten en de maïzena door het schuim.
  • Teken 4 rechthoeken op het bakpapier en spuit het schuim daarop.
  • Bak voor ongeveer 60 minuten.

Banketbakkersroom

  • Meng de suiker met de eidooiers, maïzena en een paar druppels melk tot een papje.
  • Breng de rest van de melk aan de kook in een pannetje.
  • Voeg de kokende melk al kloppend toe aan het maïzenapapje.
  • Giet het mengsel daarna terug in de pan en breng al roerend aan de kook.
  • Laat 2 minuten doorkoken.
  • Giet het banketbakkersroom op een schaal en zet in de koeling.

Honingkaramel

  • Doe de honing en het citroensap in een pan met een dikke bodem en verwarm tot goudkleurige karamel.
  • Voeg de slagroom en het zout toe en roer door.
  • Giet de karamel in een schaal en zet in de koeling.

Nougatine

  • Verwarm de oven op 170 graden en rooster de nootjes 8 minuten.
  • Doe de suiker en 20 milliliter water in een pannetje en laat karamelliseren.
  • Giet de karamel over de nootjes heen en laat even uitharden.
  • Laat verder afkoelen in de vriezer.

Honeycomb

  • Verwarm de honing met de suiker en 20 milliliter water in een pan tot 150 graden.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de baking soda toe.
  • Giet het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer uit met een paletmes.
  • Leg er bubbeltjesplastic op.
  • Laat goed afkoelen en breek daarna in stukjes.

Botercrème

  • Klop de boter op met de poedersuiker.
  • Voeg daarna de banketbakkersroom toe.
  • Voeg dan de honingkaramel toe.

Opbouwen van de hazelnootschuim schnitt

  • Leg acetaatfolie op de bodem van de rechthoekige taartvorm.
  • Smeer daar een laag botercrème op.
  • Bouw de taart vervolgens om en om op met hazelnootschuimplakken en botercrème.
  • Laat de taart goed opstijven in de vriezer.
  • Haal de taart daarna uit de vorm en leg hem op de zijkant, zodat de hazelnootschuimplakken verticaal liggen.
  • Bekleed de zijkanten van de taart met de nougatine.
  • Spuit toeven botercrème op de schnitt en zet de honeycomb daarin.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.