E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Krokantje boord

Deze hazelnootschuim schnitt bevat niet alleen hazelnoten, maar ook pecannoten. De schnitt is gevuld met kersenjam en dirty chai banketbakkersroom.

Jurian

Recept van
Jurian

Taart
(1) reviews

Ingrediënten

Hazelnootschuimplakken

  • 75 gram hazelnoten zonder vlies
  • 75 gram pecannoten
  • 6 eiwitten
  • 150 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 150 gram poedersuiker

Dirty chai banketbakkersroom

  • 500 milliliter volle melk
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 10 kardemompeulen
  • 5 theelepels espressopoeder

Hazelnoot-pecan nougatine

  • 15 gram hazelnoten
  • 15 gram pecannoten
  • 30 gram kristalsuiker

Kersenjam

  • 300 gram kersen
  • 150 gram geleisuiker
  • 0,5 citroen
  • 1 blaadje gelatine

Botercrème

  • 450 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 50 gram poedersuiker
  • Banketbakkersroom (net gemaakt)

Bereidingswijze

Het schuim van deze schnitt is een beetje chewy en daar houdt de jury wel van. “Ik vind de kersen er ook heel lekker bij, want dat geeft net even die punch aan je taart”, zegt Janny.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Liniaal
  • Bakpapier
  • Knikpalet
  • Afkoelrooster
  • Garde
  • Plasticfolie
  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Zeef
  • Foodprocessor
  • Gekarteld spuitmondje

Voorbereiding voor de hazelnootschuim schnitt

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hazelnootschuimplakken

  • Rooster de noten ongeveer 5 minuten in de oven.
  • Maal de nootjes fijn in de foodprocessor.
  • Klop de eiwitten samen met de kristalsuiker en een snufje zout op tot stijve pieken.
  • Klop de poedersuiker daarna rustig door het eiwit heen tot het stevig is.
  • Spatel de nootjes hier rustig doorheen.
  • Spuit 6 plakken van 20 x 7 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet de oven terug naar 120 graden.
  • Bak de plakken 1 uur en 20 minuten en laat daarna goed afkoelen.

Dirty chai banketbakkersroom

  • Doe de melk samen met de kaneel, het merg van de vanille, steranijs, kruidnagel, peperkorrels, kardemompeultjes en espressopoeder in een pannetje en breng aan de kook.
  • Meng intussen de eidooiers samen met de suiker, het zout en de maïzena tot een papje.
  • Meng de warme melk met het eimengsel en breng samen al roerend rustig aan de kook.
  • Laat 1 minuut doorkoken en laat afkoelen op een bord afgedekt met plasticfolie.

Hazelnoot-pecan nougatine

  • Breng de suiker met 20 gram water aan de kook tot er een goudbruine karamel ontstaat.
  • Roer de nootjes erdoorheen en smeer uit op bakpapier.
  • Laat de nootjes afkoelen en hak ze daarna fijn met een mes.

Kersenjam

  • Week het gelatineblaadjes in een kom met koud water.
  • Snijd de kersen en verwijder de pit.
  • Kook de kersen samen met het sap van een halve citroen en de geleisuiker.
  • Voeg het geweekte gelatineblaadje toe en roer goed door.

Botercrème

  • Roer de boter samen met de poedersuiker luchtig in de mixer.
  • Zorg dat de banketbakkersroom op kamertemperatuur is en voeg deze beetje bij beetje toe.
  • Roer goed door.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en laat afkoelen.

Opbouw van de hazelnootschuim schnitt

  • Stapel de hazelnootschuimplakken op en smeer tussen iedere plak een laagje botercrème.
  • Smeer de kanten af met botercrème.
  • Leg de taart op de lange zijde en smeer alle kanten nu weer netjes af, behalve het korte uiteinde.
  • Spuit van de overgebleven botercrème rozetten op de taart.
  • Decoreer de zijkanten van de schnitt met nougatine.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.