E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hazel genoten

Deze hazelnootschuim schnitt is gevuld met een heerlijke mokkacrème en is afgewerkt met slagroom en gekarameliseerde hazelnoten.

Anneke

Recept van
Anneke

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Hazelnootschuimplakken

  • 200 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 400 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram blanke hazelnoten

Koffiebanketbakkersroom

  • 360 milliliter volle melk
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 10 gram espressopoeder
  • 50 gram custardpoeder

Mokkacrème

  • 250 gram banketbakkersroom
  • 400 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram poedersuiker

Gekarameliseerde hazelnoten

  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram blanke hazelnoten

Garnering

  • 450 milliliter slagroom

Bereidingswijze

De mokkacrème in de hazelnootschuim schnitt van Anneke valt goed in de smaak bij de jury. “Ik vind het echt super lekker: die koffie met die noten”, zegt Robèrt.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Spuitzakken
  • Acetaatfolie 15 centimeter hoog
  • Elektrische handmixer
  • 2 ondiepe bakplaten
  • Garde
  • Bakpapier
  • Spuitmondjes kartel
  • Thermometer
  • Metalen rechthoek
  • Zeef
  • Foodprocessor

Voorbereiding voor de hazelnootschuim schnitt

  • Verwarm de oven voor op 140 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Hazelnootschuimplakken

  • Klop het eiwit met de helft van de suiker luchtig.
  • Maal de hazelnoten fijn.
  • Spatel de hazelnoten en de rest van de suiker door het eiwit.
  • Spuit plakken van 10 X 25 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de plakken 45 minuten in de oven.

Koffiebanketbakkersroom

  • Doe 270 milliliter melk met 40 gram suiker en het espressopoeder in een pan en breng aan de kook.
  • Voeg 90 milliliter melk, het custardpoeder en 40 gram suiker in een kom en roer tot een glad papje.
  • Meng de helft van de kokende melk met het custardpapje en roer glad.
  • Voeg dan de rest van de melk toe en roer goed door.
  • Roer het mengsel al kokend door, tot er binding ontstaat.
  • Stort daarna direct op een plaat en dek af met plasticfolie.
  • Laat volledig afkoelen in de koelkast.

Mokkacrème

  • Pak de net gemaakte banketbakkersroom uit de koelkast en doe in de kom van de keukenmachine.
  • Draai de afgekoelde banketbakkersroom glad.
  • Voeg hier de zachte roomboter en poedersuiker aan toe en meng tot een luchtige crème.

Gekarameliseerde hazelnoten

  • Smelt de suiker met 4 eetlepels water in een steelpannetje en laat karamelliseren tot theekleur.
  • Haal van het vuur en laat 10 seconden staan.
  • Prik de hazelnoten op een houten prikkertje en doop ze vlug in de karamel.
  • Trek ze er langzaam weer uit, zodat ze een karamelstaartje krijgen.

Opbouw van de hazelnoot schnitt

  • Spuit een laag mokkacrème op de eerste plak hazelnootschuim.
  • Leg de tweede plak daar voorzichtig op en herhaal de bovenste stap.
  • Doe dit ook met de derde plak en dek de taart af met de vierde plak.
  • Laat de taart even opstijven in de koelkast.
  • Kantel de taart na het koelen, zodat de hazelnootschuimplakken verticaal te zien zijn.
  • Strijk de bovenkant van de taart dun af met het restant van de mokkacrème.
  • Maal de gekarameliseerde hazelnoten fijn en plak deze aan de zijkant van de taart.
  • Decoreer de hazelnootschuim schnitt met slagroomtoeven.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.