De mokkacrème in de hazelnootschuim schnitt van Anneke valt goed in de smaak bij de jury. “Ik vind het echt super lekker: die koffie met die noten”, zegt Robèrt.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Spuitzakken
- Acetaatfolie 15 centimeter hoog
- Elektrische handmixer
- 2 ondiepe bakplaten
- Garde
- Bakpapier
- Spuitmondjes kartel
- Thermometer
- Metalen rechthoek
- Zeef
- Foodprocessor
Voorbereiding voor de hazelnootschuim schnitt
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hazelnootschuimplakken
- Klop het eiwit met de helft van de suiker luchtig.
- Maal de hazelnoten fijn.
- Spatel de hazelnoten en de rest van de suiker door het eiwit.
- Spuit plakken van 10 X 25 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de plakken 45 minuten in de oven.
Koffiebanketbakkersroom
- Doe 270 milliliter melk met 40 gram suiker en het espressopoeder in een pan en breng aan de kook.
- Voeg 90 milliliter melk, het custardpoeder en 40 gram suiker in een kom en roer tot een glad papje.
- Meng de helft van de kokende melk met het custardpapje en roer glad.
- Voeg dan de rest van de melk toe en roer goed door.
- Roer het mengsel al kokend door, tot er binding ontstaat.
- Stort daarna direct op een plaat en dek af met plasticfolie.
- Laat volledig afkoelen in de koelkast.
Mokkacrème
- Pak de net gemaakte banketbakkersroom uit de koelkast en doe in de kom van de keukenmachine.
- Draai de afgekoelde banketbakkersroom glad.
- Voeg hier de zachte roomboter en poedersuiker aan toe en meng tot een luchtige crème.
Gekarameliseerde hazelnoten
- Smelt de suiker met 4 eetlepels water in een steelpannetje en laat karamelliseren tot theekleur.
- Haal van het vuur en laat 10 seconden staan.
- Prik de hazelnoten op een houten prikkertje en doop ze vlug in de karamel.
- Trek ze er langzaam weer uit, zodat ze een karamelstaartje krijgen.
Opbouw van de hazelnoot schnitt
- Spuit een laag mokkacrème op de eerste plak hazelnootschuim.
- Leg de tweede plak daar voorzichtig op en herhaal de bovenste stap.
- Doe dit ook met de derde plak en dek de taart af met de vierde plak.
- Laat de taart even opstijven in de koelkast.
- Kantel de taart na het koelen, zodat de hazelnootschuimplakken verticaal te zien zijn.
- Strijk de bovenkant van de taart dun af met het restant van de mokkacrème.
- Maal de gekarameliseerde hazelnoten fijn en plak deze aan de zijkant van de taart.
- Decoreer de hazelnootschuim schnitt met slagroomtoeven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.