E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Ik hou ervan

Bloemenbehang, verse bloemen, bloemenpatroon op kleding… Anouk is dol op bloemen, vandaar de naam van deze taart. Ze gebruikt een bloemetjesbehang ter inspiratie voor het uiterlijk haar taart. De binnenkant maakt ze van roze vanillebiscuit, bramencompote, witte chocolademousse en oranjebloesemsiroop. De fondant bloemen als garnering maken de taart tot een plaatje.

Anouk

Recept van
Anouk

Taart
Moeilijk
(9) reviews

Ingrediënten

Vanille biscuit

  • 6 eieren
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 120 gram (bio) patent tarwebloem
  • 60 gram maïzena
  • 3 gram zout
  • Rasp van 2 sinaasappelschillen
  • kleurstoffen

Bramencompote

  • schil van een halve citroen
  • 38 milliliter water
  • 100 gram verse bramen
  • 40 gram geleisuiker speciaal, half zoet
  • 13 milliliter rode port

Witte chocolademousse

  • 25 gram eidooier
  • 20 gram fijne kristalsuiker
  • 20 gram water
  • 1.5 blaadje gelatine
  • 50 gram witte chocolade callets
  • 150 gram slagroom (ongezoet, 40%)
  • 0.5 theelepel oranjebloesemextract

Botercrème

  • 300 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 300 gram suikerbakkerspoeder

Oranjebloesem trempeersiroop

  • 25 gram water
  • 20 gram suiker
  • 0.5 theelepel oranjebloesemextract

Royal icing

  • 23 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 113 gram suikerbakkerspoeder
  • paar druppels citroensap
  • kleurstof

Opbouw

  • 625 gram botanical green rolfondant
  • 250 gram witte rolfondant
  • 200 gram suikerbakkerspoeder
  • rolfondant in pasteltinten
  • goudpoeder
  • roze kleurpoeder
  • eetbare lijm

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Uitstekers bloemen
  • Uitstekers blaadjes 
  • Uitstekers vlinders
  • Bakpan(nen) van ø 20 centimeter (3x)
  • Bakringen van ø 16 centimeter 
  • Kwastje
  • Modelleertools 
  • Deegroller
  • Keukenmachine met toebehoren
  • Handmixer
  • Staafmixer
  • Rooster
  • Spuitzakken
  • Acetaatfolie

Voorbereiding

  • Week de gelatine in koud water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakpan(nen) van ø 20 centimeter in en leg een bakpapiertje op de bodem.
  • Bekleed de bakring met acetaatfolie.
  • Bekleed een bord met folie. Zet de bakring op het bord.
  • Leg spuitzakken klaar.

Vanille biscuit

  • Rasp 1,5 sinaasappel.
  • Klop de eieren met de basterdsuiker romig en wit.
  • Zeef de bloem, maizena en zout en spatel rustig door het eimengsel.
  • Spatel de sinaasappelrasp door het beslag.
  • Verdeel het beslag in 3 delen van ongeveer 200 gram.
  • Kleur de 3 porties in 3 verschillende roze tinten met de kleurstof.
  • Vul de taartpan(nen) met het beslag.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 170 graden.
  • Bak de biscuits in 15-20 minuten gaar.
  • Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en vervolgens verder op een rooster.

Bramencompote

  • Schil de citroen zonder het wit.
  • Breng water aan de kook.
  • Voeg de citroenschil en de bramen toe aan het water.
  • Laat het een aantal minuten op laag vuur net niet koken.
  • Voeg de geleisuiker toe en laat 5 minuten op laag vuur doorkoken.
  • Haal van het vuur en laat een kwartier afkoelen.
  • Roer de port erdoor.
  • Laat verder afkoelen.

Witte chocolademousse

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
  • Breng de suiker met het water aan de kook tot de suiker is opgelost.
  • Klop de eidooier op en voeg de suikersiroop toe.
  • Klop het mengsel koud.
  • Verwarm de gelatine tot hij vloeibaar is.
  • Voeg toe aan het eidooier mengsel en roer goed door.
  • Voeg de gesmolten witte chocolade toe en roer goed door.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Vouw door het chocolademengsel.
  • Voeg naar smaak het oranjebloesem extract toe.
  • Doe de chocolademousse in een spuitzak.
  • Spuit de mousse in de bakring en laat opstijven in de vriezer.

Botercrème

  • Klop de boter romig en wit.
  • Voeg beetje bij beetje de suikerbakkerspoeder toe.
  • Mix romig.

Oranjebloesem trempeersiroop

  • Breng het water met de suiker aan de kook tot alle suiker is opgelost.
  • Haal van het vuur en roer het oranjebloesem extract erdoor.
  • Zet koel tot gebruik.

Royal icing

  • Klop het eiwit met 2/3e van de suiker 10 minuten rustig op.
  • Voeg de overige suiker en het citroensap toe.
  • Klop door tot de gewenste dikte.

Opbouw

  • Begin met opstapelen bij je donkerste biscuit. Werk van donker naar licht.
  • Trempeer ieder biscuit met de oranjebloesemsiroop.
  • Spuit op het eerste biscuit een dijkje botercrème op de buitenrand.
  • Vul het midden met de bramencompote.
  • Leg de tweede laag biscuit erop.
  • Leg de chocolademousse in het midden.
  • Spuit een dijkje botercrème langs de rand.
  • Leg de derde laag biscuit erop.
  • Smeer het geheel af met botercrème.
  • Werk strak af. En laat eventueel tussendoor even opstijven in de koeling.
  • Rol de groene fondant uit. Gebruik hiervoor de suikerbakkerspoeder.
  • Bekleed de taart met de groene fondant.
  • Maak bloemen van de pastelkleurige en witte fondant.
  • Geef de bloemen diepte met de goud en metalic roze poeder.
  • Decoreer de taart met de bloemen, blaadjes en vlinders van fondant.
  • Plak ze vast met eetbare lijm.
  • Spuit met royal icing witte stipjes op de fondant.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.