E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kersttaart

Taart
Moeilijk
(48) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 150 gram eiwit
  • 110 gram suiker
  • 100 gram eidooier
  • 85 gram bloem
  • 15 gram maïzena
  • 10 gram cacaopoeder

Chocolademousse

  • 75 gram eidooier
  • 65 gram water
  • 65 gram suiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 450 gram slagroom
  • 2 gelatineblaadjes

Chocoladegelei

  • 280 milliliter melk
  • 180 gram suiker
  • 60 gram cacaopoeder
  • 3 gelatine blaadjes

Decoratie

  • 150 gram pure chocolade
  • fondant
  • 200 gram suiker
  • 100 milliliter water

Samenstellen

  • amarena kersen
  • 450 milliliter slagroom

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg doorzichtige plastic vellen klaar.
  • Leg stervormige stekertjes klaar om de decoratie te maken.
  • Leg een bakblik klaar waar u de taart in wilt opbouwen.
  • Verwarm de oven voor op 210°C.

Biscuit

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop het eiwit stijf.
  • Giet de suiker erbij en mix het geheel kort door zodat alle suiker wordt opgenomen.
  • Meng er vervolgens de eidooiers doorheen.
  • Zeef bloem, maïzena en cacaopoeder door elkaar en spatel dit door het beslag.
  • Strijk het geheel uit over de bakplaat en bak het 8-9 minuten in de hete oven.

Chocolademousse

  • Klop de eierdooier op.
  • Kook suikersiroop van de suiker en water.
  • Schenk dit, al kloppend, voorzichtig bij de eidooier.
  • Klop het geheel met de hand of in de keukenmachine koud.
  • Laat de gelatine vervolgens smelten in het gebruikte warme pannetje.
  • Voeg de gelatine bij het mengsel.
  • Laat de chocolade au bain-marie smelten.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Voeg de chocolade en de slagroom bij het mengsel.

Chocoladegelei

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Kook melk en suiker ongeveer 5 minuten op laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de cacao toe en laat het terug op het vuur op een laag pitje indikken.
  • Haal de pan weer van het vuur en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe.
  • Meng tot een glad geheel.

Decoratie

Chocoladecirkels

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Breng het vervolgens op temperatuur (32°C).
  • Doe de helft van de chocolade in een klein spuitzakje of cornetje.
  • Spuit rondjes op een plastic transparant blad.
  • Leg er een tweede vel plastic op en draai rondjes met uw vingers zodat u chocolade cirkels krijgt.
  • Laat de chocolade in de koelkast hard worden.


Chocoladekrullen

  • Smeer de overige gesmolten chocolade op een plastic vel.
  • Snijd punten in de vorm van een hoge driehoek.
  • Rol het plastic op en laat het hard worden (in de koelkast).

Rolfondant

  • Rolfondant uitrollen en uitsteken met stersjablonen.

Suikerkristallen

  • Kook water met suiker in een pan tot een lichte karamel.
  • Stort het vervolgens uit in stervormpjes en laat het drogen/uitharden.

Samenstellen

  • Vul een bakvorm naar keuze, bijvoorbeeld een cakeblik, voor de helft met chocolademousse. Bekleed de vorm vooraf eventueel strak met plastic folie.
  • Strijk de mousse op naar de zijkanten en maak het geheel strak aan de zijkanten.
  • Snijd een deel van het biscuit af (afhankelijk van de vorm die u gebruikt) en leg dat in het midden van de taart.
  • Spuit de slagroom op de biscuit en leg de kersen erop.
  • Spuit nog een laag slagroom op de kersen en dek af met een stuk biscuit.
  • Vul de taart verder op met chocolademousse en dek af met een laag biscuit.
  • Vries de taart gedurende 2 uur in.
  • Haal de taart na 2 uur uit de vriezer en zet de vorm even in warm water, zodat u de taart makkelijk uit de vorm kunt halen.
  • Zet de taart op een rooster, warm de chocoladegelei weer even op en overgiet de taart ermee.
  • Haal de taart van het rooster, zet het op een mooi bord en versier de taart met de gemaakte decoraties.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.