Terug

Kruidige banoffee bars

Deze banoffee chocoladereep is gevuld met een klassieke combinatie van gekarameliseerde banaan en karamel. Voor de verrassende kick zit er gekonfijte gember in. De marshmallow zorgt voor een romige tegenhanger. En dat alles in een jasje van pure chocolade.

Yannis

Recept van
Yannis

Moeilijk
(7) reviews

Ingrediënten

Palets bretons

  • 140 gram tarwebloem
  • 6 gram bakpoeder 
  • 80 gram gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2 eidooiers
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 1 stokje vanille

Karamel

  • 50 gram fijne kristalsuiker 
  • 42 gram gezouten roomboter
  • 60 milliliter volle melk
  • 395 gram gecondenseerde melk

Marshmallow

  • 1.5 gelatineblaadjes
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 45 milliliter water
  • 60-65 gram eiwit

Opbouw

  • 650 gram puur chocolade
  • 5-6 stukjes stemgember 
  • 1 banaan

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Siliconen candybar vorm
  • Staande mixer met toebehoren
  • Handmixer
  • Marmeren steen
  • Chocolade vorkjes
  • Zeef

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. 
  • Vet de candybar vormpjes goed in. 
  • Week de gelatine in koud water. 

Palets bretons

  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. 
  • Klop de eidooiers, suiker en vanille tot een witte en gladde massa. 
  • Voeg de roomboter in blokjes toe en mix tot een geheel. 
  • Zeef en voeg de bloem en bakpoeder toe. 
  • Meng tot een mooi deeg. 
  • Week 14 tot 16 gram per koek af en verdeel het deeg in de candybar vormpjes. 
  • Bak de palets bretons in 10 – 12 minuten gaar en goudbruin. 
  • Haal uit de oven en druk de gerezen bovenkant eventueel iets plat voor een recht oppervlak. 

Karamel

  • Verwarm de suiker in een steelpan tot hij goudbruin kleurt. 
  • Voeg de boter in blokjes toe en meng goed. 
  • Haal van het vuur en voeg de melk voorzichtig toe. 
  • Zet de pan terug op laag vuur en roer tot een gladde karamel. 
  • Voeg de gecondenseerde melk toe. 
  • Verwarm al roererend tot een mooie dikke karamel. Dit duurt zo’n 15 minuten. 
  • Verdeel wat karamel over de (nog warme) palets. 

Marshmallow

  • Maak eerst een meringue; Kook het water en de suiker tot 121 graden. 
  • Begin met het opkloppen van het eiwit als de suikersiroop 112 graden is. 
  • Giet de suikersiroop al mixend in een dunne straal bij het eiwit. 
  • Voeg ook de gelatine toe. 
  • Zet de mixer harder en mix tot een glanzende marshmallow die bijna op kamertemperatuur is. 

Opbouw

  • Snijd de banaan in plakjes en verdeel 3-4 plakjes banaan in elke candybar over de karamel. 
  • Laat opstijven in de vriezer. 
  • Verdeel de marshmallow over de banaan en laat opnieuw opstijven in de vriezer. 
  • Tempereer de chocolade. 
  • Snijd de stemgember in kleine stukjes en roer deze door de chocolade. 
  • Los de candybars voorzichtig uit de vormpjes. 
  • Doop de candybars reep voor reep in de getempereerde chocolade. 
  • Laat ze uitharden op een rooster. 
  • Verpak de candybars eventueel in een mooie zelfgemaakte verpakking.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.