E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kunstige bloementaart

Deze perziktaart met zachte mascarpone vulling en romige witte chocolade ganache haalt de kunstenaar in je naar boven! Leef jezelf uit met paletmessen en schilder een bloemig exemplaar.

Lynn

Recept van
Lynn

Taart
(25) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 10 eiwitten
  • 220 gram suiker
  • 10 eidooiers, losgeklopt
  • 210 gram bloem
  • 16 gram maïzena 
  • Rasp van 2 citroenen

Perzik vulling

  • 6 grote perziken 
  • 2 eetlepels citroensap
  • 80 gram geleisuiker
  • 7 gram verse munt
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel kaneel

Kruimels

  • 50 gram boter, koud
  • 50 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram suiker
  • Snuf zout

Witte chocolade ganache

  • 200 gram witte chocolade
  • 125 gram crème fraîche
  • 50 gram boter

Mascarpone vulling

  • 300 gram mascarpone
  • 300 milliliter slagroom
  • 60 gram vanillesuiker

Italiaanse botercrème

  • 9 eiwitten
  • 690 gram suiker
  • 180 milliliter water
  • Snuf zout
  • 900 gram boter (op kamertemperatuur)

Opbouw

  • Rode kleurstof
  • Roze kleurstof
  • Blauwe kleurstof 
  • Groene kleurstof 
  • Gele kleurstof
  • Witte suikerparels
  • 200 milliliter perziklikeur

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • 4 springvormen van ø 18 centimeter 
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Spuitzakken
  • Bakkwast 
  • Spatels
  • 4 Dowels
  • Taartkarton van ø 18 centimeter 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  • Bekleed de bakvormen met bakpapier en vet ze in. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Biscuit

  • Klop de eiwitten stijf met de suiker. 
  • Meng de eidooiers er voorzichtig doorheen.
  • Zeef en spatel de bloem, maïzena en citroenrasp erdoor.
  • Verdeel het beslag over 4 springvormen. 
  • Bak de biscuits in 15 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen op een rooster. 

Perzik vulling

  • Was de perziken en verwijder de pitten.
  • Pureer 200 gram perziken met een staafmixer.
  • Snijd de overgebleven perziken in blokjes en zet apart.
  • Schraap het vanillestokje uit.
  • Hak de munt fijn. 
  • Doe de gepureerde perzikken met de geleisuiker, vanille, munt, kaneel en citroensap in een pan. 
  • Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 3 minuten koken.
  • Zet de jam vervolgens weg in de koelkast

Kruimels

  • Verlaag de oventemperatuur naar 170 graden. 
  • Meng alle ingrediënten tot een kruimeldeeg. 
  • Zet de kruimels 30 minuten in de koelkast.
  • Stort op de bakplaat en bak ze in 14 minuten goudbruin en gaar. 
  • Laat de kruimels buiten de oven afkoelen.

Witte chocolade ganache

  • Verwarm chocolade au bain-marie.
  • Haal de kom van het vuur en spatel voorzichtig de crème fraîche en boter door de chocolade. Blijf roeren tot boter gesmolten is.
  • Doe de ganache in een spuitzak en laat rusten in de koeling.

Mascarpone vulling

  • Klop de slagroom en suiker tot zachte pieken. 
  • Voeg de mascarpone toe. 
  • Zet weg in koelkast. 

Italiaanse botercrème

  • Kook 600 gram suiker met het water tot 120 graden.
  • Klop de eiwitten met een snuf zout stijf met de rest van de suiker.
  • Giet de suikersiroop rustig kloppend in een dunne straal bij de eiwitten. 
  • Klop op hoge snelheid tot een afgekoelde glanzende meringue. 
  • Voeg daarna de boter blokje voor blokje toe.
  • Mix tot een egale crème. 
  • Doe de botercrème in een spuitzak. 

Opbouwen

  • Snijd de biscuits horizontaal door, zodat je 8 plakken hebt.
  • Trempeer de plakken met een beetje perziklikeur.
  • Leg de onderste plak op het taartkarton.  
  • Spuit een dijkje botercrème en vul met mascarpone vulling en stukjes perzik.
  • Leg hier een biscuit op, spuit een dijkje botercrème en vul met de ganache en kruimels. 
  • Leg hierop een biscuit, spuit een dijkje botercrème en vul met de perzik jam. 
  • Herhaal bovenstaande stappen tot alle biscuits op zijn. 
  • Smeer de buitenkant van de taart strak af met botercrème. 
  • Steek dowels in de taart voor extra stevigheid. 
  • Verdeel de rest van de botercrème over verschillende bakjes. 
  • Breng elk bakje op kleur. 
  • Maak met behulp van de spatels bloemen op de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.