E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Liefde kent geen grenzen – Liefdes chocolaatjes

Liefde gaat door de maag! En al helemaal als het in de vorm van deze liefdes chocolaatjes is. Deze bonbons van pure chocolade zijn gevuld met een pure chocolade ganache met koffie en gekarameliseerde hazelnoten.

Zeinab

Recept van
Zeinab

Koekjes
Moeilijk
(9) reviews

Ingrediënten

Gekarameliseerde hazelnoten

  • 75 gram suiker
  • 17,5 gram eiwit
  • 50 gram witte hazelnoten

Ganache

  • 225 gram pure chocolade (54,5%)
  • 325 gram slagroom 
  • 2-4 theelepels espressopoeder

Bonbons

  • 450 gram pure chocolade (54,5%)
  • 100 gram cacaoboter 
  • Rode chocolade kleurstof
  • Goudpoeder spray 

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Hakmolen 
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Marmeren plaat
  • Paletmes
  • Plamuurmes
  • Thermometer
  • Kwastje
  • Bonbonvorm 
  • Schraper 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden convectie. 
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. 

Gekarameliseerde hazelnoten

  • Maal de hazelnoten grof. 
  • Roer de suiker en het eiwit erdoor. 
  • Stort op een bakplaat en bak in 15 minuten bruin. 
  • Laat afkoelen. 
  • Maal fijn voor de ganache.

Ganache

  • Verwarm de slagroom tot het bijna begint te koken. 
  • Giet over de chocolade en meng samen met de espressopoeder tot een gladde ganache. 
  • Voeg de gemalen hazelnoten toe en roer goed door. 

Bonbons

  • Smelt de cacaoboter tot 45 graden en kleur rood met de kleurstof*. 
  • Koel terug naar 32 graden.
  • Beschilder de bonbonvorm voor de helft van de bonbons rood met de cacaoboter en laat even hard worden.
  • Tempereer de pure chocolade. 
  • Vul de bonbonvorm voor alle bonbons met de chocolade, tik een aantal keer tegen het aanrecht om de luchtbellen eruit te slaan. 
  • Draai de vorm om en laat de overtollige chocolade er uitlopen. 
  • Tik met de schraper tegen de zijkant van de vorm en schraap de bovenkant af. 
  • Laat hard worden in de koelkast.
  • Vul de bonbons met de ganache en laat weer even hard worden in de koelkast. 
  • Dek af met de overige getempereerde chocolade en laat wederom hard worden. 
  • Haal de bonbons uit de vorm. 
  • Bespray de donkere bonbons met wat goudpoeder. 

*In de tent werden de bonbons roze in plaats van rood. Hoe meer kleurstof je toevoegt, hoe roder ze zullen worden.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.