Deze variant is groter dan de klassieke kaasvlinder en ziet er prachtig uit! Je kunt deze vlinders zelf maken met behulp van het recept van Robèrt. De uitdaging zit ‘m in het vouwen. “Er moet een grote en kleine slag gemaakt worden voor de vleugels”, aldus Robèrt.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Foodprocessor
- Rolstok/deegroller
- Gasbrander
- Kwastje
- Bekertje met water
- Bakplaat met bakpapier
- Liniaal
Voorbereiding op de luxe kaasvlinders
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kaascrème
- Zorg dat de kaas fijn genoeg is. Gebruik hiervoor eventueel een foodprocessor.
- Meng de 2 soorten kaas en boter lang genoeg tot er een smeuïge kaascrème ontstaat.
- Verwarm eventueel de kom met een gasbrander, zodat de crème nog zachter wordt.
- Breng op smaak met mosterd, peper en zout.
Kaasvlinders
- Bebloem het werkvlak.
- Rol het bladerdeeg uit tot 1 à 2 mm dik.
- Snijd hier een rechthoek van, zorg dat de langste zijde ongeveer 45 cm is.
- Leg de korte zijde naar je toe.
- Bestrijk het deeg licht met water en smeer er een dun laagje kaascrème op.
- Vouw de onderkant van het bladerdeeg in 2 slagen van ongeveer 5 cm omhoog.
- Doe hetzelfde met de bovenkant, vouw deze in 2 slagen van ongeveer 7 cm naar beneden.
- Let op dat je telkens als je een slag maakt nog een beetje kaascrème op de bovenkant smeert.
- Laat in het midden wat ruimte en vouw de 2 opgerolde kanten op elkaar.
- Zet in de vriezer.
- Zodra het geheel stevig is, snijd je de zijkanten eraf.
- Snijd vervolgens een plakje met een breedte van ca. 1,5 cm af.
- Snijd deze in de lengte tot bijna het uiteinde in.
- Klap het stuk deeg zodanig uit dat het niet ingesneden stuk bovenkomt, dit wordt het lijfje.
- Trek de opgerolde helften iets uit elkaar zodat je een vlinder vormt.
- Leg ze met genoeg ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak in 25 minuten af. Zet op een gegeven moment de oven terug naar 180 °C.
- Haal de kaasvlinders uit oven en serveer op een plank.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.