E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Macaron fraisier

Veel aardbeien in deze macarontaart. Met aardbeitjes aan de zijkant en een vleugje dragon door de chocolademousse.

Mercedes

Recept van
Mercedes

Taart
Koekjes
Moeilijk
(54) reviews

Ingrediënten

Macaron-schelpen

  • 200 gram amandelmeel 
  • 200 gram poedersuiker
  • 200 gram fijne kristalsuiker 
  • 70 milliliter water
  • 145 gram eiwit
  • Rode kleurstof

Biscuit

  • 75 gram eiwit 
  • 55 gram fijne kristalsuiker 
  • 50 gram eidooier
  • 4 gram maizena
  • 53 gram tarwebloem

Wittechocolade-dragonmousse

  • 80 gram eidooier 
  • 65 gram fijne kristalsuiker
  • 30 milliliter water 
  • 7 gram gelatine 
  • 130 milliliter slagroom 35% vet 
  • 2 eetlepels dragon
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram witte chocolade 
  • 410 milliliter slagroom

Aardbeienjam

  • 100 gram aardbeien 
  • 75 gram geleisuiker speciaal
  • Citroensap

Garnering

  • 50 gram witte chocolade 
  • 50 gram marsepein 
  • 600 gram kleine aardbeien

Bereidingswijze

Macarontaart met aardbeien

Witte chocolade, aardbeien, vanille en room is volgens Robèrt een hele mooie combinatie in deze macarontaart.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Taartring met een diameter van 22 centimeter
  • Spuitzakken
  • Ronde spuitmondjes 
  • Staafmixer
  • Handmixer 
  • Bakplaat
  • 2 siliconen bakmatten
  • Acetaatfolie 

Voorbereiding voor de macarontaart

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Week de gelatine in koud water. 

Macaron-schelpen

  • Maal de poedersuiker en het amandelmeel in de foodprocessor tot een fijne broyage en zeef het.
  • Voeg 55 gram van het eiwit toe en maak hier een pasta van. 
  • Kook het water met de fijne kristalsuiker tot 118 graden.
  • Klop het overige eiwit stijf tot het mooi glanst.
  • Meng het eiwit in drie delen met het amandelmengsel en maak er een lopend beslag van.
  • Doe het beslag in de spuitzakken en spuit 2 rondjes op de siliconen bakmatten met een diameter van 22 centimeter.
  • Spuit kleine macarons op ter decoratie en laat de macarons voor 30 minuten drogen.
  • Bak de grote macarons af in 20 minuten en bak de kleine macarons af in 11 minuten.
  • Zet de oven naar 230 graden.
  • Zet de macarons weg tot de opbouw van de macarontaart.

Biscuit

  • Klop het eiwit samen met de suiker stijf. 
  • Spatel de eidooiers erdoor. 
  • Zeef de bloem en maizena boven het mengsel uit en spatel door. 
  • Strijk het beslag uit over een bakplaat en bak voor 9-11 minuten op 230 graden.

Aardbeienjam

  • Kook de aardbeien met de geleisuiker en het citroensap tot er een jam ontstaat.

Wittechocolade-dragonmousse

  • Doe de blaadjes dragon en de vanille in de slagroom.
  • Verwarm de slagroom met dragon en vanille en giet over de chocolade. 
  • Laat even staan, meng goed en zorg ervoor dat alle chocolade is gesmolten. 
  • Mix de ganache glad met een staafmixer.
  • Kook het water samen met de suiker tot 118 graden tot een siroop. 
  • Giet de siroop op de eidooiers en voeg de gelatine toe.
  • Mix dit tot het is afgekoeld.
  • Meng de pâte à bombe met de ganache. 
  • Klop de slagroom lobbig en spatel dit in delen door het pâte à bombe-mengsel. 

Opbouw van de macarontaart

  • Bekleed de taartring met acetaatfolie.
  • Steek een ring uit het biscuit ter grootte van de macaron en besmeer met de aardbeienjam. 
  • Leg aardbeien langs de rand en in het midden en smeer af met de mousse. 
  • Laat dit een uur opstijven. 
  • Leg de onderste macaron-schelp neer en leg de opgesteven aardbeien met mousse erop. 
  • Plaats de bovenste macaron-schelp erop. 
  • Maak kleine bloemetjes van de marsepein.
  • Tempereer de witte chocolade en smeer uit op acetaatfolie of een vel bakpapier.
  • Maak krullen van de witte chocolade.
  • Decoreer de macarontaart met de kleine macarons, de marsepein-bloemetjes, chocoladekrullen en twee aardbeien.

Zien hoe Robèrt macarons maakt?

Bekijk de instructievideo

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.