Terug

Macarontaart

Narcis

Recept van
Narcis

Expert
(7) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 160 gram boter
  • 560 gram witte basterdsuiker
  • 480 gram bloem
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 480 milliliter volle melk
  • 4 eieren
  • 0.5 theelepel vanille-extract

Botercrème

  • 160 gram zachte boter
  • 500 gram poedersuiker
  • 0.25 theelepel zout
  • 0.5 theelepel vanille-extract
  • 50 milliliter volle melk

Macarons

  • 200 gram amandelpoeder
  • 200 gram poedersuiker
  • 75 milliliter water
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • 160 gram eiwit

Koffie macarons

  • 20 gram oploskoffie

Koffiecrème

  • 125 gram zachte boter
  • 70 gram poedersuiker
  • 80 gram amandelpoeder
  • 20 gram oploskoffie

Vanille macarons

  • 1 vanillestokje

Vanillecrème

  • 125 gram zachte boter
  • 70 gram poedersuiker
  • 80 gram amandelpoeder
  • 1 vanillestokje

Chocolade macarons

  • 180 gram amandelpoeder
  • 200 gram poedersuiker
  • 30 gram cacao
  • 75 milliliter water
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • 160 gram eiwit
  •  bruine voedselkleurstof

Chocolade ganache

  • 220 gram pure chocolade
  • 200 milliliter slagroom
  • 20 gram suiker
  • 50 gram boter

Samenstellen

  • frambozen
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C,
  • Vet een grote ruitvormige bakvorm in en bedek met bakpapier. Heeft u geen ruitvormige bakvorm? Bedek dan een diepe bakplaat met bakpapier.
  • Leg spuitzakken en bakpapier klaar.

Cake

  • Meng boter, suiker, bloem, bakpoeder en zout goed door elkaar in de keukenmachine.
  • Meng in een aparte kom melk, eieren en vanille-extract door elkaar en voeg dan pas bij het botermengsel. Mix dit voorzichtig tot een glad deeg.
  • Giet in de bakvorm of op de bakplaat en bak de cake 45-55 minuten in de warme oven.
  • Laat afkoelen op een taartrooster.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 150°C.

Botercrème

  • Meng in een keukenmachine poedersuiker, zout en boter langzaam door elkaar.
  • Meng de melk en vanille. Voeg bij het botermengsel en klop dan op hoge snelheid tot een luchtig mengsel.
  • Smeer de koude cake af met de botercrème en zet koel weg..
  • Doe de restant van de botercrème in een spuitzak.

Macarons

  • Meng amandelpoeder met de poedersuiker en zeef boven een beslagkom.
  • Maak suikerstroop door water met fijne suiker zonder te roeren te koken tot 115°C.
  • Klop 80 gram eiwitten langzaam op tot eiwitschuim
  • Haal de suikerstroop van het vuur en giet al kloppend voorzichtig bij het eiwitschuim.
  • Blijf nog 10-15 minuten kloppen tot merengue enigszins afgekoeld is.
  • In een aparte kom resterende 80 gram eiwitten met amandelpoedermengsel kloppen tot een egale massa.
  • Roer beetje bij beetje de meringue door het amandelmengsel. Verdeel in twee gelijke delen.

Koffie macarons

  • Zeef boven een van de twee macaronmengsel de oploskoffie en roer het er voorzichtig doorheen.
  • Doe het beslag in een spuitzak.
  • Bekleed de bakplaat met een vel schoon bakpapier en spuit hier bolletjes meringue op.
  • Laat 30 minuten op kamertemperatuur drogen.
  • Bak de macarons 15-20 minuten in de warme oven.

Koffiecrème

  • Klop de boter luchtig, voeg poedersuiker toe en roer goed door.
  • Voeg als laatste de amandelpoeder toe.
  • Los de oploskoffie met 1 eetlepel warm water en roer door de crème.
  • Doe de crème in een spuitzak en spuit op de helft van de koffiemacarons een beetje koffiecrème. Dek af met de andere helft macarons.
  • Zet koud weg.

Vanille macarons

  • Snijd het vanillestokje open, schraap het merg er uit en roer dit door het tweede meringuebeslag. Doe in een spuitzak.
  • Bekleed de bakplaat met een vel schoon bakpapier en spuit hier bolletjes meringue op.
  • Laat 30 minuten drogen op kamertemperatuur.
  • Bak de macarons 15-20 minuten in de warme oven.

Vanillecrème

  • Klop de boter luchtig en voeg voorzichtig de poedersuiker toe. Klopt goed door.
  • Voeg als laatste de amandelpoeder toe en het merg uit het vanillestokje toe.
  • Klop tot een gladde crème.
  • Doe de crème in een spuitzak en spuit op de helft van de vanillemacarons een toefje crème. Dek af met de andere helft macarons.
  • Zet koud weg.

Chocolade macarons

  • Meng amandelpoeder, poedersuiker en cacao en zeef boven een beslagkom.
  • Maak suikerstroop door het water met fijne suiker zonder te roeren te koken tot 115°C.
  • Klop 80 gram eiwitten langzaam op tot wit schuim.
  • Haal de suikerstroop van het vuur en schenk dit al kloppend voorzichtig bij het eiwitschuim.
  • Klop de meringue nog 10-15 minuten goed door tot stijve pieken en het schuim enigszins afgekoeld is.
  • Klop in een andere kom resterende 80 gram eiwitten met amandelpoedermengsel tot een egale massa. Roer de kleurstof erdoor.
  • Roer in twee delen voorzichtig de meringue door het amandelmengsel. Schep in een spuitzak.
  • Bekleed de bakplaat met een vel schoon bakpapier en spuit hier bolletjes meringue op.
  • Laat 30 minuten op kamertemperatuur drogen.
  • Bak de macarons 15-20 minuten.

Chocolade ganache

  • Breek de chocolade in stukjes en doe in kom.
  • Verwarm de slagroom en suiker op laag vuur en giet over de chocolade.
  • Laat even staan en meng vervolgens voorzichtig tot chocolade is gesmolten.
  • Roer de stukjes boter erdoor en laat heel koud laten worden in de koelkast.
  • Doe de ganache vervolgens in een spuitzak en spuit op de helft van de macarons een toefje ganache. Dek af met de andere helft macarons.
  • Zet koud weg.

Samenstellen

  • Leg de cake op een serveerschaal.
  • Decoreer de cake met de verschillende macarons. Bevestig ze met behulp van de overgebleven crèmes.
  • Decoreer met frambozen en bestuif met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.