E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Macarontaart

Narcis

Recept van
Narcis

Taart
Cake
Koekjes
Expert
(11) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 160 gram boter
  • 560 gram witte basterdsuiker
  • 480 gram bloem
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 480 milliliter volle melk
  • 4 eieren
  • 0.5 theelepel vanille-extract

Botercrème

  • 160 gram zachte boter
  • 500 gram poedersuiker
  • 0.25 theelepel zout
  • 0.5 theelepel vanille-extract
  • 50 milliliter volle melk

Macarons

  • 200 gram amandelpoeder
  • 200 gram poedersuiker
  • 75 milliliter water
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • 160 gram eiwit

Koffie macarons

  • 20 gram oploskoffie

Koffiecrème

  • 125 gram zachte boter
  • 70 gram poedersuiker
  • 80 gram amandelpoeder
  • 20 gram oploskoffie

Vanille macarons

  • 1 vanillestokje

Vanillecrème

  • 125 gram zachte boter
  • 70 gram poedersuiker
  • 80 gram amandelpoeder
  • 1 vanillestokje

Chocolade macarons

  • 180 gram amandelpoeder
  • 200 gram poedersuiker
  • 30 gram cacao
  • 75 milliliter water
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • 160 gram eiwit
  •  bruine voedselkleurstof

Chocolade ganache

  • 220 gram pure chocolade
  • 200 milliliter slagroom
  • 20 gram suiker
  • 50 gram boter

Samenstellen

  • frambozen
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C,
  • Vet een grote ruitvormige bakvorm in en bedek met bakpapier. Heeft u geen ruitvormige bakvorm? Bedek dan een diepe bakplaat met bakpapier.
  • Leg spuitzakken en bakpapier klaar.

Cake

  • Meng boter, suiker, bloem, bakpoeder en zout goed door elkaar in de keukenmachine.
  • Meng in een aparte kom melk, eieren en vanille-extract door elkaar en voeg dan pas bij het botermengsel. Mix dit voorzichtig tot een glad deeg.
  • Giet in de bakvorm of op de bakplaat en bak de cake 45-55 minuten in de warme oven.
  • Laat afkoelen op een taartrooster.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 150°C.

Botercrème

  • Meng in een keukenmachine poedersuiker, zout en boter langzaam door elkaar.
  • Meng de melk en vanille. Voeg bij het botermengsel en klop dan op hoge snelheid tot een luchtig mengsel.
  • Smeer de koude cake af met de botercrème en zet koel weg..
  • Doe de restant van de botercrème in een spuitzak.

Macarons

  • Meng amandelpoeder met de poedersuiker en zeef boven een beslagkom.
  • Maak suikerstroop door water met fijne suiker zonder te roeren te koken tot 115°C.
  • Klop 80 gram eiwitten langzaam op tot eiwitschuim
  • Haal de suikerstroop van het vuur en giet al kloppend voorzichtig bij het eiwitschuim.
  • Blijf nog 10-15 minuten kloppen tot merengue enigszins afgekoeld is.
  • In een aparte kom resterende 80 gram eiwitten met amandelpoedermengsel kloppen tot een egale massa.
  • Roer beetje bij beetje de meringue door het amandelmengsel. Verdeel in twee gelijke delen.

Koffie macarons

  • Zeef boven een van de twee macaronmengsel de oploskoffie en roer het er voorzichtig doorheen.
  • Doe het beslag in een spuitzak.
  • Bekleed de bakplaat met een vel schoon bakpapier en spuit hier bolletjes meringue op.
  • Laat 30 minuten op kamertemperatuur drogen.
  • Bak de macarons 15-20 minuten in de warme oven.

Koffiecrème

  • Klop de boter luchtig, voeg poedersuiker toe en roer goed door.
  • Voeg als laatste de amandelpoeder toe.
  • Los de oploskoffie met 1 eetlepel warm water en roer door de crème.
  • Doe de crème in een spuitzak en spuit op de helft van de koffiemacarons een beetje koffiecrème. Dek af met de andere helft macarons.
  • Zet koud weg.

Vanille macarons

  • Snijd het vanillestokje open, schraap het merg er uit en roer dit door het tweede meringuebeslag. Doe in een spuitzak.
  • Bekleed de bakplaat met een vel schoon bakpapier en spuit hier bolletjes meringue op.
  • Laat 30 minuten drogen op kamertemperatuur.
  • Bak de macarons 15-20 minuten in de warme oven.

Vanillecrème

  • Klop de boter luchtig en voeg voorzichtig de poedersuiker toe. Klopt goed door.
  • Voeg als laatste de amandelpoeder toe en het merg uit het vanillestokje toe.
  • Klop tot een gladde crème.
  • Doe de crème in een spuitzak en spuit op de helft van de vanillemacarons een toefje crème. Dek af met de andere helft macarons.
  • Zet koud weg.

Chocolade macarons

  • Meng amandelpoeder, poedersuiker en cacao en zeef boven een beslagkom.
  • Maak suikerstroop door het water met fijne suiker zonder te roeren te koken tot 115°C.
  • Klop 80 gram eiwitten langzaam op tot wit schuim.
  • Haal de suikerstroop van het vuur en schenk dit al kloppend voorzichtig bij het eiwitschuim.
  • Klop de meringue nog 10-15 minuten goed door tot stijve pieken en het schuim enigszins afgekoeld is.
  • Klop in een andere kom resterende 80 gram eiwitten met amandelpoedermengsel tot een egale massa. Roer de kleurstof erdoor.
  • Roer in twee delen voorzichtig de meringue door het amandelmengsel. Schep in een spuitzak.
  • Bekleed de bakplaat met een vel schoon bakpapier en spuit hier bolletjes meringue op.
  • Laat 30 minuten op kamertemperatuur drogen.
  • Bak de macarons 15-20 minuten.

Chocolade ganache

  • Breek de chocolade in stukjes en doe in kom.
  • Verwarm de slagroom en suiker op laag vuur en giet over de chocolade.
  • Laat even staan en meng vervolgens voorzichtig tot chocolade is gesmolten.
  • Roer de stukjes boter erdoor en laat heel koud laten worden in de koelkast.
  • Doe de ganache vervolgens in een spuitzak en spuit op de helft van de macarons een toefje ganache. Dek af met de andere helft macarons.
  • Zet koud weg.

Samenstellen

  • Leg de cake op een serveerschaal.
  • Decoreer de cake met de verschillende macarons. Bevestig ze met behulp van de overgebleven crèmes.
  • Decoreer met frambozen en bestuif met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.