Deze hoge Nectarinetaart bevat meerdere lagen met mascarponeroom. Robèrt is erg te spreken over trempeersiroop die in deze taart zit!
Bakbenodigdheden
- Cakevorm
 - Staande mixer met toebehoren
 - Mengkom
 - Weegschaal
 - Spatel
 - Garde
 - Pan
 - Spuitzak
 - Spuitmond
 - Zeef
 - Maatbeker
 - Satéprikker
 - 2 cake kartons (20 centimeter)
 - Thermometer
 - Meetlint
 
Voorbereiding van de nectarinetaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
 - Vet de bakvormen in en bekleed met bakpapier.
 
Biscuit
- Mix de boter, zonnebloemolie, suiker, vanille-extract, citroenrasp en zout tot een romig geheel.
 - Meng de eieren één voor één door het beslag.
 - Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder.
 - Voeg de helft van het bloemmengsel toe aan het beslag. Spatel dit voorzichtig door.
 - Giet de helft van de karnemelk bij het beslag en meng goed door.
 - Herhaal dit met de rest van de bloem en karnemelk.
 - Bak de biscuits gaar in 30 minuten.
 
Nectarine puree
- Snijd de nectarine in blokjes.
 - Doe de nectarine, citroensap en suiker in een pan en breng aan de kook. Kook in 5 minuten.
 - Blend fijn met de staafmixer.
 
Trempeersiroop
- Breng water en honing tegen de kook tot de honing is opgelost.
 - Giet de siroop in een kom en voeg de tijm toe.
 
Mascarponeroom
- Klop de slagroom met vanillesuiker op tot yoghurtdikte.
 - Klop ondertussen de mascarpone los.
 - Spatel de slagroom door de mascarpone heen.
 
Zwitserse meringue
- Verwarm de eiwitten met suiker au-bain-marie tot de suiker opgelost is.
 - Klop dit geheel samen met zout in de mixer op tot kamertemperatuur.
 
Zwitserse meringue botercrème
- Voeg de boter lepel voor lepel toe bij de Zwitserse meringue.
 - Klop de botercrème luchtig.
 - Voeg kleurstof toe aan de botercrème om de gewenste kleur(en) te krijgen.
 
Opbouw van de nectarinetaart
- Snijd de biscuits in plakken. Besprenkel de plakken met siroop.
 - Spuit een dijkje met de mascarponeroom en vul met nectarine puree. Herhaal dit voor elke laag.
 - Maak van de bruine rolfondant een silhouet van een hond. Maak van de witte rolfondant een parelketting.
 - Crumb coat de taart met de Zwitserse meringue botercrème. Zet dit even in de vriezer.
 - Smeer de taart af met een dikke laag botercrème.
 - Leg een template van een jurk op de taart en teken met een cocktailprikker het patroon over. Vul het in met gekleurde botercrème.
 - Decoreer de taart af met de gemaakte figuren van rolfondant.
 
                        
                                        
                                    
                    
                                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.