Terug

Lavendel choco-frambosita

Wat een blikvanger, dit gebak van pâte sablée (zanddeeg) met banketbakkersroom en frambozen. De gedroogde lavendel zorgt voor een extra bijzondere smaak. Wil je die niet laten overheersen, gebruik dan niet teveel van de lavendel.

Amel

Recept van
Amel

Taart
Goed te doen
(1) reviews

Ingrediënten

Pâte sablée

  • 250 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram poedersuiker
  • 135 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • Snufje zout

Banketbakkersroom

  • 250 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren
  • 0,5 liter melk
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels gedroogde lavendel

Opgeklopte ganache

  • 200 milliliter room 35% vet
  • 200 gram chocolade met frambozensmaak

Chocoladekunstwerk

  • 200 gram pure chocolade

Garnering

  • 500 gram frambozen
  • Eetbaar bladgoud

Bereidingswijze

Pâte sablée met banketbakkersroom

Pâte sablée met banketbakkersroomBijna te mooi om op te eten, dit taartje van zanddeeg met banketbakkersroom, frambozen en chocolade. Janny adviseert iets minder lavendel te gebruiken, zodat de smaak hiervan niet overheerst.

 

Bakgereedschap

  • Rechthoekige taartvorm van 35 bij 11 centimeter
  • Spuitzakjes met spuitmonden 
  • Thermometer
  • Marmerplaat 
  • Acetaatfolie
  • Bakpapier
  • Paletmes
  • Cellofaan

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pâte sablée

  • Meng de bloem met het amandelmeel, een snufje zout en de poedersuiker in een kom. 
  • Voeg de roomboter toe.
  • Klop het gehele ei.
  • Voeg het ei toe en kneed het deeg snel tot een bal.
  • Zet het deeg voor ten minste 1 uur in de koelkast.
  • Pak het deeg en rol het tussen twee velletjes bakpapier tot 3 millimeter dikte. 
  • Leg het deeg in de bakvorm.
  • Bak de taartbodem goudbruin in 15-20 minuten.

Banketbakkersroom

  • Klop de suiker, eieren en vanillesuiker door elkaar tot het mengsel wit en schuimig is.
  • Voeg de bloem toe.
  • Verwarm de melk met lavendel en zeef de lavendel. 
  • Voeg een beetje warme melk bij het eimengsel en blijf roeren.
  • Voeg de rest van de melk aan het mengsel toe en kook op hoog vuur.
  • Roer met een garde op de bodem van de pan om te voorkomen dat de banketbakkersroom aanbrandt. 
  • Dek de banketbakkersroom af met folie en zet het in de koeling.

Ganache

  • Klop de room en voeg de gesmolten chocolade toe. 
  • Doe de ganache vervolgens in een spuitzak.
  • Haal de banketbakkersroom uit de koeling.
  • Klop de room met een garde en doe het in een spuitzak.

Chocoladekunstwerk

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Tempereer de chocolade en smeer uit tussen twee rechthoekige acetaatvelletjes in.
  • Zet het in de koeling en laat de chocolade kristalliseren. 
  • Verwarm kleine ronde koekuitstekers of spuitmondjes van verschillende grootte en maak gaatjes in de chocolade.

Opbouw

  • Besmeer de bodem met gesmolten chocolade.
  • Vul de bodem met de banketbakkersroom en de opgeklopte ganache.
  • Vul de frambozen met de ganache.
  • Garneer de taart met de gevulde frambozen.
  • Garneer de taart met het chocoladekunstwerk en bladgoud.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.