E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Peer & Pecan Slof

Ingrediënten

Zwitserse room

  • 250 milliliter volle melk
  • 35 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 vanillestokje
  • 200 milliliter slagroom

Sloffendeeg

  • 70 gram pecannoten
  • 175 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • 130 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram boter
  • 1 theelepel maple syrup
  • 0.25 theelepel kaneel
  • 0.25 ei

Gepocheerde peren

  • 6 peren (groot)
  • 1 citroen
  • 235 gram suiker
  • 1 fles Lindeman’s Bin 25 Brut Cuvée
  • 450 milliliter water
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 handsinaasappel (zeste)

Glanslaag

  • 2 blaadjes gelatine
  • sap van 1 citroen
  • 100 milliliter water
  • 100 gram suiker

Samenstellen

  • 30 gram geroosterde pecannoten

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180oC elektrisch.
  • Leg een ovale taartvorm klaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Zwitserse room

  • Maak een papje van een scheutje melk, de helft van de suiker, losgeklopte eidooiers en bloem.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
  • Verwarm overige melk in een pan en voeg het vanillemerg en overige suiker toe. Breng net aan de kook.
  • Giet een scheutje hete melk bij het eimengsel en klop door. Schenk dan alles terug in de pan.
  • Verwarm al roerend circa 3 minuten tot het net begint te koken.
  • Schenk de banketbakkersroom op een plat bord, dek af met plastic folie en laat afkoelen in de koelkast.
  • Klop slagroom stijf op en meng de helft van de afgekoelde banketbakkersroom er door.
  • Schep in een spuitzak en laat rusten in de koelkast tot gebruik.
  • Laat andere helft banketbakkersroom rusten in de koelkast.

Sloffendeeg

  • Rooster de pecannoten 10 minuten in de hete oven. Laat even afkoelen en hak fijn.
  • Doe bloem, bakpoeder, suiker, boter, noten, maple syrup, kaneel en ei in een beslagkom en kneed tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in de ovale taartvorm en duw de randjes een beetje omhoog. Zet op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop de banketbakkersroom even op en verdeel over de slof.
  • Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Gepocheerde peren

  • Schil de peren en besprenkel met citroensap zo dat ze niet bruin worden.
  • Doe suiker, Cuvee, water, kaneel, sinaasappelrasp in een pannetje en zet het op half hoog vuur. Breng aan de kook.
  • Zet het vuur halfhoog en leg de peren in de siroop. Bedek de peren met een cartouche (een stuk bakpapier kan ook) en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Haal de peren uit de pan, snijd ze voorzichtig door het midden en laat afkoelen.
  • Snijd de koude peren in een waaier en zet opzij voor later gebruik.

Glanslaag

  • Wel de gelatine blaadjes in koud water.
  • Verwarm alle ingrediënten, meng goed door elkaar en voeg gelatine toe.
  • Laat het iets afkoelen.

Samenstellen

  • Spuit de Zwitserse room op de slof.
  • Leg de peren erop en bestrijk met de glanslaag.
  • Garneer met geroosterde pecannoten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.