Petit fours met rozen-aardbeienjam
Petit fours met een zoet tintje, door de aardbeienjam. Een verfijnd en heel lekker gebakje.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Vierkante bakring van 16 bij 16 centimeter
- Doseerfles
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Biscuit
- Meng het amandelmeel met 150 gram van de suiker.
- Voeg de eieren toe en klop tot een bleke massa.
- Klop ondertussen de eiwitten los, voeg hier geleidelijk de resterende suiker aan toe en klop het volledig luchtig en stijf.
- Voeg de amandelmassa langzaam toe aan de eiwitten en roer voorzichtig door met een spatel.
- Voeg tot slot de gezeefde bloem toe en spatel kort tot een geheel.
- Strijk het beslag dun en gelijkmatig over een bakplaat en bak het in ongeveer 8 minuten af.
- Haal het biscuit na het bakken direct van de bakplaat.
- Bestuif het biscuit met poedersuiker en dek het af met een vel bakpapier.
- Draai het om en trek het andere vel bakpapier voorzichtig los.
- Steek met de vierkante bakring 4 plakken biscuit uit van 16 bij 16 centimeter.
Aardbeien-rozenjam
- Doe de aardbeien (zonder kroon) samen met de geleisuiker, citroenschil en het sap in een pan en breng dit aan de kook.
- Voeg hier de pectine aan toe en roer dit goed tot de jam goed indikt.
- Voeg het rozenwater toe en laat het afkoelen.
Trempeersiroop
- Breng het water aan de kook met de suiker en laat het voor 2 minuten doorkoken.
- Giet de suikersiroop in een maatbeker of doseerfles en voeg hier de aardbeiensiroop aan toe.
- Laat het afkoelen.
Opbouw
- Bestuif de werkbank met poedersuiker en rol hierop de marsepein heel dun uit tot een vierkant van 16 bij 16 centimeter.
- Leg de bakring op een met bakpapier beklede plaat en leg hierop één plak biscuit.
- Trempeer het biscuit met de aardbeiensiroop.
- Breng een laag aardbeien-rozenjam aan, smeer hier een laag botercrème op en smeer het gelijkmatig uit.
- Dek af met een tweede plak biscuit, trempeer opnieuw en besmeer opnieuw met de jam en de botercrème.
- Bouw de taart op deze manier verder op en dek af met een plak biscuit.
- Besmeer de bovenkant dun met botercrème en leg hierop de dun uitgerolde marsepein.
- Wrijf alle lucht eruit en verwijder de overhangende randen met een deegroller.
- Verwijder de bakring en zet de taart in de koelkast.
- Snijd de randen van het gebak netjes af.
- Snijd het geheel in 16 blokjes van 4 bij 4 centimeter en zet de petitfours in de vriezer.
- Verwarm de fondant in een pannetje tot ongeveer 40 graden, voeg eventueel een scheutje water toe om de fondant af te slappen.
- Prik de petitfours aan een vork en dip ze zo in de fondant, beweeg de petitfours rustig op en neer weer naar boven.
- Roer ondertussen de fondant om het glad te houden.
- Leg de petitfours op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Versier de petitfours met bloemetjes van botercrème.
- Smelt de chocolade en spuit het getal ‘10’ op de petitfours.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.