E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Petit fours met rozen-aardbeienjam

Een taartje waar je (in dit geval) de verschillende laagjes al heel mooi aan de buitenkant kan zien. Deze petit fours zijn gevuld met amandelbiscuit, rozen-aardbeienjam en versierd met bloemetjes van botercrème en royal icing.

Zineb

Recept van
Zineb

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Amandelbiscuit

  • 200 gram ei 
  • 150 gram amandelmeel 
  • 170 gram fijne kristalsuiker 
  • 130 gram eiwit 
  • 40 gram gezeefde tarwebloem

Aardbeien-rozenjam

  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram geleisuiker
  • Schil en sap van een halve citroen
  • 0,25 theelepel pectine
  • 0,25 eetlepel rozenwater

Vulling

  • 400 gram botercrème
  • 200 gram marsepein

Trempeersiroop

  • 125 gram water
  • 125 gram suiker
  • 50 gram aardbeiensiroop

Garnering

  • Botercrème 
  • Vloeibaar fondant 
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

Petit fours met rozen-aardbeienjam

Petit fours met een zoet tintje, door de aardbeienjam. Een verfijnd en heel lekker gebakje.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Vierkante bakring van 16 bij 16 centimeter
  • Doseerfles

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Biscuit

  • Meng het amandelmeel met 150 gram van de suiker. 
  • Voeg de eieren toe en klop tot een bleke massa.
  • Klop ondertussen de eiwitten los, voeg hier geleidelijk de resterende suiker aan toe en klop het volledig luchtig en stijf. 
  • Voeg de amandelmassa langzaam toe aan de eiwitten en roer voorzichtig door met een spatel. 
  • Voeg tot slot de gezeefde bloem toe en spatel kort tot een geheel. 
  • Strijk het beslag dun en gelijkmatig over een bakplaat en bak het in ongeveer 8 minuten af.
  • Haal het biscuit na het bakken direct van de bakplaat. 
  • Bestuif het biscuit met poedersuiker en dek het af met een vel bakpapier. 
  • Draai het om en trek het andere vel bakpapier voorzichtig los. 
  • Steek met de vierkante bakring 4 plakken biscuit uit van 16 bij 16 centimeter. 

Aardbeien-rozenjam

  • Doe de aardbeien (zonder kroon) samen met de geleisuiker, citroenschil en het sap in een pan en breng dit aan de kook. 
  • Voeg hier de pectine aan toe en roer dit goed tot de jam goed indikt. 
  • Voeg het rozenwater toe en laat het afkoelen.  

Trempeersiroop

  • Breng het water aan de kook met de suiker en laat het voor 2 minuten doorkoken. 
  • Giet de suikersiroop in een maatbeker of doseerfles en voeg hier de aardbeiensiroop aan toe. 
  • Laat het afkoelen.

Opbouw

  • Bestuif de werkbank met poedersuiker en rol hierop de marsepein heel dun uit tot een vierkant van 16 bij 16 centimeter.
  • Leg de bakring op een met bakpapier beklede plaat en leg hierop één plak biscuit. 
  • Trempeer het biscuit met de aardbeiensiroop. 
  • Breng een laag aardbeien-rozenjam aan, smeer hier een laag botercrème op en smeer het gelijkmatig uit. 
  • Dek af met een tweede plak biscuit, trempeer opnieuw en besmeer opnieuw met de jam en de botercrème.
  • Bouw de taart op deze manier verder op en dek af met een plak biscuit.
  • Besmeer de bovenkant dun met botercrème en leg hierop de dun uitgerolde marsepein. 
  • Wrijf alle lucht eruit en verwijder de overhangende randen met een deegroller. 
  • Verwijder de bakring en zet de taart in de koelkast.
  • Snijd de randen van het gebak netjes af. 
  • Snijd het geheel in 16 blokjes van 4 bij 4 centimeter en zet de petitfours in de vriezer.
  • Verwarm de fondant in een pannetje tot ongeveer 40 graden, voeg eventueel een scheutje water toe om de fondant af te slappen.
  • Prik de petitfours aan een vork en dip ze zo in de fondant, beweeg de petitfours rustig op en neer weer naar boven.
  • Roer ondertussen de fondant om het glad te houden.
  • Leg de petitfours op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Versier de petitfours met bloemetjes van botercrème.
  • Smelt de chocolade en spuit het getal ‘10’ op de petitfours. 

Benieuwd naar hoe Robèrt petit fours maakt?

Je ziet het hier

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.