E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Petit glacé naar recept van Robèrt

Deze delicate gebakjes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar smaken ook overheerlijk. Je maakt ze zelf, met dit recept van Robèrt.

Ingrediënten

Bitterkoekjes

  • 200 gram bitterkoekjes spijs 
  • 20 gram eiwit

Garnering van de bitterkoekjes

  • 300 gram marsepein
  • Vol bakje met witte chocolade
  • Pan vol abrikozenmoes 
  • Pan vol echte fondant 

Bereidingswijze

“Een mooi, handzaam hapje”, zo omschrijft Janny de petit glacé. Het idee bij een petit glacé is dat je deze in één keer in je mond stopt. Deze mini gebakjes bestaan uit een bitterkoekje, abrikozenmoes, marsepein, een fondantlaag en chocolade decoratie.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • 2 x spuitzak
  • Rond spuitmondje (grootte 10)
  • Vierkant rvs-plaatje/bakplaatje 16 x 16 cm
  • Krabber
  • Pan voor au bain-marie
  • Kom voor au bain-marie
  • Thermometer
  • Kleine spuitzakje voor de versiering
  • Rond spuitmondje (grootte 10)
  • 2x Ronde taartpan ø20
  • Marmerenplaat
  • Tempereer spatels

Bitterkoekjes

  • Mix bitterkoekjesspijs in een mengkom.
  • Voeg het eiwit beetje bij beetje toe, tot er een egaal mengsel ontstaat.
  • Vul een spuitzak met een grote ronde spuitmond met het mengsel en spuit kleine dopjes van zo’n 1 cm op het kleine
  • vierkante bakplaatje. Je houdt wat beslag over.
  • Maak een theedoek nat en dep de dopjes. Zorg dat de bovenkant van de koekjes goed vochtig zijn.
  • Plaats het bakplaatje met de bitterkoekjes op een grotere bakplaat en bak de koekjes 8 minuten tot goudbruin.
  • Laat de koekjes op het kleine bakplaatje zitten en afkoelen.

Marsepein

  • Maak van de marsepein een rol.
  • Snijd deze in blokjes en rol elk blokje tot een bolletje.
  • Let daarbij op dat de bolletjes ongeveer even groot zijn als de bitterkoekjes.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en tempereer op een marmeren plaat.
  • Maak een klein spuitzakje en vul deze met de chocolade.
  • Haal het bakplaatje met koekjes uit de koeling.
  • Spuit een klein beetje chocolade op elk koekje en druk er een marsepeinbolletje op.
  • Zorg dat de marsepeinbolletjes mooi rond blijven.
  • Zet in de koeling zodat de chocolade kan uitharden.

Moeslaag

  • Verwarm abrikozenmoes kort in een pannetje tot het net kookt en giet in de ronde taartpan.
  • Let op: zorg dat de taartpan groter is dan het bakplaatje waar je petits glacés opzitten.
  • Haal het bakplaatje met de petits glacés erop uit de koeling, draai het om en dip de bovenkanten kort in de moes.

Fondantlaag

  • Verwarm ondertussen de fondant met een beetje water tot ongeveer 40 °C. De fondant moet dik vloeibaar zijn. Voeg eventueel wat meer water toe.
  • Giet, als de fondant klaar is, het in een andere ronde taartpan.
  • Draai het plaatje met de petits glacés om en dip de bovenkanten vervolgens kort in de fondant. Schud overtollige fondant goed af.

Afwerking

  • Haal de petits glacés voorzichtig van het bakplaatje met een draaibeweging of een mesje.
  • Serveer de petits glacés op een plank.

Meer recepten van Robèrt

Bekijk ze hier

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.