
Deze pistache slagroomtaart heeft de perfecte smaakverhouding tussen pistache, matcha en Zwitserse banketbakkersroom. Het is niet te zoet en de smaken komen heel goed naar voren, maar eigenlijk zoals Janny het zegt: “Het is verdraaid lekker!”
Benodigdheden
- 2 bakpannen van 20 centimeter
- Bakspray
- Acetaatfolie
- Taartring van 20 centimeter
- Hakmolen
- Mixer naar toebehoren
- Garde
- Tempereer plaat
- Temperatuurmeter
- Vuurvaste schaal
- Paletmes
- Chocolade schraper
- 4 Spuitzakken
- Spatels
- Maatlepel
Chocolade decoratie
- Verwarm de ruby chocolade au bain-marie tot 50 graden.
- Giet tweederde van de chocolade op een tempereerplaat.
- Koel de chocolade terug naar ongeveer 27 graden door met een spatel de chocolade over de tempereerplaat heen en weer uit te smeren.
- Voeg de afgekoelde chocolade terug bij de overige chocolade en roer dit door met een lepel.
- Giet de chocolade in een spuitzak en knip er een klein puntje uit.
- Pak de acetaatfolie erbij en spuit het getal 100 op de folie.
- Leg de folie met chocola in de vriezer, voor ongeveer 2 uur of tot het hard is geworden.
Pistache biscuit
- Vet 2 bakblikken in met boter en bakpapier.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 170 graden. Verhoog het daarna naar 180 graden zodra de noten de oven in gaan.
- Leg alle noten op een bakplaat en rooster 10 minuten.
- Haal ze daarna uit de oven en laat de pistachenoten afkoelen.
- Doe de eieren samen met het suiker en de zout in een kom en klop met een mixer 10 minuten.
- Maal de pistachenoten fijn en voeg het samen met de bloem en de matcha door het eimengsel.
- Mix dit met een spatel goed door elkaar.
- Verdeel het cakebeslag gelijkmatig over de 2 bakblikken en zet de bakblikken in de oven.
- Bak de biscuits in 17 minuten gaar.
Pistache Zwitserse room
- Week de gelatine in koud water.
- Maal de pistachenoten samen met een snuf zout en eventueel een beetje zonnebloemolie tot een pasta in de mixer.
- Meng in een kom de eidooier, maïzena, suiker en een eetlepel melk tot een papje.
- Verwarm de rest van de melk tot het kookpunt samen met het merg van het vanillestokje en peul.
- Haal het vanillestokje uit de melk en giet de helft van de melk al kloppend bij het eimengsel.
- Giet alles terug in de pan.
- Doe de pistachepasta erbij en blijf roeren.
- Breng dit mengsel aan de kook voor 2 minuten.
- Giet het over op een bord en dek dit af met plasticfolie en zet het in de vriezer.
- Klop de slagroom stijf in een kom en leg het apart in de koelkast om te rusten.
- Verwarm het gelatine blaadje met aanhangend vocht in een pan.
- Haal de net gemaakte room uit de vriezer.
- Klop door en meng de gelatine erdoor.
- Meng de slagroom er luchtig doorheen met een spatel.
- Dek af met plastic folie en zet in de koelkast.
Aardbeienjam
- Snijd de aardbeien in stukjes.
- Doe de geleisuiker en het citroensap samen in een pan en breng aan de kook.
- Laat de jam 5 minuten koken.
- Giet de jam in een schaal.
- Dek af met plasticfolie en zet het in de koeling.
Vulling
- Klop de slagroom stijf met de suiker en doe het in een spuitzak.
- Snijd de aardbeien in stukjes, maar hou 3 aardbeien apart.
Garnering
- Doe de slagroom met de roze kleurstof en suiker in een kom en klop stijf.
- Doe de helft hiervan in een spuitzak met een ster spuitmondje.
- Voeg de andere helft van het mengsel in een spuitzak met een rond spuitmondje.
- Maal de pistachenoten grof.
Opbouw van de slagroomtaart
- Snijd beide biscuits horizontaal in 2 plakken.
- Leg 1 laag in de taartring bekleed met acetaatfolie.
- Smeer daar een laagje jam op en spuit er een laag slagroom op en smeer dit even uit.
- Smeer daarna de helft van de pistache Zwitserse room erop.
- Leg de volgende biscuit laag erop en spuit er laag slagroom op.
- Leg de stukjes aardbei daarop en bedek met een dun laagje slagroom.
- Leg de volgende biscuit laag erop.
- Smeer hier de rest van de jam op.
- Spuit een laag van de slagroom op de jam laag en voeg daaroverheen de rest van de Zwitserse room.
- Leg de laatste biscuit laag erop en bedek de bovenkant van de taart volledig met slagroom.
- Haal de taartring voorzichtig van de taart af en trek de folie rustig van de zijkanten. Met een spatel smeer je ook de zijkanten in met de slagroom.
- Druk tegen de zijkanten de pistachenoten aan. Dit mag een royale laag zijn, zodat alles netjes is bedekt.
- Versier met de roze slagroom en spuit ronde rozetten op de bovenkant van de taart.
- Garneer de bovenkant met de aardbeien.
- Leg als laatste het chocolade cijfer 100 erop.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.