Door de gewaagde kleurcombinatie van de bekleding is Janny maar al te benieuwd naar de binnenkant van de taart. Vooral de room met bloedsinaasappel valt erg goed in de smaak bij de jury. Ook de rabarber erbij vindt Robèrt lekker. “Ik vind dat de smaken mooi bij elkaar passen”, zegt hij.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakpapier
- Bakvorm (prinsessenbolvorm)
- Garde
- Zeef
- Plasticfolie
- Bakplaat
- Bakrooster
Voorbereiding voor de prinsessentaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Biscuit
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten op voeg geleidelijk 75 gram suiker toe.
- Klop in een andere kom de eidooiers met 75 gram suiker, limoenrasp en een snuf zout tot een luchtige massa.
- Maak een kwart van de opgeklopte eiwitten familie met het eidooiersmengsel.
- Spatel de rest van het eidooiermengsel daarna zo rustig mogelijk door de rest van het eiwit.
- Zeef de bloem boven het mengsel en spatel er voorzichtig doorheen.
- Schep het beslag in de prinsessenbolvorm en bak in 20-23 minuten gaar.
- Haal de biscuit uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de vorm.
- Leg de biscuit daarna op een rooster.
- Plaats de biscuit in de koeling wanneer het enigszins is afgekoeld.
Rabarbercompote
- Kook de rabarber met een eetlepel water 15 minuten.
- Voeg de geleisuiker toe en laat nog 5 minuten doorkoken.
- Zet de compote even in de vriezer om af te koelen.
Bloedsinaasappelroom
- Splits de eieren.
- Verwarm 200 milliliter melk met vanille en bloedsinaasappelsap in een steelpan tot het bijna kookt.
- Klop in een aparte kom de eidooiers, 50 milliliter melk, suiker en maïzena tot een papje.
- Giet een beetje van het warme mengsel uit het steelpannetje bij het dooiermengsel om de eieren te tempereren.
- Voeg dit mengsel bij de overige melk in de steelpan en blijf roeren tot de massa dik en lobbig wordt.
- Kook de banketbakkersroom 2 minuten door en voeg een theelepel bloedsinaasappelsmaakstof toe.
- Spreid de room uit over een klein bakplaatje, bedek met plasticfolie en plaats in de vriezer.
Mascarponeroom
- Mix mascarpone, slagroom, merg van vanillestokje en suiker op een lage stand.
- Mix het mengsel daarna stijf en zet koel weg.
Opbouw van de prinsessentaart
- Snijd 2,5 centimeter van de boltaart af. Dit gebruik je later.
- Snijd de rest van de taart in 3 lagen.
- Bedek de onderste en middelste laag met bloedsinaasappelroom en kruisbessenjam.
- Stapel de lagen op elkaar en smeer de taart af met de mascarponeroom.
- Smeer op de bovenkant extra mascarponeroom, zodat de bol weer rond wordt.
- Zet de taart even koel weg.
- Kneed 700 gram marsepein met een paar druppels lichtoranje kleurstof.
- Rol dun uit tot ongeveer 4 millimeter dikte. Gebruik poedersuiker om ervoor te zorgen dat het niet blijft plakken aan het aanrecht.
- Bekleed de taart met de marsepein.
- Kneed de overige marsepein met rode kleurstof voor de roosjes en de rode rand onderaan de bol.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.