Terug

Save the best for last

Farida

Recept van
Farida

Moeilijk
(5) reviews

Ingrediënten

Macarons

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • 4 eiwitten
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram water
  • gele kleurstof
  • roze kleurstof

Citroencrème

  • 2 eidooiers
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • 105 gram citroensap
  • 225 gram boter
  • 10 gram Limoncello

Frambozenganache

  • 200 gram frambozen
  • 150 gram witte chocolade
  • 1 eetlepel suiker

Chocoladebox

  • 750 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 140°C.
  • Bekleed bakplaten met bakpapier.
  • Leg een suikerthermometer klaar.
  • Leg vierkante transparante chocoladesheets klaar en eventueel een chocoladethermometer.
  • Leg ronde uitstekers klaar van verschillende formaten.

Macarons

  • Zeef 75 gram amandelmeel en 75 gram poedersuiker in een kom en roer er 1 eiwit door.
  • Breng op kleur met de roze kleurstof.
  • Zeef 75 gram amandelmeel en 75 gram poedersuiker in een andere kom en roer ook hier 1 eiwit door.
  • Breng op kleur met de gele kleurstof.
  • Breng in een pannetje water en kristalsuiker aan de kook om de suikerstroop te maken.
  • Doe de laatste twee eiwitten in een brandschone kom.
  • Begin bij een temperatuur van 110°C met het kloppen van de eiwitten.
  • Zodra de suikerstroop een temperatuur van 120°C heeft, giet dit al kloppend bij de opgeklopte eiwitten en klopt tot het afgekoeld is.
  • Verdeel de geklopte eiwitten in tweeën.
  • Meng de geklopte eiwitten door de amandelmengsels.
  • Spuit met een beslag op een bekleden bakplaat dopjes in een vierkant tegen elkaar.
  • Spuit met het andere beslag losse dopjes voor de macarons.
  • Laat ongeveer 30 minuten drogen op kamertemperatuur en bak ze daarna ongeveer 20 minuten droog.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Citroencrème

  • Klop met een garde de eidooiers samen met de suiker en citroensap.
  • Schenk dit in een pannetje en verwarm het op laag vuur tot het begint in te dikken.
  • Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.
  • Klop vervolgens de boter met een staafmixer door het mengsel en voeg de limoncello toe.
  • Laat de vulling op een platte schaal koelen in de koelkast.
  • Doe de afgekoelde citroencréme in een spuitzak en vul de gele macarons hiermee.

Frambozenganache

  • Kook in een pannetje de frambozen met een beetje suiker tot zacht.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom.
  • Pureer de frambozen met een staafmixer en zeef boven de kom met chocolade.
  • Laat even staan zodat de chocolade smelt.
  • Spatel het mengsel goed door tot een egale ganache.
  • Schenk op een plat bord, bedek met folie en laat afkoelen in de koelkast.]
  • Doe de afgekoelde ganache in een spuitzak en vul de roze macarons hiermee.

Chocoladebox

  • Smelt de chocolade au bain-marie tot 40-45°C en giet 2/3 op de marmeren plaat om te tempereren naar 24°C.
  • Giet de getempereerde chocolade bij de warme chocolade, blijf goed roeren en breng de massa naar 27-28°C.
  • Smeer de chocolade dik uit op de chocolade sheets en laat uitharden.
  • Zodra de chocolade iets is uitgehard, neem de ronde uitstekers en steek rondjes uit de vierkante chocolade stukken.
  • Maak van de 4 chocolade stukken een box (zonder onderkant) en zet vast met warme chocolade en laat uitharden.
  • Plaats op een serveerschaal de vierkante macaronschelp met de bolle kant naar boven en schik hier de gevulde macarons verticaal op.
  • Zet de chocoladebox erop en bind er een strik omheen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.