Terug

Sierlijke streken

Een fruitige taart met passievrucht, aardbei, frambozen, mango en blauwe bessen. Het biscuit heeft een hintje van chocolade. Het geheel wordt afgewerkt met mooie chocolade penseelstreken van pure en ruby chocolade.

Marieke

Recept van
Marieke

Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 15 eieren
  • 450 gram suiker
  • ½ theelepel zout
  • 375 gram bloem
  • 90 gram cacao
  • 4 eetlepels melk
  • 2 theelepels vanille extract

Frambozen coulis

  • 500 gram frambozen (bevroren)
  • 70 gram suiker
  • 12 gram gelatineblaadjes
  • 2 eetlepels frambozenlikeur

Passieroom

  • 1,5 liter slagroom
  • 120 gram suiker
  • 150 gram passievruchtenpulp
  • 150 gram neutraal fond

Meringue botercrème

  • 500 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 260 gram fijne kristalsuiker
  • 160 gram eiwit
  • 50 gram witte chocolade
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels frambozenlikeur

Fruitvulling

  • 500 gram aardbeien
  • 1 mango
  • 250 gram blauwe bessen

Garnering

  • 500 gram ruby chocolade 
  • 500 gram pure chocolade
  • Gevriesdroogde frambozen
  • Eetbare goudspray

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • 3 springvormen van ø 18 centimeter
  • Bakpapier
  • Handmixer
  • Zeef
  • Spuitzakken
  • Hittebestendige kom
  • 4 bakplaten
  • Sjabloon 
  • Rol acetaatfolie
  • Paletmes

Voorbereiding

  • Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Bekleed de bakplaten met bakpapier.

Biscuit

  • Splits de eieren. 
  • Klop het eiwit met het zout en de helft van de suiker stijf.
  • Klop de dooiers met de rest van de suiker op.
  • Spatel het eiwit rustig door de eidooier.
  • Zeef de bloem en de cacao en spatel het met het vanille extract en de melk door het eiermengsel. 
  • Verdeel het beslag over de springvormen.
  • Bak de biscuits in 35 tot 40 minuten af in de oven op 180 graden.

Frambozencoulis

  • Mix en verwarm de frambozen met de suiker tot een puree.
  • Voeg de gelatine toe en roer tot het is opgelost. 
  • Voeg de frambozenlikeur toe.
  • Laat de frambozencoulis afkoelen in de koeling.

Passieroom

  • Klop de slagroom op met de suiker op en voeg de neutraal fond toe.
  • Als de slagroom op yoghurt dikte is voeg je de passievruchtenpulp naar smaak toe.
  • Klop de room op de gewenste dikte. 
  • Leg in een spuitzak in de koeling.

Meringue botercrème

  • Smelt de chocolade en laat een beetje afkoelen. 
  • Verwarm de suiker met het eiwit au bain-marie.
  • Roer het mengsel 5 minuten tot de suiker opgelost is.
  • Haal van de au bain-marie en mix ongeveer 10 minuten in de keukenmachine luchtig.
  • Voeg beetje bij beetje de boter toe.
  • Voeg als laatste de vanillemerg, de frambozenlikeur en de gesmolten chocolade toe en klopt dit in 10 minuten tot een romige massa.

Fruitvulling

  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in blokjes.
  • Schil de mango en snijd deze ook in blokjes.
  • Spoel de bessen af.

Choco garnering

  • Smelt de beide chocolades au bain-marie. 
  • Schep steeds een eetlepel chocolade op de bakplaat met bakpapier. 
  • Veeg de chocolade uit met een paletmes tot sierlijke streken. 
  • Bestrooi de helft van de pure chocolade met gevriesdroogde frambozen en versier de andere helft met goud.
  • Laat de chocolade streken goed uitharden.

Opbouw

  • Snijd de biscuits allemaal 3x door.
  • Smeer op de onderste plakken een dun laagje frambozencoulis.
  • Spuit er een laag passieroom op en verdeel er wat fruit over.
  • Leg er een nieuwe plak biscuit op, herhaal de vorige stappen en dek de taart af met de laatste plak biscuit. 
  • Strijk de taart af met botercrème. 
  • Plak de chocolade penseelstreken rondom de taart. 
  • Begin onderaan met de roze, daarboven de gouden en roze afgewisseld en op de bovenste laag van de taart komen de melk streken met gevriesdroogde frambozen. 
  • Laat de taart afkoelen in de koeling.
  • Garneer de taart met frambozen en blauwe bessen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.