E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Sinaasappelfinanciers

Rutger

Recept van
Rutger

Koekjes
(26) reviews

Ingrediënten

Beslag

  • 102 gram boter
  • 150 gram poedersuiker
  • snuf zout
  • 1 sinaasappelrasp
  • 30 gram bloem
  • 84 gram amandelpoeder
  • 3 eiwitten
  • gekonfijte sinaasappel

Bereidingswijze

Beslag

  • Vet ovale vormpjes in met gesmolten boter.
  • Maak beurre noisette van de boter en giet het in een kommetje, laat afkoelen.
  • Meng suiker, zout, sinaasappelrasp, bloem en amandelmeel in een kom.
  • Voeg eiwitten toe en meng goed door.
  • Roer als laatste de afgekoelde beurre noisette door het beslag.
  • Laat een uur koelen in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  • Doe het beslag in een spuitzak.
  • Spuit de ovale vormpjes maximaal half vol en garneer met gekonfijte sinaasappel.
  • Bak de financiers ongeveer 15 minuten tot goudbruin.
  • Controleer met een satéprikker of de financiers gaar zijn.
  • Haal ze gelijk uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.