E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Sinaasappelfinanciers

Rutger

Recept van
Rutger

Koekjes
Makkelijk
(25) reviews

Ingrediënten

Beslag

  • 102 gram boter
  • 150 gram poedersuiker
  • snuf zout
  • 1 sinaasappelrasp
  • 30 gram bloem
  • 84 gram amandelpoeder
  • 3 eiwitten
  • gekonfijte sinaasappel

Bereidingswijze

Beslag

  • Vet ovale vormpjes in met gesmolten boter.
  • Maak beurre noisette van de boter en giet het in een kommetje, laat afkoelen.
  • Meng suiker, zout, sinaasappelrasp, bloem en amandelmeel in een kom.
  • Voeg eiwitten toe en meng goed door.
  • Roer als laatste de afgekoelde beurre noisette door het beslag.
  • Laat een uur koelen in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  • Doe het beslag in een spuitzak.
  • Spuit de ovale vormpjes maximaal half vol en garneer met gekonfijte sinaasappel.
  • Bak de financiers ongeveer 15 minuten tot goudbruin.
  • Controleer met een satéprikker of de financiers gaar zijn.
  • Haal ze gelijk uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.