Terug

Chocoladefinanciers

Rutger

Recept van
Rutger

Makkelijk
(1) reviews

Ingrediënten

Chocoladefinanciers

  • 150 gram pure chocolade
  • 80 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 40 gram amandelmeel
  • zout
  • 4 eiwitten
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram hazelnoten met vlies

Bereidingswijze

Chocoladefinanciers

  • Beboter metale ovale vormpjes en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Smelt boter en chocolade au bain-marie.
  • Meng suiker, bloem, amandelmeel en zout goed door elkaar.
  • Voeg de eiwitten toe en klop goed op.
  • Meng als laatste de gesmolten chocolade en boter door het beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en vul de vormpjes halfvol.
  • Garneer de helft met een pacannoot en de andere helft met gekneusde hazelnoten.
  • Bak de financiers 15 minuten in de hete oven. Controleer met een satéprikker of de financiers gaar zijn. Deze moet er droog uitkomen.
  • Haal de vormpjes uit de oven en stort de financiers op een rooster om af te koelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.