Deze slofjes zijn volgens de jury fijn van smaak en het mondgevoel is heel prettig, omdat je veel verschillende smaken en structuren proeft.
Bakbenodigdheden
- 6 mini sloffenringen
- Acetaatfolie
- Spatel
- Mengkom
- Staande mixer met toebehoren
- Keukenweegschaal
- Steelpan
- Keukenmachine
- Staafmixer
- Snijplank
- Rasp
- Vershoudfolie
- Spuitzak
- Spuitmond
- Chocoladeletter vorm
- Bakpapier
- Keukenthermometer
- Garde
- Paletmes
Voorbereiding voor de slofjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden
Sloffendeeg
- Meng de bloem, bakpoeder, pumpkin spice kruiden, boter, citroenrasp zout en de 2 soorten suikers in een kom tot een kruimelig deeg.
- Voeg het ei toe.
- Kneed het deeg met de hand door tot een samenhangend geheel.
- Rol het deeg uit tot een rol van 5 millimeter dik.
- Steek met de sloffenringen 6 sloffen uit.
- Leg het deeg op een beklede bakplaat.
Frangipane
- Maal de amandelen fijn.
- Meng het amandelmeel met de suiker, citroenrasp en het ei in een kom goed door.
- Voeg vervolgens de boter toe en meng dit goed door.
- Doe de frangipane in een spuitzak.
Afbakken van de slofjes
- Spuit op iedere slof een streep frangipane. Houd een halve centimeter langs de randen vrij.
- Bak de slofjes in 15 minuten goudbruin.
- Laat de slofjes volledig afkoelen.
Sinaasappelroom
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Verwarm de melk in een steelpan.
- Klop de eidooiers met de suiker, sinaasappellikeur, sinaasappelsap en maïzena in een ruime kom los.
- Giet de warme melk bij het eimengsel.
- Giet het mengsel terug in de steelpan.
- Verwarm het mengsel al roerend opnieuw tot het kookt en laat het 2 minuten doorkoken.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de geweekte gelatineblaadjes toe.
- Blijf mengen tot de gelatine is opgelost.
- Schenk de room in een platte schaal en bedek dit met vershoudfolie.
Walnoot miso-karamel
- Karamelliseer de suiker met het water in een steelpan tot het goudbruin kleurt.
- Verwarm de boter, slagroom en miso in een andere steelpan.
- Voeg het miso-mengsel toe aan de karamel, roer dit goed door en laat het doorkoken tot het 110 graden is.
- Snijd de walnoten grof en voeg deze toe aan de karamel.
- Doe de karamel in een spuitzak en laat het afkoelen in de vriezer.
Sinaasappelroom
- Klop de slagroom stevig.
- Roer de afgekoelde sinaasappelroom los.
- Spatel de slagroom voorzichtig door de sinaasappelroom heen.
- Doe driekwart van de sinaasappelroom in een spuitzak met een gladde spuitmond en doe de rest van de room in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
- Leg de sinaasappelroom in de koelkast.
Decoratie
- Smelt twee derde van de pure chocolade au bain-marie. Zorg ervoor dat de chocolade niet warmer wordt dan 45 graden.
- Haal de schaal van de warmtebron af en voeg de rest van de chocolade toe.
- Roer de chocolade door tot het een temperatuur van 31 graden heeft.
- Doe de chocolade in een spuitzak en vul de mini chocoladeletter vormpjes.
Opbouw van de slofjes
- Verdeel een klein beetje karamelvulling over de sloffenbodems.
- Decoreer de slofjes met een laag sinaasappelroom.
- Strijk de sinaasappelroom af en zorg ervoor dat er een langwerpig kuiltje in het midden zit. Zet de slofjes in de koelkast.
- Haal de slofjes uit de koelkast en vul de kuiltjes met een laagje karamel.
- Spuit aan de zijkant van de slofjes toefjes van de room. Wissel dit af met toefjes en rozetten.
- Decoreer de slofjes met mini chocoladeletters en sinaasappelrasp.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.