Jurian krijgt een dikke plus van Robèrt vanwege de krokante hazelnoten bovenop deze sticky toffee cake. Janny is groot fan van de espresso roomkaasvulling. 
Bakbenodigdheden
- 4x 20 centimeter bakblik
- Staande mixer met toebehoren
- Knikpalet
- Garde
- Weegschaal
- Plasticfolie
- Spuitzak
- Zeef
- Foodprocessor
Chocoladecake
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Vet de bakblikken in met olie en bakpapier.
- Week de dadels in kokend water met de baking soda tot ze zacht zijn en pureer met een staafmixer.
- Mix in een kom yoghurt, eieren, suiker, vanille-extract en de gesmolten chocolade door elkaar.
- Schenk, terwijl je blijft mixen, de zonnebloemolie erbij.
- Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, zout en het cacaopoeder.
- Meng de natte ingrediënten met de droge en voeg 6 eetlepels water, de espresso en de gepureerde dadels toe.
- Verdeel over 3 bakvormen en bak in 35 minuten gaar.
Espresso roomkaasvulling
- Doe de boter in een kom en klop luchtig met de keukenmachine.
- Voeg roomkaas, mascarpone, vanille-extract, espressopoeder en een snuf zout bij de boter en klop door.
- Doe de poedersuiker in delen bij het mengsel.
- Klop door tot een luchtige en stevige vulling.
Nougatine
- Rooster de hazelnoten in een pan.
- Smelt de suiker samen met een eetlepel water en het zout tot een amberkleurige karamel.
- Roer de hazelnoten door de karamel.
- Stort uit op bakpapier.
- Maal kort in een keukenmachine tot nougatine.
Karamelsaus
- Verhit 15 milliliter water en de suiker in een pan tot amberkleurige karamel.
- Verhit intussen de slagroom, boter en zout in een andere pan net tot aan de kook.
- Voeg samen, let op: het kan gaan borrelen.
- Laat 1 tot 2 minuten doorkoken.
Opbouw sticky toffee cake
- Smeer een cakeplak in met een dikke laag roomkaasvulling.
- Doe daar een laagje nougatine overheen.
- Herhaal dit voor de andere 2 lagen.
- Spuit met een spuitzak een ring van karamel over de bovenkant.
- Maak een drip met de karamel aan de zijkanten van de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.