“Kijk uit Robèrt, niet meer pakken”, zegt Robèrt tegen zichzelf. “De smaken van de taart zijn heerlijk en alles klopt. Je pakt zo nog een stuk.” Ja, deze sticky toffee cake is er eentje om zelf te maken!
Bakbenodigdheden
- 2 springvormen (20 centimeter)
- Staande mixer met toebehoren
- Taartsnijder of zaagmes
- Paletmes
- Spuitzak met kartelmondje
- Rasp
- Taartplateau
Voorbereiding op de Sticky toffee cake
- Verwarm oven op 170 graden.
- Vet 2 springvormen van 20 centimeter in, bekleed met bakpapier.
- Snijd de dadels, giet er 275 milliliter kokend water over en de baksoda.
- Laat 10 minuten weken.
- Rooster 275 gram pecannoten: 130 gram voor de cake en 145 gram voor de praliné crunch.
Sticky toffee cake
- Klop de roomboter en de bruine suiker luchtig.
- Voeg de eieren één voor één toe.
- Zeef de bloem en voeg bakpoeder en een snuf zout toe. Spatel door.
- Voeg het dadelmengsel en de vanille toe.
- Spatel hier 130 gram gehakte pecannoten door.
- Verdeel over 2 vormen, bak ongeveer 28 minuten.
- Laat volledig afkoelen.
Banketbakkersroom
- Verwarm 400 milliliter melk met de sinaasappelrasp, vanille en een snuf zout
- Meng 100 milliliter melk, custardpoeder en suiker met elkaar.
- Voeg toe aan warme melk.
- Roer tot een dikke vla.
- Laat 1 minuut doorkoken.
- Laat afkoelen met folie erop.
Sinaasappelcrème
- Klop de slagroom met een eetlepel poedersuiker stijf.
- Spatel door banketbakkersroom.
- Doe in een spuitzak met kartelmondje.
Pecanpraliné en crunch
- Smelt de suiker tot een karamel.
- Voeg de pecannoten toe.
- Stort uit op bakpapier en laat uitharden.
- Hak de helft grof tot een crunch en de andere helft fijn tot een praliné.
Zoute karamel drip
- Smelt de suiker tot het amberkleurig is.
- Voeg de slagroom en boter toe.
- Voeg een snuf fleur de sel toe.
- Laat afkoelen.
Karamelschotsen
- Smelt de suiker tot karamel.
- Voeg de gehakte pecannoten toe
- Stort uit op bakpapier en laat hard worden.
- Breek in schotsen en bestrooi optioneel met goud.
Opbouw sticky toffee cake
- Snijd beide cakes in 3 lagen, zodat je 6 taartlagen hebt.
- Maak lagen door de cake te beleggen met de crunch, sinaasappelcrème en pecanpraliné.
- Eindig met een laag cake. Smeer de taart af met sinaasappelcrème.
- Werk glad af met paletmes.
- Laat indien nodig kort opstijven.
- Breng de karameldrip aan op de bovenrand.
- Garneer met de karamelschotsen, pecannoten, sinaasappelzest en eetbaar goud.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.