“Ik vind dit echt een Instagrammable taart”, zegt Janny over de sticky toffee cake van Bianca. Niet alleen met de looks gooit ze hoge ogen. Janny is ook dol op de pindakaas in de taart en de combinatie van alle smaken bij elkaar. 
Benodigdheden
- Taartring (20 centimeter)
- 3 bakpannen van 20 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- Paletmes
- Blender
- Foodprocessor
- Kookthermometer
Voorbereiding op de sticky toffee cake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de bakpannen in met bakspray en doe er bakpapier in.
- Schenk 330 milliliter kokend heet water over de dadels en laat samen met de baking soda 25 minuten staan.
Sticky toffee cake
- Maal de dadels met baking soda en het water fijn in een blender.
- Doe de boter, basterdsuiker en het vanille-extract in een kom en klop deze kort door.
- Meng de eieren erdoor en daarna de gemalen dadels.
- Voeg als laatste de bloem, bakpoeder, het zout en de speculaaskruiden toe.
- Doe het beslag in de vormen en bak in 35 minuten af.
- Laat afkoelen.
Pindakaas
- Doe de pinda’s in de foodprocessor en laat dit malen tot pindakaas.
- Voeg eventueel een beetje olie toe.
Gezouten karamelsaus
- Doe de suiker samen met 50 milliliter water in een steelpannetje en breng aan de kook.
- Voeg als de karamel goudbruin is de boter toe en roer door.
- Schenk de slagroom hierbij en breng op smaak met zout.
Pindakaascrème
- Doe de eieren samen met de suiker in een kom.
- Verwarm deze al kloppend met een garde au bain-marie tot de suiker is opgelost. Dat duurt ongeveer 5-10 minuten.
- Giet over in de kom van de staande mixer en klop tot stijve pieken.
- Voeg, zodra het is afgekoeld, de boter toe.
- Meng de zelfgemaakte pindakaas hier doorheen.
Karamelpopcorn
- Doe de popcorn met de zonnebloemolie in een hoge pan en verhit tot het begint te poppen.
- Leg op een bakplaat.
- Verhit de suiker met 40 milliliter water in een steelpannetje tot goudbruin.
- Voeg de boter toe en roer goed door.
- Giet de karamel over de popcorn.
Opbouw van de sticky toffee cake
- Leg 1 plak cake op een bord met een taartring.
- Smeer hier een deel van de pindakaascrème op.
- Herhaal dit bij de volgende laag.
- Leg de derde laag erbovenop.
- Smeer af met de crème.
- Laat opstijven in de vriezer.
- Haal de taartring eraf en smeer de zijkanten in met de crème.
- Warm de karamel eventueel iets op.
- Maak met een klein lepeltje een drip van de karamel op de zijkanten van de taart.
- Garneer met de karamelpopcorn.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.