Alle smaken zijn lekker, combineren goed en zijn goed van structuur. Robèrt is groot fan van de vanillecrème. 
Bakbenodigdheden
- Siliconenmal voor decoratiebeslag
- Kleurstoffen: paars, blauw, zwart
- Staande mixer met toebehoren
- Ovenschaal
- Springvorm van 18 centimeter
- Ronde uitsteekvorm 10,5 centimeter
Sterrenbeslag
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Klop de eieren samen met de suiker tot licht en schuimig voor ongeveer 5-8 minuten.
- Zeef voorzichtig de droge ingrediënten erdoorheen.
- Voeg kleurstof toe.
- Stort op een bakplaat met bakpapier.
- Bak 15-20 minuten in de oven.
- Laat afkoelen.
- Steek kleine sterren uit het biscuit.
Amandelbiscuit
- Klop de eieren met de suiker 5 a 8 minuten tot ze licht van kleur zijn.
- Voeg de bloem, het zout en het amandelmeel toe en meng tot een geheel.
- Stort in de 18 centimeter lange springvorm.
- Zorg ervoor dat je geen bakpapier aan de rand hebt.
- Giet een laagje amandelbeslag in de springvorm en leg de sterren in een cirkel tegen elkaar aan.
- Voeg nog meer beslag toe en dan nog meer sterren, dit mag sporadisch maar wel in clusters.
- Bak af voor 25 tot 30 minuten. Laat de oven aan.
Geroosterde abrikozenvulling
- Snijd de abrikozen in stukjes en hussel deze door de suiker.
- Leg op een bakplaat en rooster 20 minuten, totdat de abrikozen gekarameliseerd zijn.
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Haal de abrikozen uit de oven en breng aan de kook in een steelpan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe.
- Laat de abrikozenvulling afkoelen.
Decoratiebeslag
- Mix alle ingrediënten door elkaar en kleur het beslag.
- Vul het beslag in een spuitzak en teken het ontwerp op twee aparte vellen bakpapier.
- Teken met de spuitzak het ontwerp over en zet de bakplaten 15 minuten in de vriezer.
Plaatcake
- Verwarm de oven tot 160 graden.
- Klop voor de plaatcake het eiwit op samen met 100 gram suiker.
- Mix in een andere kom de overige suiker met het eigeel, olie, melk en het citroensap.
- Verdeel dit beslag in twee aparte kommen.
- Voeg aan de ene kom gele kleurstof toe en aan de andere kom paars kleurstof.
- Spatel hier de bloem doorheen.
- Klop de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het gekleurde beslag.
- Verdeel het gele beslag over 1 bakplaat en het paarse beslag over het andere.
- Bak het beslag 15 minuten in de oven.
Luchtige vanillecrème
- Mix de mascarpone met de vanille en het poedersuiker glad.
- Voeg hier al kloppend de slagroom aan toe.
Russische botercrème
- Klop de boter luchtig.
- Voeg langzaam de gecondenseerde melk toe en klop tot een geheel.
- Split de botercrème in twee delen.
- Kleur het ene deel geel en het andere deel paars.
Witte chocolade ganache
- Verwarm de slagroom.
- Giet dit over de witte chocolade en laat smelten.
- Laat afkoelen voor gebruik.
Opbouw suprisetaart
- Steek met een 10 cm ronde uitsteker een cirkel uit het amandelbiscuit. Dit wordt de zon.
- Dan houd je een halve maan over en heb je twee taarten.
- Maak van beiden taarten 3 lagen.
- Bedek elke laag cake eerst met een laagje vanillecrème.
- Vul het midden op met de abrikozenvulling.
- Smeer de taart af met de ganache en zet koel.
- Haal de taart uit de vriezer en smeer de buitenkant van de taart af met de botercrème.
- Zet weer even koel.
- Snijd het decoratiebeslag op maat zodat dit langs randen van de taarten past.
- Druk de marsepein in de mal.
- Voeg dit toe aan de taart als decoratie.
- Versier met glitter en sprinkles.
Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.