E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Hemeltjelief

Dit decoratiebeslag is gebaseerd op de hemel en sterren en heeft dan ook hemelse smaken van luchtige vanillecrème, geroosterde abrikozen en witte chocolade.

Roos

Recept van
Roos

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Sterrenbeslag

  • 2 eieren
  • 60 gram kristalsuiker
  • 60 gram bloem (gezeefd)
  • Snuf zout
  • Gele en oranje kleurstof

Amandelbiscuit

  • 4 eieren
  • 120 gram kristalsuiker
  • 120 gram bloem (gezeefd)
  • 30 gram grof amandelmeel
  • Snuf zout

Geroosterde abrikozenvulling

  • 1 blaadje gelatine
  • 500 gram abrikozen
  • 100 gram lichte basterdsuiker

Luchtige vanillecrème

  • 250 gram mascarpone
  • 40 gram poedersuiker
  • 7,5 gram vanillepasta 
  • 150 milliliter slagroom 35% vet

Decoratiebeslag

  • 50 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram eiwit (ong. 2 eieren)
  • 50 gram tarwebloem
  • Zwart kleurstof

Plaatcake

  • 14 eieren, gesplitst
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram volle melk
  • 180 gram neutrale olie
  • 14 gram citroensap
  • 240 gram bloem
  • Geel kleurstof
  • Paars kleurstof

Russische botercrème

  • 500 gram ongezouten roomboter (zacht/kamertemperatuur)
  • 250 gram gezoete gecondenseerde melk
  • Snufje zout
  • Gele kleurstof
  • Paarse kleurstof

Witte chocoladeganache

  • 100 gram slagroom
  • 50 gram witte chocolade

Garnering

  • Goudpoeder
  • Zilverpoeder
  • 150 gram marsepein
  • Zilveren en gouden ronde balletjes en sprinkles

Bereidingswijze

Alle smaken zijn lekker, combineren goed en zijn goed van structuur. Robèrt is groot fan van de vanillecrème. decoratiebeslag

Bakbenodigdheden

  • Siliconenmal voor decoratiebeslag
  • Kleurstoffen: paars, blauw, zwart
  • Staande mixer met toebehoren
  • Ovenschaal
  • Springvorm van 18 centimeter
  • Ronde uitsteekvorm 10,5 centimeter

Sterrenbeslag

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Klop de eieren samen met de suiker tot licht en schuimig voor ongeveer 5-8 minuten.
  • Zeef voorzichtig de droge ingrediënten erdoorheen.
  • Voeg kleurstof toe.
  • Stort op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 15-20 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen.
  • Steek kleine sterren uit het biscuit.

Amandelbiscuit

  • Klop de eieren met de suiker 5 a 8 minuten tot ze licht van kleur zijn.
  • Voeg de bloem, het zout en het amandelmeel toe en meng tot een geheel.
  • Stort in de 18 centimeter lange springvorm.
  • Zorg ervoor dat je geen bakpapier aan de rand hebt.
  • Giet een laagje amandelbeslag in de springvorm en leg de sterren in een cirkel tegen elkaar aan.
  • Voeg nog meer beslag toe en dan nog meer sterren, dit mag sporadisch maar wel in clusters.
  • Bak af voor 25 tot 30 minuten. Laat de oven aan.

Geroosterde abrikozenvulling

  • Snijd de abrikozen in stukjes en hussel deze door de suiker.
  • Leg op een bakplaat en rooster 20 minuten, totdat de abrikozen gekarameliseerd zijn. 
  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Haal de abrikozen uit de oven en breng aan de kook in een steelpan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe.
  • Laat de abrikozenvulling afkoelen.

Decoratiebeslag

  • Mix alle ingrediënten door elkaar en kleur het beslag.
  • Vul het beslag in een spuitzak en teken het ontwerp op twee aparte vellen bakpapier.
  • Teken met de spuitzak het ontwerp over en zet de bakplaten 15 minuten in de vriezer.

Plaatcake

  • Verwarm de oven tot 160 graden.
  • Klop voor de plaatcake het eiwit op samen met 100 gram suiker.
  • Mix in een andere kom de overige suiker met het eigeel, olie, melk en het citroensap. 
  • Verdeel dit beslag in twee aparte kommen.
  • Voeg aan de ene kom gele kleurstof toe en aan de andere kom paars kleurstof.
  • Spatel hier de bloem doorheen.
  • Klop de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het gekleurde beslag.
  • Verdeel het gele beslag over 1 bakplaat en het paarse beslag over het andere.
  • Bak het beslag 15 minuten in de oven.

Luchtige vanillecrème

  • Mix de mascarpone met de vanille en het poedersuiker glad.
  • Voeg hier al kloppend de slagroom aan toe. 

Russische botercrème

  • Klop de boter luchtig.
  • Voeg langzaam de gecondenseerde melk toe en klop tot een geheel.
  • Split de botercrème in twee delen.
  • Kleur het ene deel geel en het andere deel paars.

Witte chocolade ganache

  • Verwarm de slagroom.
  • Giet dit over de witte chocolade en laat smelten.
  • Laat afkoelen voor gebruik.

Opbouw suprisetaart

  • Steek met een 10 cm ronde uitsteker een cirkel uit het amandelbiscuit. Dit wordt de zon.
  • Dan houd je een halve maan over en heb je twee taarten.
  • Maak van beiden taarten 3 lagen.
  • Bedek elke laag cake eerst met een laagje vanillecrème
  • Vul het midden op met de abrikozenvulling.  
  • Smeer de taart af met de ganache en zet koel.
  • Haal de taart uit de vriezer en smeer de buitenkant van de taart af met de botercrème.
  • Zet weer even koel.
  • Snijd het decoratiebeslag op maat zodat dit langs randen van de taarten past.
  • Druk de marsepein in de mal.
  • Voeg dit toe aan de taart als decoratie.
  • Versier met glitter en sprinkles.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.