E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Ik zie een patroon

Deze taart met kleurrijk decoratiebeslag is niet alleen van buiten, maar ook van binnen een feestje. De taart heeft een vulling van frambozenbotercrème, crèmeux en een crunch van pistache. 

Shai

Recept van
Shai

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Roze hartjesbeslag

  • 6 eieren
  • 180 gram suiker
  • 180 gram bloem
  • 30 gram gesmolten boter
  • Roze kleurstof
  • ½ theelepel limoenrasp

Groen hartjesbeslag

  • 6 eieren
  • 180 gram suiker
  • 180 gram bloem
  • 30 gram gesmolten boter
  • Groene kleurstof
  • ½ theelepel limoenrasp

Vanillebiscuit

  • 20 eieren
  • 600 gram suiker
  • 600 gram bloem
  • 100 gram gesmolten boter
  • 4 theelepel vanille-extract
  • Snuf zout

Decoratiebeslag voor de zijkant

  • 75 gram boter
  • 75 gram poedersuiker
  • 75 gram eiwit
  • 75 gram bloem
  • Kleurstoffen (roze, geel, groen, blauw)

Vanillebiscuit voor het decoratiebeslag

  • 5 eieren
  • 150 gram 
  • 150 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel vanille
  • Snuf zout 

Frambozencompote

  • 200 gram frambozen
  • 30 gram suiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel maïzena + 1 theelepel koud water
  • ½ theelepel limoenrasp

Pistachecrunch

  • 70 gram witte chocolade
  • 35 gram feuilletine
  • 60 gram gepelde pistachenoten, gehakt
  • Snuf zout

Frambozenbotercrème

  • 200 gram suiker
  • 4 eiwitten
  • 250 gram boter
  • 3 eetlepel frambozenpuree
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel limoenrasp

Frambozencrèmeux

  • 1,5 blaadje gelatine
  • 150 gram frambozenpuree
  • 30 gram suiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eidooiers
  • 50 gram witte chocolade
  • 50 gram slagroom
  • ¼ theelepel limoenrasp

Garnering

  • 25 gram abrikozengelei
  • 1 eetlepel water
  • 100 gram frambozen
  • 20–30 gram pistachenoten

Bereidingswijze

Het decoratiebeslag van Shai heeft veel mooie, gekleurde details. De jury is groot fan van de frambozencrèmeux waar deze suprisetaart mee gevuld is. decoratiebeslag

Bakbenodigdheden

  • 4 taartringen met een diameter van 18 centimeter
  • Acetaatfolie
  • Spuitzakken
  • Hartjes-uitsteker
  • Siliconenmat / bakpapier (60×10 centimeter)
  • Staande mixer met toebehoren
  • Thermometer
  • Paletmes

Roze hartjesbeslag

  • Verwarm de oven tot 180 graden.
  • Klop de eieren met de suiker luchtig.
  • Spatel hier de bloem, gesmolten boter, roze kleurstof en limoenrasp doorheen. 
  • Verdeel op een bakplaat met bakpapier en bak in 10-12 minuten af. 

Groen hartjesbeslag

  • Klop de eieren met de suiker luchtig.
  • Spatel hier de bloem, gesmolten boter, groene kleurstof en limoenrasp doorheen. 
  • Verdeel op een bakplaat met bakpapier en bak in 10-12 minuten af.
  • Laat de roze en groene plakken afkoelen.
  • Steek uit iedere plak ongeveer 30 hartjes.
  • Zet ze rechtop in de vriezer.

Vanillebiscuit

  • Verwarm de oven tot 170 graden.
  • Klop de eieren met suiker luchtig.
  • Spatel hier de bloem, boter en vanille doorheen.
  • Giet in de 4 taartringen een klein laagje beslag. 
  • Zet de bevroren hartjes rechtop in een cirkel. Leg in twee ringen de groene hartjes en in de andere twee lagen de roze. 
  • Giet het overige beslag hierop.
  • Bak dit in 22-25 minuten af.
  • Laat afkoelen.

Decoratiebeslag voor de zijkant

  • Klop de zachte boter met poedersuiker tot romig.
  • Voeg het eiwit toe en meng door. 
  • Spatel de bloem erdoor.
  • Verdeel het decoratiebeslag over 4 kommetjes.
  • Meng het beslag in 1 kom met de roze kleurstof, de tweede met geel, de derde met groen en de vierde met blauw.
  • Verdeel dit in spuitzakjes.
  • Spuit het beslag op de siliconenmat en maak stippen, lijnen en bloemen.
  • Vries 10–15 minuten in.

Vanillebiscuit voor het decoratiebeslag

  • Verwarm de oven tot 180 graden.
  • Klop de eieren met suiker luchtig.
  • Spatel hier de bloem, boter, vanille en zout doorheen.
  • Smeer dit over de bevroren decoratie op de siliconenmat.
  • Maak de laag tussen de 3-5 millimeter dik. 
  • Bak in 10–12 minuten af.
  • Laat afkoelen en snijd bij op 10–12 centimeter hoogte.
  • Rol los en plaats tegen de binnenzijde van de taartring met acetaatfolie.

Frambozencompote

  • Verwarm de frambozen samen met de suiker en het citroensap.
  • Bind met maïzena.
  • Voeg de limoenrasp toe. 
  • Laat afkoelen.

Pistachecrunch

  • Smelt de witte chocolade.
  • Meng met feuilletine, de pistache en het zout.
  • Smeer dun uit en laat opstijven.

Frambozenbotercrème

  • Kook de suiker samen met 55 milliliter water tot 118  graden.
  • Klop 4 eiwitten schuimig. 
  • Giet de siroop erbij.
  • Voeg de boter in stukjes toe.
  • Klop het glad.
  • Meng de frambozenpuree samen met het citroensap en de limoenrasp erdoor.

Frambozencrèmeux

  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Verwarm de frambozenpuree met suiker en citroensap.
  • Klop de eierdooiers los.
  • Voeg toe en verwarm tot 82  graden.
  • Voeg de witte chocolade en gelatine toe.
  • Laat afkoelen tot 35  graden.
  • Spatel de slagroom en limoenrasp hierdoor.
  • Schenk dit op de vierde biscuitlaag met groene hartjes in een losse taartring.
  • Vries in voor 45 minuten. 

Opbouw suprisetaart

  • Leg de eerste laag biscuit met roze hartjes in de decorring.
  • Verdeel hier ⅓ botercrème op, gevolgd door  ⅓ frambozencompote en ⅓ pistachecrunch.
  • Herhaal deze stappenmet laag 2 (groene hartjes) en laag 3 (roze hartjes).
  • Zet even koel weg.
  • Haal de biscuitlaag met groene hartjes en de crèmeux uit de vriezer.
  • Haal voorzichtig uit de vorm. 
  • Plaats deze vierde laag bovenop.

Garnering

  • Verwarm de abrikozengelei.
  • Smeer dit op de bovenkant.
  • Garneer met frambozen en pistache.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.