E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Niet voor de poes

Decoratiebeslag van luipaardprint aan de buitenkant en een tijgerprintcake aan de binnenkant. Met smaken van mandarijnenjam en melkchocolade is deze taart een groot feest.

Jurian

Recept van
Jurian

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Tijgerprintcake

  • 500 gram boter
  • 660 gram suiker
  • 8 eieren
  • 160 milliliter melk 
  • 40 milliliter zonnebloemolie
  • 640 gram bloem 
  • 4 theelepels bakpoeder 
  • Snuf zout
  • De rasp van 1 sinaasappel 
  • Oranje kleurstof 
  • 2 eetlepels cacaopoeder 
  • 1 theelepel vanille extract 

Mandarijnenjam

  • 1 blaadje gelatine
  • 500 gram mandarijnen 
  • 1 citroen
  • 200 gram suiker 
  • 2 kaneelstokjes 
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs 
  • 300 gram geleisuiker 

Melkchocolade ganache

  • 400 gram melkchocolade
  • 250 gram slagroom 

Vanilleroom

  • 250 milliliter volle melk
  • 1/2 vanillestokje
  • 3 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 25 maïzena 
  • 250 milliliter slagroom 

Decoratiebeslag

  • 6 eieren
  • 210 gram suiker 
  • 210 gram bloem 
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 80 gram gesmolten boter 
  • 2 eetlepels en 1 theelepel cacaopoeder 
  • Oranje kleurstof

Bereidingswijze

De jury is groot fan van de vulling van Jurian. De smaken van mandarijnenjam en melkchocolade passen heel goed bij elkaar in deze taart.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer naar toebehoren
  • Bakvorm 20 centimeter
  • Bakvorm 22 centimeter
  • Rietjes
  • Paletmes 
  • Bakplaat met opstaande rand 
  • Bakpapier 
  • Plasticfolie 
  • Groot knikpaletmes
  • Uitsteekvorm 
  • Klein rond spuitmondje 
  • Rasp 
  • Taartring 
  • Acetaatfolie 

Tijgerprintcake

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Vet de 20 cm vorm in met boter en bebloem. 
  • Klop de boter samen met de suiker luchtig.
  • Voeg de eieren toe en meng door. 
  • Voeg de melk en de olie toe. 
  • Voeg de bloem, bakpoeder en zout in twee delen toe en meng door met een spatel. 
  • Verdeel het beslag over drie kommen. Voeg in kom 1 het vanille-extract toe, in kom 2 de cacaopoeder en in kom 3 de oranje kleurstof met sinaasappelrasp. 
  • Doe nu pollepel om en om een pollepel van de kleuren beslag in de vormen en verdeel gelijk over de drie vormen. 
  • Bak in 45 minuten gaar. 

Mandarijnenjam

  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Schil de mandarijnen en de citroen met een dunschiller. 
  • Kook deze in 500 milliliter water samen met de suiker voor 15 minuten. 
  • Kook de gehalveerde mandarijnenpartjes en het citroensap samen met de specerijen en geleisuiker.
  • Kook 15 minuten door. 
  • Voeg de gelatine toe en de helft van de mandarijnen en citroenschillen. Bewaar de rest voor garnering.
  • Laat afkoelen.

Melkchocolade ganache

  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Verwarm de slagroom. 
  • Meng de chocolade samen met de slagroom tot een gladde massa. 
  • Laat opstijven in de koelkast. 
  • Klop op in de staande mixer. 
  • Stop in een spuitzak. 

Vanilleroom

  • Verwarm de melk samen met het merg van een vanillestokje.
  • Klop de eierdooiers samen me de suiker en maïzena. 
  • Meng de melk met het dooiermengsel en verwarm tot een dikke banketbakkersroom. 
  • Laat afkoelen. 
  • Klop de slagroom lobbig op en meng met de banketbakkersroom 
  • Stop in een spuitzak. 

Decoratiebeslag

  • Verwarm de oven tot 180 graden.
  • Klop de eiwitten samen met de helft van de suiker luchtig. 
  • Klop de eidooiers samen met de andere helft van de suiker luchtig. 
  • Voeg de bloem en het bakpoeder in delen toe. 
  • Meng hier als laatste de gesmolten boter doorheen. 
  • Verdeel over drie kommen.
  • Doe 2/3 van het beslag in de ene kom en laat dit beslag ongekleurd.
  • Verdeel de rest van het beslag over de andere twee kommen.
  • Voeg aan de ene kom 1 theelepel cacaopoeder en oranjekleurstof toe. 
  • Voeg aan de andere kom 2 eetlepels cacaopoeder toe.
  • Doe dit in een spuitzak.
  • Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat oranje-bruine stippen. 
  • Spuit met het bruine biscuit halve maantjes daaromheen. 
  • Leg 20 minuten in de vriezer. 
  • Strijk het ongekleurde biscuit eroverheen. 
  • Bak 10-15 minuten.
  • Laat afkoelen.  

Opbouw van de suprisetaart

  • Pak een plak cake en leg in een acetaatfolie beklede taartring van 22 cm. 
  • Spuit de opgeklopte chocolade ganache aan de zijkant vul de taart met vanilleroom en de jam.
  • Herhaal en smeer de taart af met chocolade ganache. 
  • Snijd een plak biscuit af tot een reep met de hoogte van de taart.
  • Bekleed de taart en snijd bij. 
  • Spuit op met vanilleroom.
  • Vul de ring met jam en garneer met gekonfijte mandarijnenschillen. 

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.