De jury is groot fan van de vulling van Jurian. De smaken van mandarijnenjam en melkchocolade passen heel goed bij elkaar in deze taart. 
Bakbenodigdheden
- Staande mixer naar toebehoren
- Bakvorm 20 centimeter
- Bakvorm 22 centimeter
- Rietjes
- Paletmes
- Bakplaat met opstaande rand
- Bakpapier
- Plasticfolie
- Groot knikpaletmes
- Uitsteekvorm
- Klein rond spuitmondje
- Rasp
- Taartring
- Acetaatfolie
Tijgerprintcake
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Vet de 20 cm vorm in met boter en bebloem.
- Klop de boter samen met de suiker luchtig.
- Voeg de eieren toe en meng door.
- Voeg de melk en de olie toe.
- Voeg de bloem, bakpoeder en zout in twee delen toe en meng door met een spatel.
- Verdeel het beslag over drie kommen. Voeg in kom 1 het vanille-extract toe, in kom 2 de cacaopoeder en in kom 3 de oranje kleurstof met sinaasappelrasp.
- Doe nu pollepel om en om een pollepel van de kleuren beslag in de vormen en verdeel gelijk over de drie vormen.
- Bak in 45 minuten gaar.
Mandarijnenjam
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Schil de mandarijnen en de citroen met een dunschiller.
- Kook deze in 500 milliliter water samen met de suiker voor 15 minuten.
- Kook de gehalveerde mandarijnenpartjes en het citroensap samen met de specerijen en geleisuiker.
- Kook 15 minuten door.
- Voeg de gelatine toe en de helft van de mandarijnen en citroenschillen. Bewaar de rest voor garnering.
- Laat afkoelen.
Melkchocolade ganache
- Hak de chocolade in kleine stukjes.
- Verwarm de slagroom.
- Meng de chocolade samen met de slagroom tot een gladde massa.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Klop op in de staande mixer.
- Stop in een spuitzak.
Vanilleroom
- Verwarm de melk samen met het merg van een vanillestokje.
- Klop de eierdooiers samen me de suiker en maïzena.
- Meng de melk met het dooiermengsel en verwarm tot een dikke banketbakkersroom.
- Laat afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig op en meng met de banketbakkersroom
- Stop in een spuitzak.
Decoratiebeslag
- Verwarm de oven tot 180 graden.
- Klop de eiwitten samen met de helft van de suiker luchtig.
- Klop de eidooiers samen met de andere helft van de suiker luchtig.
- Voeg de bloem en het bakpoeder in delen toe.
- Meng hier als laatste de gesmolten boter doorheen.
- Verdeel over drie kommen.
- Doe 2/3 van het beslag in de ene kom en laat dit beslag ongekleurd.
- Verdeel de rest van het beslag over de andere twee kommen.
- Voeg aan de ene kom 1 theelepel cacaopoeder en oranjekleurstof toe.
- Voeg aan de andere kom 2 eetlepels cacaopoeder toe.
- Doe dit in een spuitzak.
- Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat oranje-bruine stippen.
- Spuit met het bruine biscuit halve maantjes daaromheen.
- Leg 20 minuten in de vriezer.
- Strijk het ongekleurde biscuit eroverheen.
- Bak 10-15 minuten.
- Laat afkoelen.
Opbouw van de suprisetaart
- Pak een plak cake en leg in een acetaatfolie beklede taartring van 22 cm.
- Spuit de opgeklopte chocolade ganache aan de zijkant vul de taart met vanilleroom en de jam.
- Herhaal en smeer de taart af met chocolade ganache.
- Snijd een plak biscuit af tot een reep met de hoogte van de taart.
- Bekleed de taart en snijd bij.
- Spuit op met vanilleroom.
- Vul de ring met jam en garneer met gekonfijte mandarijnenschillen.
Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.