E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Troeftaart

Decoratiebeslag aan de buitenkant en een heerlijke red velvet cake en botercrème met frambozen en witte chocolade in de binnenkant.

Anne Fleur

Recept van
Anne Fleur

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Vanille-citroen cake

  • 138 gram roomboter
  • 213 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • ¼ theelepel fijn tafelzout
  • 100 gram ei
  • 200 gram patentbloem
  • 30 gram maïzena
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 188 milliliter karnemelk
  • 2 citroenen

Red velvet cake

  • 150 gram roomboter
  • 350 gram suiker
  • 7 gram rode kleurstof
  • 3 eieren
  • 375 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram cacaopoeder
  • 300 ml karnemelk
  • 1 el natuurazijn
  • 1,5e theelepel baking soda
  • 375 gram bloem

Roomkaasvulling

  • 333 milliliter slagroom
  • 80 gram poedersuiker
  • 400 gram roomkaas

Frambozen-witte chocolade botercrème

  • 150 gram frambozen
  • 245 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eiwitten
  • 100 gram witte chocolade
  • 300 gram roomboter op kamertemperatuur

Decoratiebeslag hartenvrouw

  • 100 gram patentbloem
  • 25 gram maïzena
  • 30 gram custardpoeder
  • Snuf zout
  • 5 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • rode kleurstof
  • zwarte kleurstof
  • groene kleurstof
  • oranje kleurstof

Decoratiebeslag kaartendeck

  • 100 gram patentbloem
  • 25 gram maïzena
  • 30 gram custardpoeder
  • Snuf zout
  • 5 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • rode kleurstof
  • zwarte kleurstof

Bereidingswijze

De looks van het decoratiebeslag van Anne Fleur krijgt veel complimenten van Janny en Robèrt. Ook de smaken van de vulling stellen niet teleur.

Bakbenodigdheden

  • 2 bakplaten 
  • Acetaatfolie 
  • 2 bakvormen 
  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaatjes
  • Staafmixer
  • Lampjes
  • Spuitzakken
  • 4 spuitmondjes met 1 millimeter diameter
  • Hartjes uitsteker

Vanille-citroen cake

  • Verwarm de oven tot 180 graden.
  • Klop de roomboter, kristalsuiker, vanille en zout tot een romig geheel. 
  • Voeg deel voor deel het ei toe en klop door tot de eieren zijn opgenomen.
  • Meng in een andere kom bloem, maïzena en het bakpoeder.
  • Voeg de helft van de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en klop rustig door.
  • Voeg de helft van de karnemelk (94 milliliter) toe en meng dit door het beslag.
  • Herhaal de stap door weer eerst de droge mix toe te voegen en daarna de rest van de karnemelk.
  • Verdeel het cakebeslag over in de ingevette bakvorm en bak in 45 minuten goudbruin.
  • Steek met een uitsteker hartjes uit. 
  • Gebruik de hartjes voor de binnenkant van je red velvet cake.

Red velvet cake

  • Klop de boter op met de kristalsuiker, vanille-extract en het zout.
  • Voeg de rode kleurstof toe en meng tot het beslag een diep rode kleur heeft.
  • Voeg een voor een de eieren toe. 
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder en voeg toe aan het ei-botermengsel. 
  • Voeg de karnemelk toe.
  • Mix een theelepel azijn met de baking soda.
  • Voeg de bloem toe aan het beslag en meng door.
  • Doe dit in een spuitzak.
  • Spuit een laagje beslag in een ingevet cakeblik.
  • Leg de uitgestoken hartjes uit de citroencake over de lengte van het cakeblik en duw strak aan.
  • Vul de cake met de rest van het beslag. 
  • Bak af voor minstens 45 minuten.

Roomkaasvulling

  • Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig met de keukenmachine.
  • Klop de roomkaas in een andere kom op. 
  • Meng door elkaar en zet koud.

Frambozen-witte chocolade botercrème

  • Zet de frambozen in een steelpannetje op met een eetlepel kristalsuiker en een eetlepel citroensap.
  • Kook het frambozenmengsel 10 minuten en laat afkoelen.
  • Zeef de pitjes eruit.
  • Maak een suikersiroop in een steelpannetje door 200 gram kristalsuiker met 60 milliliter water op te zetten tot 113 graden..
  • Klop de 3 eiwitten met een eetlepel kristalsuiker samen tot zachte pieken.
  • Giet de suikersiroop bij de draaiende eiwitten als de temperatuur van de siroop 118 graden Celsius is
  • Mix 10 minuten tot kamertemperatuur
  • Smelt de chocolade au-bain-marie en meng met de frambozenpuree.
  • Spatel door de meringue.
  • Voeg beetje bij beetje de roomboter toe.

Decoratiebeslag hartenvrouw

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de patentbloem, maïzena, custard en zout samen in een kom.
  • Splits de eieren en klop het eiwit los met de kristalsuiker.
  • Voeg zodra stevige pieken zich hebben gevormd de eidooiers toe en klop kort door.
  • Meng de droge ingrediënten met het ei-suikermengsel.
  • Splits het beslag in 4 verschillende kommen. Voeg aan iedere kom een andere kleur toe. 
  • Teken de prints op een bakplaat en bak in 2 minuten snel even af.
  • Spatel de rest van het beslag over de bakplaten en bak nog eens 8 minuten af.

Decoratiebeslag kaartendeck

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de patentbloem, maïzena, custard en zout samen in een kom.
  • Splits de eieren en klop het eiwit los met de kristalsuiker.
  • Voeg zodra stevige pieken zich hebben gevormd de eidooiers toe en klop kort door.
  • Meng de droge ingrediënten met het ei-suikermengsel.
  • Splits het beslag in 2 verschillende kommen. Voeg aan elke kom een andere kleur toe. 
  • Teken de prints op een bakplaat en bak in 2 minuten snel even af.
  • Spatel de rest van het beslag over de bakplaten en bak nog eens 8 minuten af.

Opbouw van de suprisetaart

  • Snijd de red velvet cake in 2 rechthoekige afmetingen.
  • Plak de cakes aan het elkaar met roomkaasvulling en smeer dit ook aan de buitenkant.
  • Snijd de decoratiebeslagen op maat.
  • Vult een spuitzak met de frambozen-witte choco botercrème
  • Werk de taart strak af.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.