De looks van het decoratiebeslag van Anne Fleur krijgt veel complimenten van Janny en Robèrt. Ook de smaken van de vulling stellen niet teleur. 
Bakbenodigdheden
- 2 bakplaten
- Acetaatfolie
- 2 bakvormen
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaatjes
- Staafmixer
- Lampjes
- Spuitzakken
- 4 spuitmondjes met 1 millimeter diameter
- Hartjes uitsteker
Vanille-citroen cake
- Verwarm de oven tot 180 graden.
- Klop de roomboter, kristalsuiker, vanille en zout tot een romig geheel.
- Voeg deel voor deel het ei toe en klop door tot de eieren zijn opgenomen.
- Meng in een andere kom bloem, maïzena en het bakpoeder.
- Voeg de helft van de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en klop rustig door.
- Voeg de helft van de karnemelk (94 milliliter) toe en meng dit door het beslag.
- Herhaal de stap door weer eerst de droge mix toe te voegen en daarna de rest van de karnemelk.
- Verdeel het cakebeslag over in de ingevette bakvorm en bak in 45 minuten goudbruin.
- Steek met een uitsteker hartjes uit.
- Gebruik de hartjes voor de binnenkant van je red velvet cake.
Red velvet cake
- Klop de boter op met de kristalsuiker, vanille-extract en het zout.
- Voeg de rode kleurstof toe en meng tot het beslag een diep rode kleur heeft.
- Voeg een voor een de eieren toe.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder en voeg toe aan het ei-botermengsel.
- Voeg de karnemelk toe.
- Mix een theelepel azijn met de baking soda.
- Voeg de bloem toe aan het beslag en meng door.
- Doe dit in een spuitzak.
- Spuit een laagje beslag in een ingevet cakeblik.
- Leg de uitgestoken hartjes uit de citroencake over de lengte van het cakeblik en duw strak aan.
- Vul de cake met de rest van het beslag.
- Bak af voor minstens 45 minuten.
Roomkaasvulling
- Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig met de keukenmachine.
- Klop de roomkaas in een andere kom op.
- Meng door elkaar en zet koud.
Frambozen-witte chocolade botercrème
- Zet de frambozen in een steelpannetje op met een eetlepel kristalsuiker en een eetlepel citroensap.
- Kook het frambozenmengsel 10 minuten en laat afkoelen.
- Zeef de pitjes eruit.
- Maak een suikersiroop in een steelpannetje door 200 gram kristalsuiker met 60 milliliter water op te zetten tot 113 graden..
- Klop de 3 eiwitten met een eetlepel kristalsuiker samen tot zachte pieken.
- Giet de suikersiroop bij de draaiende eiwitten als de temperatuur van de siroop 118 graden Celsius is
- Mix 10 minuten tot kamertemperatuur
- Smelt de chocolade au-bain-marie en meng met de frambozenpuree.
- Spatel door de meringue.
- Voeg beetje bij beetje de roomboter toe.
Decoratiebeslag hartenvrouw
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de patentbloem, maïzena, custard en zout samen in een kom.
- Splits de eieren en klop het eiwit los met de kristalsuiker.
- Voeg zodra stevige pieken zich hebben gevormd de eidooiers toe en klop kort door.
- Meng de droge ingrediënten met het ei-suikermengsel.
- Splits het beslag in 4 verschillende kommen. Voeg aan iedere kom een andere kleur toe.
- Teken de prints op een bakplaat en bak in 2 minuten snel even af.
- Spatel de rest van het beslag over de bakplaten en bak nog eens 8 minuten af.
Decoratiebeslag kaartendeck
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de patentbloem, maïzena, custard en zout samen in een kom.
- Splits de eieren en klop het eiwit los met de kristalsuiker.
- Voeg zodra stevige pieken zich hebben gevormd de eidooiers toe en klop kort door.
- Meng de droge ingrediënten met het ei-suikermengsel.
- Splits het beslag in 2 verschillende kommen. Voeg aan elke kom een andere kleur toe.
- Teken de prints op een bakplaat en bak in 2 minuten snel even af.
- Spatel de rest van het beslag over de bakplaten en bak nog eens 8 minuten af.
Opbouw van de suprisetaart
- Snijd de red velvet cake in 2 rechthoekige afmetingen.
- Plak de cakes aan het elkaar met roomkaasvulling en smeer dit ook aan de buitenkant.
- Snijd de decoratiebeslagen op maat.
- Vult een spuitzak met de frambozen-witte choco botercrème
- Werk de taart strak af.
Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.