Terug

Taart van amandelbiscuit en sinaasappelbotercrème

Matthieu

Recept van
Matthieu

Makkelijk
(2) reviews

Ingrediënten

Amandelbiscuit

  • 690 gram blanke amandelen
  • 780 gram suiker
  • 18 eieren
  • 18 eiwitten
  • 120 gram boter (gesmolten)
  • 150 gram bloem
  • rode kleurstof
  • blauwe kleurstof

Sinaasappelbotercrème

  • 2 vanillepeulen
  • 250 milliliter melk
  • 2 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels patentbloem
  • 250 gram roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • 0.5 sinaasappel (rasp)
  • scheutje sinaasappellikeur
  • oranje kleurstof

Samenstellen en garnering

  • 3000 milliliter ongezoete slagroom
  • scheutje sinaasappellikeur
  • 300 gram kristalsuiker
  • oranje kleurstof
  • abrikozenjam
  • 750 gram blauwe marsepein
  • 750 gram witte marsepein
  • 750 gram rode marsepein

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bedek drie bakplaten met opstaande rand met bakpapier.
  • Leg drie taartringen (of andere dingen om de biscuits meer uit te snijden) klaar met een diameter van 16, 20 en 24 centimeter.

Amandelbiscuit

  • Vermaal de amandelen met de helft van de suiker.
  • Voeg 900 gram ei toe en spatel dit erdoorheen.
  • Klop in een andere kom het eiwit op met de rest van de suiker tot stijve pieken vormen.
  • Meng de gesmolten boter door het amandelmengsel.
  • Spatel de bloem door het amandelmengsel.
  • Spatel als laatst voorzichtig het eiwit erdoorheen.
  • Verdeel het beslag in drieën en meng een deel met de rode kleurstof, een deel met de blauwe kleurstof en laat het laatste deel neutraal.
  • Giet het beslag op de bakplaten met bakpapier en bak in circa 10-12 minuten gaar.
  • Keer het amandelbiscuit om na het bakken en laat afkoelen op een bakpapier. Verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen.
  • Steek me de bavaroisringen een kleine, middel en grote ronde plak uit per kleur.

Sinaasappelbotercrème

  • Halveer de vanillepeulen in de lengte en schraap het merg eruit.
  • Verhit melk, suiker en vanillemerg in een pan en breng dit naar het kookpunt.
  • Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker.
  • Meng vervolgens de bloem erdoorheen tot een glad mengsel.
  • Voeg een scheutje van de warme melk toe, roer even door en giet dan alles in de pan met melk.
  • Laat dit kort garen (‘bloepen’) voor 5 minuten.
  • Schenk de banketbakkersroom op een natgemaakte bakplaat, dek het af met plasticfolie (om velletjes te voorkomen) en laat het afkoelen.
  • Klop de boter met de poedersuiker luchtig.
  • Voeg het stapsgewijs toe aan afgekoelde de banketbakkersroom.
  • Roer de sinaasappellikeur, een beetje oranje kleurstof en de sinaasappelrasp door de room.
  • Zet het afgedekt weg in de koelkast.

Samenstellen en garnering

  • Klop de slagroom stijf met de suiker, de sinaasappellikeur en oranje kleurstof.
  • Maak een rood-wit-blauwe stapeltaart van de gekleurde biscuit:
  • Begin met de blauwe biscuit. Smeer een laagje abrikozenjam erop, verdeel de slagroom erover en doe de andere blauwe biscuitlaag erbovenop.
  • Smeer de buitenkant van de cake af met de sinaasappelbotercrème.
  • Bekleed de blauwe biscuit met de blauwe marsepein.
  • Herhaal dit met de juiste kleuren van de biscuits tot de biscuits op zijn.
  • Stapel de taarten op elkaar.
  • Werk de taart af met de slagroom en botercrème.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.