E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Taart van amandelbiscuit en sinaasappelbotercrème

Matthieu

Recept van
Matthieu

Taart
Cake
(6) reviews

Ingrediënten

Amandelbiscuit

  • 690 gram blanke amandelen
  • 780 gram suiker
  • 18 eieren
  • 18 eiwitten
  • 120 gram boter (gesmolten)
  • 150 gram bloem
  • rode kleurstof
  • blauwe kleurstof

Sinaasappelbotercrème

  • 2 vanillepeulen
  • 250 milliliter melk
  • 2 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels patentbloem
  • 250 gram roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • 0.5 sinaasappel (rasp)
  • scheutje sinaasappellikeur
  • oranje kleurstof

Samenstellen en garnering

  • 3000 milliliter ongezoete slagroom
  • scheutje sinaasappellikeur
  • 300 gram kristalsuiker
  • oranje kleurstof
  • abrikozenjam
  • 750 gram blauwe marsepein
  • 750 gram witte marsepein
  • 750 gram rode marsepein

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bedek drie bakplaten met opstaande rand met bakpapier.
  • Leg drie taartringen (of andere dingen om de biscuits meer uit te snijden) klaar met een diameter van 16, 20 en 24 centimeter.

Amandelbiscuit

  • Vermaal de amandelen met de helft van de suiker.
  • Voeg 900 gram ei toe en spatel dit erdoorheen.
  • Klop in een andere kom het eiwit op met de rest van de suiker tot stijve pieken vormen.
  • Meng de gesmolten boter door het amandelmengsel.
  • Spatel de bloem door het amandelmengsel.
  • Spatel als laatst voorzichtig het eiwit erdoorheen.
  • Verdeel het beslag in drieën en meng een deel met de rode kleurstof, een deel met de blauwe kleurstof en laat het laatste deel neutraal.
  • Giet het beslag op de bakplaten met bakpapier en bak in circa 10-12 minuten gaar.
  • Keer het amandelbiscuit om na het bakken en laat afkoelen op een bakpapier. Verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen.
  • Steek me de bavaroisringen een kleine, middel en grote ronde plak uit per kleur.

Sinaasappelbotercrème

  • Halveer de vanillepeulen in de lengte en schraap het merg eruit.
  • Verhit melk, suiker en vanillemerg in een pan en breng dit naar het kookpunt.
  • Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker.
  • Meng vervolgens de bloem erdoorheen tot een glad mengsel.
  • Voeg een scheutje van de warme melk toe, roer even door en giet dan alles in de pan met melk.
  • Laat dit kort garen (‘bloepen’) voor 5 minuten.
  • Schenk de banketbakkersroom op een natgemaakte bakplaat, dek het af met plasticfolie (om velletjes te voorkomen) en laat het afkoelen.
  • Klop de boter met de poedersuiker luchtig.
  • Voeg het stapsgewijs toe aan afgekoelde de banketbakkersroom.
  • Roer de sinaasappellikeur, een beetje oranje kleurstof en de sinaasappelrasp door de room.
  • Zet het afgedekt weg in de koelkast.

Samenstellen en garnering

  • Klop de slagroom stijf met de suiker, de sinaasappellikeur en oranje kleurstof.
  • Maak een rood-wit-blauwe stapeltaart van de gekleurde biscuit:
  • Begin met de blauwe biscuit. Smeer een laagje abrikozenjam erop, verdeel de slagroom erover en doe de andere blauwe biscuitlaag erbovenop.
  • Smeer de buitenkant van de cake af met de sinaasappelbotercrème.
  • Bekleed de blauwe biscuit met de blauwe marsepein.
  • Herhaal dit met de juiste kleuren van de biscuits tot de biscuits op zijn.
  • Stapel de taarten op elkaar.
  • Werk de taart af met de slagroom en botercrème.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.