Terug

Tea and Cake

Dit madeleine spektakel is helemaal op zijn Engels. Zoals de Britten Tea and Cake eten, zo kun jij genieten van deze madeleines met earl grey en chocolade-kersen smaak. Het geheel is ook nog eens opgebouwd in de vorm van een theepot, dus dit gezellige tafereel zal niet misstaan als je een high tea organiseert. Ze zijn gevuld met kersenjam en geglazuurd met bergamot voor een extra bijzondere twist.

Mary

Recept van
Mary

(1) reviews

Ingrediënten

Earl Grey Tea Madeleine

  • 4 eieren (maat L)
  • 170 gram fijne kristalsuiker
  • 4 theelepels fijn gemalen earl grey thee
  • 1 snuf zout
  • 180 gram glutenvrije bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 180 gram roomboter
  • 1 eetlepel honing

Bergamot icing

  • 400 gram poedersuiker
  • 9 eetlepels bergamot sap

Chocolade en Kersen Madeleine

  • 4 eieren (maat L)
  • 170 gram donkere basterdsuiker
  • 1 snuf zout
  • 120 gram glutenvrije bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 180 gram roomboter
  • 1 eetlepel honing

Vulling

  • 350 gram kersen fruitspread
  • 2 gram agar agar

Kersen icing

  • 400 gram poedersuiker
  • 9 eetlepels kersensap
  • gedroogd kersenpoeder

Opbouw

  • 1 kilo witte fondant
  • kleurstof brons
  • Wodka
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 2 Madeleine bakvormen
  • Zeef
  • Staande mixer met toebehoren
  • Spuitzakken
  • Piepschuimen theepot
  • 100 cocktailprikkers
  • Kwasten
  • Blender
  • Deegroller
  • Siliconen mat

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 230 graden onder- en bovenwarmte.
  • Vet de madeleinevorm in met boter en zet de bakvorm in de vriezer.

Earl Grey Tea Madeleine

  • Smelt de boter en laat afkoelen.
  • Zeef de bloem, earl grey tea poeder, zout en bakpoeder.
  • Klop de eieren en de suiker tot een luchtig licht mengsel.
  • Spatel de droge ingrediënten er voorzichtig door.
  • Mix ook de boter en honing door het beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en leg het 30-60 minuten in de koelkast.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden.
  • Spuit de madeleinevorm ¾ vol met beslag.
  • Bak de madeleines in zo’n 6 minuten gaar, of tot de madeleine terugveert.
  • Herhaal tot al je beslag op is.
  • Stort de madeleines op een rooster en laat afkoelen.

Bergamot icing

  • Meng de poedersuiker met het sap tot een stevige icing.
  • Doop 1 kant van de earl grey tea madeleines in de icing, laat uitdruppelen en laat de madeleines uitharden.

Chocolade en Kersen Madeleine

  • Smelt de boter en laat afkoelen.
  • Zeef de bloem, cacaopoeder, zout en bakpoeder.
  • Klop de eieren en de suiker tot een luchtig licht mengsel.
  • Spatel de droge ingrediënten er voorzichtig door.
  • Mix ook de boter en honing door het beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en leg het 30-60 minuten in de koelkast.

Vulling

  • Maal de kersen fruitspread in de blender fijn.
  • Breng aan de kook met de agar-agar voor 2-3 minuten.
  • Giet op een bord en laat afkoelen.
  • Maal het daarna opnieuw fijn in de blender.
  • Giet de kersen gelei in een spuitzak een plaats in de koelkast.

Afbakken

  • Vul de madeleinevorm voor ⅔ met beslag.
  • Maak een kuiltje met een eetlepel en spuit er een beetje vulling in.
  • Spuit de laatste ⅓ beslag er overheen en plaats in de oven.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden.
  • Bak de madeleines in zo’n 6 minuten gaar, of tot de madeleine terugveert.
  • Herhaal tot al je beslag op is.
  • Stort de madeleines op een rooster en laat afkoelen.

Kersen icing

  • Meng de poedersuiker met het sap tot een dunne icing.
  • Doop de bovenkant van de madeleines in de icing.
  • Bestrooi met gedroogd kersenpoeder.
  • Laat uitharden.

Opbouw

  • Rol de fondant met behulp van de poedersuiker uit tot een grote lap.
  • Bekleed de theepot met fondant.
  • Meng wat kleurstof met wodka om er eetbare verf van te maken en schilder een vrolijk patroon op de theepot.
  • Steek de madeleines rondom met cocktailprikkers vast aan de theepot.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.