E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zit patent op

Deze tent taart is gevuld met een heerlijke frambozenvulling en vanille-roomkaascrème. De tent is overgoten met een witte chocoladeglazing.

Tom

Recept van
Tom

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 680 gram patent bloem
  • 27,2 gram bakpoeder
  • 765 gram witte basterdsuiker
  • 10,2 gram zout
  • 4 stuks ei
  • 408 milliliter champagne
  • 204 milliliter volle melk
  • 204 milliliter zonnebloemolie
  • 2 vanille peulen

Frambozenvulling

  • 700 gram frambozen (vers of diepvries)
  • 280 gram fijne kristalsuiker
  • 6 stuks eieren
  • 6 stuks blaadje gelatine
  • 168 gram ongezouten roomboter 
  • Sap van 3 citroenen

Slagroom-roomkaas-vanillevulling

  • 560 gram ongezouten roomboter
  • 840 gram stevige roomkaas 
  • 560 gram poedersuiker
  • 1,5 vanille peul

Glazing

  • 17,5 gram gelatineblaadjes
  • 545 gram fijne kristalsuiker
  • 545 gram glucosestroop
  • 362,5 gram gecondenseerde melk
  • 500 gram witte chocolade druppels

Garnering

  • 50 gram pure chocolade druppels
  • 10-15 stuks eetbare (mini) anjerbloemen
  • 30 gram goudpoeder
  • 250 gram verse frambozen
  • Enkele druppels rode natuurlijke kleurstof geschikt voor chocolade/glazing
  • Enkele druppels groene natuurlijke  kleurstof geschikt voor chocolade/glazing

Bereidingswijze

Deze taart is stevig en heeft een stevige vulling. De tent taart is gevuld met frambozenvulling en een roomkaascrème en wordt overgegoten met een witte chocoladeglazing.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • 4x grote vierkante bakvorm
  • 6x kleine vierkante bakvorm
  • Paletmes
  • Garde
  • Fijne zeef
  • Citruspers
  • Rasp
  • Staafmixer
  • Thermometer
  • Spuitzakken
  • Rooster
  • Bakpapier
  • Plasticfolie

Voorbereiding

  • Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.

Biscuit

  • Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en roer door elkaar.
  • Doe in een andere kom de eieren, champagne, melk, zonnebloemolie en de vanille peulen en meng door elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met bloem.
  • Spatel dit tot een egaal beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen, zorg ervoor dat ze voor 3/4e gevuld zijn.
  • Bak de biscuit in ongeveer 20 minuten af.
  • Laat de biscuit daarna enkele minuten afkoelen i de vorm, stort daarna op op een rooster om ze helemaal af te laten koelen.

Frambozenvulling

  • Pureer de frambozen in een steelpan. Zeef indien je pitjes wilt verwijderen.
  • Voeg de suiker, de eidooiers en het citroensap toe en verwarm op laag vuur. 
  • Roer constant met een garde of spatel tot 80 graden.
  • Voeg de boter en gelatine toe en blijf roeren tot de curd dik wordt, laat het niet koken.
  • Meng met een staafmixer.
  • Giet in een kom en dek af met folie.
  • Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.

Roomkaas-slagroom-vanillecrème

  • Klop de boter in een paar minuten licht en romig.
  • Voeg de roomkaas en de vanille peul toe en mix tot alles goed gemengd is. 
  • Voeg de poedersuiker toe en mix op lage stand tot het is opgenomen.
  • Mix daarna kort op hoge stand voor een luchtige, romige crème.
  • Koel terug voor stevigheid

Witte chocolade glazing

  • Verwarm 500 gram water met de suiker en de glucosestroop tot 103 graden.
  • Voeg de gecondenseerde melk en de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
  • Voeg als laatste de chocolade in stukjes toe en roer goed door tot alle chocolade gesmolten en goed gemengd is.
  • Blijf roeren tot het wat afgekoeld is en voeg dan het goudpoeder toe.
  • Verdeel de glazing over 3 schalen, een witte, een roze en een groene.
  • Zet de glazing in de koelkast tot het een temperatuur van 28-30 graden heeft.

Opbouw van de taart

  • Bestrijk tussen elke laag biscuit een laagje frambozenvulling en een dunne laag roomkaascrème.
  • Snijd de taart in een taps toelopende vorm, zoals een tent.
  • Strijk de gehele taart dun en strak af met roomkaascrème.
  • Vries te taart in.
  • Zet de taart op een rooster en breng de glazing aan als de taart goed koud is.
  • Giet de 3 kleuren glazing gemengd over de taart.
  • Spuit raampjes van chocolade en zet deze daarna even koel.
  • Plaats de raampjes daarna tegen de zijkanten van de tent.
  • Decoreer de tent met frambozen en eetbare anjerbloemen.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht 

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.