E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Feest in de tent

Deze tropische tent taart heeft een basis van biscuit en is gevuld met een passievruchtcrèmeux en een heerlijke vanillemousse. De tent is bekleed met fondant.

Shai

Recept van
Shai

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 6 eieren
  • 180 gram kristalsuiker
  • 150 gram bloem
  • 30 gram maïzena
  • Snuf zout
  • 1 theelepel vanille-extract

Dacquoise

  • 3 eiwitten
  • 75 gram kristalsuiker
  • 60 gram poedersuiker

Passievruchtcrèmeux

  • 200 milliliter passievruchtensap
  • 2 eidooiers
  • 40 gram suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 60 gram roomboter

Vanillemousse

  • 125 milliliter melk
  • 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers
  • 35 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 milliliter slagroom

Slagroombotercrème

  • 100 gram roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • 100 milliliter slagroom

Rice Krispie kegels

  • 45 gram roomboter
  • 200 gram marshmallows
  • 120 gram rice krispies

Garnering

  • 1.500 gram witte fondant
  • 100 gram fondant voor pastelvlaggetjes
  • Kleurgel geel, rood, blauw, groen
  • 100 gram koekcrumble
  • 10 mini-meringues
  • Goudpoeder of goudspray (optioneel)

Bereidingswijze

“Het eerste wat mij opvalt, is dat het zo mooi clean is,” begint Robèrt. Maar deze tropische tent krijgt niet alleen complimenten over zijn uiterlijk, maar ook over de binnenkant. “Het is een heel zacht biscuit, en dat komt goed uit met het fris-zure van je vulling,” vertelt Janny.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Garde
  • 2x rechthoekige bakvorm 20×30 centimeter
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Thermometer
  • Spuitzakken
  • Satéprikkers

Voorbereiding

  • Week de gelatine in een kom met koud water.

Biscuit

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Klop de eieren met de kristalsuiker luchtig.
  • Spatel de bloem, maïzena, zout en vanille-extract erdoor.
  • Verdeel over twee met bakpapier beklede bakvormen.
  • Bak voor ongeveer 25 minuten en laat daarna volledig afkoelen.

Dacquoise

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de eiwitten met de kristalsuiker stijf.
  • Spatel de poedersuiker voorzichtig door het eiwitschuim.
  • Strijk het mengsel uit op bakpapier.
  • Bak voor 12 tot 15 minuten.

Passievruchtcremeux

  • Verwarm het passievruchtensap met de eidooiers en suiker tot 82 graden.
  • Knijp de gelatine uit en voeg de blaadjes toe aan het warme passievrucht mengsel.
  • Voeg de roomboter toe en mix glad.
  • Laat afkoelen en opstijven.

Vanillemousse

  • Verwarm de melk met het vanillestokje.
  • Klop de eidooiers met de suiker luchtig.
  • Voeg warme melk toe aan de eidooiers en giet terug in de pan.
  • Verwarm weer tot 82 graden.
  • Knijp de gelatine uit en voeg de gelatineblaadjes toe aan het warme mengsel, roer goed door.
  • Laat het mengsel dan weer afkoelen.
  • Klop de slagroom tot half geslagen en spatel het door het afgekoelde mengsel.

Slagroombotercrème

  • Klop de boter luchtig.
  • Voeg de poedersuiker en de slagroom toe en klop tot een romige crème.

Rice Krispie kegels

  • Smelt de boter in een pannetje en voeg daarna de marshmallows toe, laat deze volledig smelten.
  • Meng de Rice Krispies erdoorheen en vorm 4 kegels.
  • Laat de kegels opstijven.

Opbouw van de taart

  • Snijd de biscuitlagen op maat, zodat ze mooi op elkaar passen.
  • Bouw de taart als volgt op: een laag dacquoise, een laag biscuit, een laag crèmeux, weer een laag biscuit en tot slot de vanillemousse.
  • Zet de taart even in de koelkast om hem op te laten stijven.
  • Smeer de taart daarna strak af met slagroombotercrème.
  • Rol 600 gram witte fondant uit en bekleed de taart daarmee.
  • Maak van het witte fondant ramen en deuren en kleur wat fondant in verschillende kleuren voor de vlaggetjeslijn, zorg dat je nog genoeg fondant over hebt voor de rice krispie kegels.
  • Bekleed de rice krispie kegels met wit fondant en plaats deze op de 4 hoeken.
  • Werk de tent af met een rand koekcrumble, meringues en goudpoeder.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.