E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Facetent

Deze tent taart is gemaakt van een chocoladebiscuit en is gevuld met een cafecitovulling en een gezouten hazelnootpraliné. De taart is bekleed met fondant.

Roos

Recept van
Roos

Taart
(4) reviews

Ingrediënten

Chocoladecakebiscuit

  • 675 gram griessuiker
  • 337 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 675 gram bloem
  • 225 gram cacao
  • 14 gram bakpoeder
  • 9 gram bakingsoda
  • 6 gram zout
  • 20 gram vanilla bean paste
  • 560 gram karnemelk
  • 450 gram olie

Cafecitovulling

  • 144 gram espresso
  • 144 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 gelatineblaadjes
  • 800 gram mascarpone
  • 320 gram slagroom

Champagnemousse

  • 283 gram slagroom
  • 113 gram kristalsuiker
  • 7 gram gelatine(blaadjes)
  • 175 gram champagne

Frambozenpuree

  • 150 gram frambozen
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1,5 gelatineblaadje

Glaze

  • 7 gelatineblaadjes
  • 175 gram glucosestroop
  • 250 gram suiker
  • Bladgoud

Botercrème

  • 250 gram boter
  • 200 gram poedersuiker

Tentpunten

  • 100 gram marshmallows
  • 10 gram boter
  • 60 gram neutrale gepofte rijst

Gezouten hazelnootpraliné

  • 104 gram hazelnoten
  • 104 gram kristalsuiker
  • 3 gram flaky zeezout

Bereidingswijze

“Je blijft maar hapjes pakken, die koffie met die hazelnoot is natuurlijk altijd lekker,” zegt Robèrt. Janny is fan van het lekkere zoutje in de taart. “Dat geeft hem echt wat extra karakter, dus daar echt complimenten voor.”

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • 4x vierkante bakvorm van 23 centimeter
  • 2x bakrek voor in de oven
  • Koelrek
  • Garde
  • Citroenrasp
  • 5 boba rietjes
  • Spuitmondjes
  • Bench scraper
  • Zeef
  • Spuitzakken
  • Bakpapier
  • Ronde uitsteekvorm 10 centimeter
  • 7 foodsafe stokjes (10 centimeter)
  • Fles malletjes

Chocoladecakebiscuit

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom en meng alle natte ingrediënten in een andere kom.
  • Giet de natte ingrediënten langzaam bij de droge ingrediënten en zet de mixer op een lage stand.
  • Bekleed de bakvormen met bakpapier.
  • Verdeel het beslag in gelijke delen in de vierkante bakvormen.
  • Bak de cake voor 30 minuten.

Cafecitovulling

  • Laat de gelatineblaadjes weken in een kom met koud water.
  • Warm de espresso en bruine basterdsuiker op in een pannetje tot de suiker is gesmolten voeg daarna de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
  • Laat dit afkoelen.
  • Mix de mascarpone luchtig en voeg de afgekoelde espresso toe aan dit mengsel, meng tot een glad geheel.
  • Meng hier de koude slagroom doorheen en zet koud.

Gezouten hazelnootpraliné

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de hazelnoten in 10 minuten goudbruin.
  • Smelt suiker in een pannetje en voeg de hazelnoten hier aan toe, roer goed door.
  • Blend de hazelnoten tot een knapperige pasta en voeg het zeezout toe.

Botercrème

  • Doe 250 gram boter in een kom.
  • Klop de boter tot een lichtgele kleur.
  • Zeef beetje voor beetje de poedersuiker bij de boter en meng tot het een gladde massa is.
  • Verdeel de botercrème in vier kommetjes.
  • Kleur het eerste kommetje groen, het tweede kommetje een andere tint groen, het derde kommetje rood en het vierde kommetje roze.

Tentpunt

  • Smelt de boter.
  • Smelt daarna de marshmallows au bain marie en voeg de gesmolten boter toe, roer dit goed door.
  • Voeg de gepofte rijst toe en roer door.
  • Laat even afkoelen.

Opbouw van de taart

  • Steek, als ze zijn afgekoeld, uit 3 van de 4 cakes een rondje uit het midden.
  • Bouw de cake op en spatel tussen iedere cakelaag een laagje hazelnootpraline en cafecitovulling, begin met de cakes met een gat.
  • Giet de eetbare confetti in het gat en eindig met de dichte cake.
  • Smeer de hele cake af met de cafecitovulling.
  • Doe handschoentjes aan en klei met het marshmallowmengsel een punt op de taart.
  • Rol het witte fondant uit tot een lange, gelijkmatige strook met dezelfde hoogte als de taart. Deze strook gebruiken we om de taart rondom te bekleden.
  • Rol nog een lap om ook te punt van de taart te kunnen bedekken.
  • Rol een laatste lap om te draperen als gordijntjes aan de voorkant van de tent.
  • Rol 3 gelijke ovaaltjes in lichtroze/beige fondant, maak er leuke gezichtjes van.
  • Maak een klein hondje van bruin fondant.
  • Zet de gezichtjes aan het einde van een stokje die je horizontaal in de taart steekt.
  • Spuit de groene botercrème als gras langs de cake en maak met andere kleuren bloemetjes.
  • Maak de taart af met een mini feest slinger langs de bovenste rand.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 13 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.