E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Three is a charm

Een echt chocoladefeest deze taart: fluweelzachte chocokoffiecake, lichte melkchocolade mousse en stevige witte chocolade botercrème.

Vanessa

Recept van
Vanessa

Taart
(4) reviews

Ingrediënten

Chocoladecake

  • 200 gram bloem
  • 400 gram suiker
  • 85 gram cacaopoeder
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 1.5 theelepel baksoda
  • 1 theelepel zout
  • 2 grote eieren
  • 230 milliliter water
  • 125 milliliter zonnebloemolie
  • 230 milliliter espresso (warm)
  • 1 theelepel vanille-extract

Melkchocolade mousse

  • 170 gram melk chocolade
  • 45 gram boter
  • 3 grote eieren
  • 235 milliliter slagroom
  • 5 eetlepels rum
  • 45 milliliter koffie
  • 2 theelepels gelatinepoeder
  • 2 eetlepels suiker

Witte chocolade botercrème

  • 170 gram witte chocolade
  • 230 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 80 gram poedersuiker
  • 60 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout

Witte chocolade ganache

  • 380 gram witte chocolade
  • 118 milliliter slagroom

Pure chocolade ganache

  • 225 gram pure chocolade
  • 236 milliliter slagroom

Puur chocolade blaadjes

  • 200 gram pure chocolade

Afwerking

  • 50 stuks bramen
  • eetbaar goudpoeder
  • chocolade bladen

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed twee bakblikken (20 centimeter) met bakpapier.

Bakgereedschap

  • 2 bakblikken (20 centimeter)
  • thermometer
  • taartrooster
  • liniaal en meetlint
  • eventueel draaiplateau
  • 2 spuitflesjes om de ganache op te spuiten
  • deeg schraper

Chocoladecake

  • Schenk de koffie in een maatbeker en meng de cacao erdoor.
  • Mix bloem, baksoda, bakpoeder, zout en suiker in een kom.
  • Voeg hier de eieren, het water, de olie en de vanille aan toe.
  • Giet er als laatste het koffie- en cacao-mengsel bij.
  • Verdeel het beslag over de twee bakblikken en bak de taarten in 35 à 40 minuten gaar.
  • Als taarten zijn afgekoeld, snijd deze in twee lagen.

Melkchocolade mousse

  • Los de gelatine op in de koffie.
  • Splits de eieren.
  • Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
  • Voeg de eidooiers toe aan het koffie-gelatine-mengsel en roer ze, au bain-marie, tot een geheel.
  • Voeg het mengsel toe aan de gesmolten chocolade.
  • Klop het eiwit met 2 eetlepels suiker en voeg dit toe aan de chocolade.
  • Klop de slagroom en schenk de rum hierbij.
  • Meng deze ook met het chocolade-ei-mengsel.
  • Laat het geheel in de ijskast afkoelen en opstijven.

Witte chocolade botercrème

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat hem iets afkoelen.
  • Klop de boter luchtig en voeg er de poedersuiker aan toe.
  • Schep de gesmolten witte chocolade in de boter.
  • Voeg de slagroom, het snufje zout en het vanille-extract hieraan toe.

Witte chocolade ganache

  • Verwarm de room en giet deze over de witte chocolade.
  • Laat het geheel enkele minuten staan – daarna voorzichtig roeren zodat alle chocoladestukjes smelten.

Pure chocolade ganache

  • Verwarm de room en giet deze over de pure chocolade.
  • Laat het geheel enkele minuten staan – daarna voorzichtig roeren zodat alle chocoladestukjes smelten.

Puur chocolade blaadjes

  • Tempereer de pure chocolade en giet deze over een stuk acetaatfolie.
  • Trek met een vork wat strepen door de chocolade; boetseer met een vinger een vorm van een blad. Laat drogen.

Afwerking

  • Verdeel de melkchocolademousse over de verschillende taartlagen en stapel voorzichtig op elkaar.
  • Bestrijk de gehele taart royaal met de witte chocolade botercrème en laat hem afkoelen in de ijskast.
  • Giet de witte en pure chocolade ganache over de taart. Strijk voorzichtig uit over de taart voor een marmer-effect.
  • Garneer de taart met de chocoladebladen en de met goudpoeder ‘vergulde’ bramen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.