E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

4x gevulde croissants

Een croissant hoef je niet alleen maar te beleggen met een plakje kaas, of met jam. Je kunt ze vullen met allerlei lekkere ingrediënten. We zetten een aantal recepten voor gevulde croissants op een rijtje.

Croissants

Een croissant is eigenlijk net als een sandwich, je kunt het broodje beleggen met allerlei lekkere ingrediënten. Hartig én zoet. We zetten een aantal lekkere gevulde croissants op een rijtje.

Zelf croissantdeeg maken

Kant en klaar croissantdeeg is handig, maar het is natuurlijk veel leuker om het zelf te maken. Hoe je dat doet leggen we je uit met dit recept. Zo worden je kaneelbroodjes en croissantjes nog veel lekkerder.

Bekijk hier het recept

1. Croissant met zalm en ei

Maak een snede in de bovenkant van de croissant en vul hem met een (of meerdere) plakjes gerookte zalm. Roer een eitje in de pan en vul de croissant met het ei. Maak het broodje af met een beetje rucola. Ook lekker: in plaats van ei kun je er ook voor kiezen om de croissant open te snijden en het te vullen met roomkaas. Heerlijk in combinatie met zalm en een beetje mosterd-dillesaus.

2. Gevulde croissants met room en frambozen Hartcroissant

Zo zie je de croissant regelmatig in een patisserie liggen: gevuld met room en frambozen. Robèrt maakte ze al eens in de vorm van een hartje, maar je kunt het recept natuurlijk ook gebruiken voor een normale croissant.

Bekijk het recept 

3. Croissant met een Italiaanse twist

Snijd de bovenkant van de croissant open en vul het met mozzarella, tomaat en blaadjes basilicum. Leg de croissant heel even in de oven, zodat de kaas smelt en smullen maar!

4. Croissants met avocado en tomaat gevulde croissants

Tot slot een heerlijke gevulde croissant met avocado, tomaat én kipfilet (dat laatste kun je natuurlijk weglaten wanneer je vegetarisch eet). Snijd de croissant open, leg er een plakje kipfilet in, samen met schijfjes avocado en tomaat en maak het af met een beetje sla. Heerlijk!

Hoe blijft je croissant knapperig?

Soms kan het zijn dat je croissant een beetje taai wordt. Leg hem dan weer even in de oven voor een paar minuutjes  op 180 graden, en het wordt vanzelf weer lekker. Voordeel: de croissant is dan ook weer lekker warm.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.