Terug

5x warme chocolademelk variatie

Ga je voor vegan, gezond of klassiek? Of pak je uit met roze chocolademelk?

Chocolademelk_inspiratie

5x warme chocolademelk variatie

Een frisse winterwandeling sluit je natuurlijk af met een punt (zelfgemaakte) appeltaart en een kop warme chocomelk. Met dikke dot slagroom uiteraard. We geven je 5 hartverwarmende chocolademelk recepten, zodat je lekker kunt variƫren.

 

Klassieke chocolademelk

Er gaat niks boven de echte klassieke chocolademelk. Ken je ‘m nog van vroeger? Voor extra romige chocolademelk, kun je het beste echte chocolade in plaats van cacaopoeder gebruiken. Pure chocolade geeft de beste, meest rijke smaak. Vooral in combinatie met volle melk. Suiker kun je naar smaak toevoegen. Of een scheutje rum voor die extra blos op je wangen.

 

Voor 1 kop heb je nodig:

  • Klassieke chocolademelk
  • 250 milliliter volle melk
  • 50 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel suiker (meer of minder naar smaak)

 

Snijd de chocolade fijn of gebruik callets. Doe samen met de suiker in een mooie mok. Verwarm de melk tot hij bijna kookt. Schenk de warme melk in de mok, wacht even tot de chocolade gesmolten is en mix het geheel dan goed door. Zo krijg je gelijk een lekker schuimlaagje op de chocolademelk. Serveer je chocolademelk met slagroom.

 

Gezonde chocolademelk

Wel de lusten, niet de lasten? We kunnen ons voorstellen dat je in de decembermaanden juist een beetje wilt opletten. Er wordt immers al genoeg gesnoept. In dat geval kun je een gezonde(re) chocolademelk maken.

  • 250 milliliter halfvolle, magere of amandelmelk
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop

Verwarm de melk in een pannetje. Maak een papje van de cacaopoeder, zoetstof en een scheutje warme melk. Voeg daarna alle warme melk toe en roer door tot een geheel. Als je het echt mager wilt houden, dan voeg je natuurlijk geen slagroom toe. Sporters onder ons kunnen een eiwitrijke chocolademelk maken door een eetlepel eiwitpoeder (met chocoladesmaak) toe te voegen aan het cacaopapje.

 

Vegan chocolademelk

Bovenstaande recepten zijn ook in een oogwenk om te toveren in een vegan chocolademelk. Je vervangt de koemelk door plantaardige melk en kiest voor agavesiroop of suiker als zoetstof. De pure chocolade en cacaopoeder zijn sowieso al veganistisch (check altijd even de verpakking voor de zekerheid), dus zo simpel kan het zijn!

 

Roze chocolademelk

Als je zin hebt om een echt feestje op tafel te zetten, dan is roze chocolademelk iets voor jou! Heel leuk om met kinderen te maken, om te serveren op een babyshower of om mee uit te pakken tijdens de feestdagen Je maakt hem niet met kleurstof, maar met ruby chocolade. Deze chocolade is zoet en fruitig en lijkt een beetje op witte chocolade met rood fruit. Als je er een extra spektakel van wilt maken, kun je hem versieren met slagroom, gevriesdroogde frambozen, marshmallows, snoep, sprinkles of zelfs mini donuts.

  • 250 milliliter volle melk
  • 50 gram ruby chocolade
  • 1 eetlepel vanillesuiker (optioneel)

Snijd de chocolade fijn of gebruik callets. Doe samen met de suiker in een mooie mok. Verwarm de melk tot hij bijna kookt. Schenk de warme melk in de mok, wacht even tot de chocolade gesmolten is en mix het geheel dan goed door.

 

Witte chocolademelk met kaneel en steranijs

Als je dol bent op witte chocolade, dan ga je hier van smullen. Met kaneel en steranijs is hij zoet, romig en lekker kruidig. Perfect voor op koude winterdagen!

  • 250 milliliter volle melk
  • 50 gram witte chocolade
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs

Verwarm de melk met het kaneelstokje en de steranijs in een pannetje. Hak de chocolade in kleine stukjes of gebruik callets. Doe ze in een mooie wintermok. Laat de melk bijna koken en giet hem dan door een zeefje over de witte chocolade. Laat even staan, roer goed door en voila, je witte chocolademelk is klaar! Lekker om hem te serveren met een dot slagroom en verkruimelde speculaas, of overgebleven pepernoten.

 

Meer warme dranken inspiratie?

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.