E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Achter de schermen: dit gebeurt er met de baksels van Heel Holland Bakt (en meer leuke weetjes)

Wat gebeurt er met de taarten na het proeven? Weten de kandidaten de opdrachten van tevoren? En wie doet eigenlijk de afwas? We nemen je mee op toer achter de schermen van Heel Holland Bakt en geven je antwoord op deze én meer vragen!

Heel-Holland-Bakt---Seizoen-11---Elvin-Boer-1920

Hier vind je alle antwoorden op je vragen over Heel Holland Bakt, waarin 10 kandidaten proberen om juryleden Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven én de kijker te imponeren met hun indrukwekkende bakcreaties. Presentator André van Duin leidt alles in goede banen.

Wanneer is Heel Holland Bakt te zien op tv?

Seizoen 11 van Heel Holland Bakt start op zondag 28 januari 2024 en is wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 1. Er zijn in totaal 8 afleveringen. De finale zie je op zondag 17 maart.

Wie zijn de deelnemers?

Kandidaten seizoen 11

De deelnemers van seizoen 11 zijn: Aruna, Carla, Dennis, Peter, Pien, Rachida, Rudo, Sandra, Susan en Tim.

Alles over de thuisbakkers

Wat gebeurt er met overgebleven baksels?

Robèrt van Beckhoven, André van Duin en Janny van der Heijden - Heel Holland BaktEr zit teveel liefde in de baksels van de kandidaten om deze te verspillen. Ze worden dus nooit weggegooid. Na afloop van de opnames is iedereen nieuwsgierig en wordt er door de kandidaten, cameramensen, crew en andere medewerkers uitgebreid geproefd. Als er dan nog iets overblijft, nemen de kandidaten dit mee naar huis. Áls er iets overblijft…

Wie doet alle afwas van Heel Holland Bakt?

Afwas Heel Holland Bakt

De bakkers hoeven naast al het harde werk in de tent gelukkig niet ook nog hun vuile vaat af te wassen. Een klein leger jongens en meiden staat dag in dag uit te boenen, zodat de bakkers weer schoon gereedschap hebben voor de volgende opdracht.

Waar staat de tent van Heel Holland Bakt?

Dat lees je hier!

Waarom dragen de bakkers geen haarnetje?

Er bestaat een groot verschil tussen een professionele bakker en de thuisbakkers in de tent. Thuis bakt niemand met een petje of haarnetje op. Heel Holland Bakt gaat over thuisbakkers. De omstandigheden in de tent zijn natuurlijk heel anders dan in een professionele keuken. Daarnaast worden de taarten niet verkocht. Daarom kiezen we ervoor om de kandidaten geen haarnetje of petje te laten dragen.

Weten de kandidaten de opdrachten van tevoren?

Voorraadruimte

67 eieren, 222 kilo bloem, 180 kilo boter, 56 liter melk, 127 pakken suiker, 53 vanillestokjes, 12 kilo vers fruit en een kist vol chocolade… Voordat de opnames van Heel Holland Bakt beginnen, gaat krijgt ons team elke week een enorme boodschappenlijst met alle ingrediënten. De kandidaten krijgen van tevoren te weten wat de signatuuropdracht en de opdracht voor het spektakelstuk zijn, zodat ze kunnen bedenken wat ze willen maken. Ze kunnen thuis oefenen en doorgeven welke ingrediënten ze nodig hebben, zodat wij alles in de tent kunnen klaarzetten. Van de technische opdracht weten ze uiteraard nog niks, die krijgen ze pas te horen op het moment dat ‘ie gemaakt moet worden.

Wat doen Janny en Robèrt tijdens de technische opdracht?

Golfkarrace Janny en Robert

Als de bakkers aan de slag gaan met de technische opdracht, stuurt André ze altijd liefdevol richting hun tentje. Daar bespreken ze samen de technische opdracht en legt Robèrt uit waar de bakkers mee aan de slag gaan. Maar wat doen ze dan de rest van de tijd? Ze blijven niet altijd braaf in het tentje zitten wachten. Wat ze dan doen, zie je in deze video!

Bekijk de golfkarrace

Wat gebeurt er na Heel Holland Bakt?

Doorbakken

Na de opnames wordt er in het grootste geheim doorgebakken. Robèrt evalueert in Doorbakken de opdrachten van het seizoen door ze te testen op bekende bakfans.

Alles over Doorbakken

Ook geven we je op deze website het hele jaar door bakinspiratie, uitleg over technieken en lees je alles over de nieuwste baktrends.

Waar is Nhaan?

Benieuwd waar de teckel van Janny is gebleven tijdens de uitzendingen?

Dat lees je hier!

Kun jij je ook aanmelden als kandidaat?

Wil jij ook in de Heel Holland Bakt tent schitteren? Je kunt je aanmelden als kandidaat!

Aanmelden doe je zo

Meer achter de schermen bij Heel Holland Bakt

Bekijk de leukste bloopers uit de tent

André van Duin geeft een rondleiding over het landgoed

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.