E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Afscheid van een Meesterbakker: Pien verlaat de tent

Pien: "Ik heb alles meegemaakt, van Meesterbakker-speldje, eerste bij de technische opdracht tot laatste bij de technische opdracht. Ik ga niet als eerste naar huis, ik ben tot de helft gekomen. Dat vind ik mooi!"

Heel-Holland-Bakt--Elvin-Boer-Pien-1920

Pien verlaat de tent in aflevering 5 van seizoen 11.

Van wie heb je het bakken geleerd?

Toen ik naar de middelbare school ging hadden we op de vrijdag les bloemschikken. In deze les mocht om de week iemand een taart meenemen, om op te eten in de klas. Hier begon mijn passie voor het bakken. Het werd een sport om er iets tofs van te maken als je aan de beurt was. Toen ging studeren aan een internationale school, leerde ik van al mijn verschillende huisgenoten en vrienden smaakcombinaties kennen uit verschillende werelddelen.

Wat bak je het liefst?

Pien - Pien's Passievruchten Parade - meringuetaart

Mijn eigen favoriet is de lemon yuzu meringue. Maar ik heb niet echt één signatuur baksel. Ik vind het vooral erg leuk om na te denken over een concept of verhaal bepaalde ingrediënten of een type taartje. Een beetje onderzoek hier en daar en je komt achter de leukste weetjes. Ik vind het erg leuk om dit terug te laten komen in mijn baksels. Misschien komt hierdoor mijn passie voor design en werk als concept designer een beetje naar boven in mijn baksels.

Benieuwd naar alle recepten van Pien?

Je vind ze hier!

Wat ben jij voor bakker?

Ik ben een erg experimentele bakker, ik houd me nooit aan een recept. Al zou ik het willen, het lukt me niet! Daarnaast vind ik het ook veel te leuk om iets in een beslagkom te strooien wat nog onderin een keukenkastje staat, of om toch net even die ‘Pien knipoog’ ergens overheen te spuiten. Dit resulteert vaak in een chaotische keuken. Ik denk zelfs dat het bewijs hiervan nog op het koffiezetapparaat en de waterkoker ligt… Ik poets namelijk bijna elke week glitterspatjes van de snoeren, knopjes en deksels.

Hoe combineerde je (oefenen voor) Heel Holland Bakt met werk en vrije tijd?

Pien

Ik werkte fulltime tijdens de opnames, afgezien van de opnames op vrijdag. Daardoor was het soms lastig om de tijd te vinden voor het oefenen van de recepten en het uitschrijven hiervan. Veel vrije tijd had ik hierdoor ook niet over. Omdat ik soms thuis kon werken had ik het geluk dat ik soms een taartje in de pauze de oven in kon schuiven. Dat hielp enorm!

Hoe kijk je terug op je deelname?

Ik kijk met veel plezier terug op het HHB-avontuur. Het was erg hectisch, maar ik heb ontzettend veel bijgeleerd. Met name Robèrts tips en tricks zijn goud waard! Ook heb ik vreselijk veel gelachen met alle andere kandidaten en zou ik, als ik volgend jaar me weer zou mogen aanmelden, zo weer mee willen doen. Elke aflevering was een feestje.

Net als Pien ook meedoen aan Heel Holland Bakt? Je kunt je aanmelden als kandidaat! Benieuwd of je goed genoeg bent? Doe dan eerst de zelftest.

Meld je aan

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.